Siz Bunları Anlamaktan Acizsiniz!

Siz Bunları Anlamaktan Acizsiniz!
Yardımcıoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Tezkere Çıkışı:Siz Bunları Anlamaktan Acizsiniz!BBP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, TBMM’de son tezkereye ‘Hayır’ oyu veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na...

Yardımcıoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Tezkere Çıkışı:

Siz Bunları Anlamaktan Acizsiniz!

BBP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, TBMM’de son tezkereye ‘Hayır’ oyu veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert çıktı. Yardımcıoğlu, “Siz bunları anlamaktan acizsiniz” ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, A Haber’de Gökhan Kurt’un moderatörlüğünü yaptığı dün akşam yayınlanan “Son Durum” programının konuğu oldu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) oylamaya sunulan Suriye - Irak tezkeresinde niçin ‘Hayır’ oyu verdiğini “Daha önceki tezkerelere ‘Evet’ dedik de ne oldu?” ifadeleriyle açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Tezkerelere ‘Evet’ denildiği için Türkiye’nin teröre kurban edilmediğini aktaran Yardımcıoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu! Siz, bunları anlamaktan acizsiniz Sayın Kılıçdaroğlu! Siz bunları anlayamazsınız. Şimdi çıkmış diyorsunuz ki; tezkereye, ‘Evet’ dedik de ne olmuş. Sayın Kılıçdaroğlu! Siz bu soruyu niye soruyorsunuz biliyor musunuz? Sizin ortağı olduğunuz PKK'nın partisine hoş görünmek için bunları söylüyorsunuz” dedi.

Yardımcıoğlu, şöyle konuştu: “Allah, insanın gözünü kör ederse, kulaklarını sağır ederse zannediyorum Sayın Kılıçdaroğlu gibi oluyor. ‘Tezkereye daha önce evet dedik de ne oldu’ diye Kılıçdaroğlu’na ben söyleyeyim ne olduğunu! Sayın Kılıçdaroğlu! Bugün Libya’yı yöneten insan; ‘Libya’daki seçimlerin yapılmasını Türkiye Cumhuriyeti devletine borçluyuz, onun bize yapmış olduğu yardımlara ve göndermiş olduğu askere borçluyuz’ diyor. Sayın Kılıçdaroğlu! Akdeniz’de Mavi Vatan diye bir harita çizildi. Eğer daha önceki evet denilen şeyler tezkereler olmasaydı; bugün mavi vatan diye bir şeyden söz edemezdik.”

Askeri tezkereler sayesinde Türkiye’nin düşmanlarına korku verdiğini ve terörü sınırları dışında tuttuğunu kaydeden Yardımcıoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Sayın Kılıçdaroğlu! Bugün Suriye’de şehit veriyor olabiliriz. Bizim oradaki askerlerimiz bir mücadele veriyorlar. Türkiye’de; Diyarbakır’da, Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Ankara'da, İstanbul’da bizler insan gibi yaşayalım diye, terör bu bölgeye gelmesin diye mücadele veriyorlar. Eğer o tezkere olmasaydı; bugün o mücadele verilmiyor olacaktı. Siz, Ankara'da bu cümleleri ve bu kelimeleri gayet rahat bir şekilde konuşamayacaktınız. O, ‘Evet’ dediğimiz tezkereler olmasaydı; Azerbaycan’ın Ermenistan tarafında işgal edilen toprakları bugün Azerbaycan'a geri teslim edilmemiş olacaktı. Ama siz bunları anlamaktan acizsiniz Sayın Kılıçdaroğlu! Siz bunları anlayamazsınız. Şimdi çıkmış diyorsunuz ki; tezkereye, ‘Evet’ dedik de ne olmuş. Sayın Kılıçdaroğlu! Siz bu soruyu niye soruyorsunuz biliyor musunuz? Sizin ortağı olduğunuz PKK'nın partisine hoş görünmek için bunları söylüyorsunuz. Ne kadar hoş görünmek isterseniz isteyin güneşe gözünü kapatmakla ancak kendinize dünyayı karanlık yapabilirsiniz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.