SIRADAKİ GELSİN!

Sıradaki gelsin!

Türkiye üzerinde gün geçmiyor ki, yeni bir oyun senaryosu yazılmasın. Son iki aydır ise ekonomimize bir senaryo tatbik edildi. Edildi de ne oldu? Koca bir hiç! Döviz kurundaki anormal yükseliş yine aynı anormal artışlarla gıda ürünleri ve sair ürünlerindeki artış bazılarında üzüntüye sebep olurken bazılarında gizli bir sevinme öyle ki bu sevinçlerini aşikâra belli edenlerde yok değildi...

Kur artışı ve fiyat artışlarıyla devleti küçük gösterme, halkın zihnine ülke batıyor algısıyla yüklenmek, böylelikle Erdoğan karşıtlığını büyütmek ayrıca erken seçim yaygaralarıyla ülkeyi bir erken seçime yönlendirme hesapları da tutmadı. Bu hesaplarını ne kadar gizleseler de hesapları tutmayınca üzüntülerinin açığa vurması niyetlerinin ne olduğunu gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi kurmayları ile yaptığı toplantı akabinde açıklamaları toplum üzerin de müspet etki bırakırken dolar sevicilerin hayali yerle bir oldu. On sekiz liraya kadar yükselen dolar, on üç liraya kadar gerilemesi fırsatçıların beklemediği bir durumdu. Çünkü! İstedikleri halk sıkıntı çeksin, paniklesin bu vesileyle Cumhur İttifakına karşı tepkiler çoğalsın. Bu tepkiler sonucunda da elde edecekleri siyasi hesaplarını uygulamaktı. Lakin tutmadı. Siyasi oyunu, hesabı Erdoğan yaptı. Doların belini kırdı. Siyasi odaklı çözüm her meselede istikrar getiriyor. Erdoğan kurmayları ile kur artışı ve fiyat artışlarının durdurulması yönünde siyasi çözüm odaklı yaptığı toplantıda alınan kararların uygulanması doların ateşini söndürdüğü gibi stokçuları ve fiyat artışlarından istifade edenlerinde moralini bozdu. Böylece ülke üzerinde ekonomi darbe hesapları da bozulmuş oldu.

Küresel güçlerin ve içerdeki hainlerin hesabı Erdoğan gitsin ülke diz çöksün önemli değil… Her türlü darbe girişimleri yapıldı. Gezi olayları, 17 / 25 Aralık, 15 Temmuz askeri darbe girişimleri de istedikleri gibi gelişmeyince işgal hesapları yine tutmadı bozuldu. Aziz vatanımız her türlü darbe girişimine maruz kaldı. Son olarak ekonomi darbe hesabı da tutmadı. Ülke ekonomisinin çökmesini o kadar bekliyorlardı ki, kur arttıkça sevindiler. Sevindiler lakin sevinçleri kısa sürdü.

Hiçbir müspet gelişmeleri görmediler. İktidarın her açıklamasına karşı çıkmak, her yaptığı işe engel olmak nasıl bir muhalefet anlayışı? Karşı çıkmanın yanında alternatif bir projede yok. Tek gayeleri Erdoğan gitsin. Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir kin ve nefret duygusu? Ne yapalım bizdeki muhalefette işte bu! İktidar bir proje açıklasa; muhalefet nasıl kötüleriz, halkın nezdinde nasıl anlamsızlaştırırız hesabı yapılıyor. El insaf! Hükümetin açıkladığı her projeye karşı bir anlayış hangi projeye destek veriliyor?

Amerika da, Batı da Türkiye’ye karşı cephe alan bütün ülkeler bilsinler ki, içimizdeki hainleri kullansanız da, muhalefeti destekleyerek Cumhur İttifakını düşürmeye çalışsanız da hesaplarınız tutmayacak. Allahü teâlânın yardımıyla Türkiye’ye diz çöktüremeyeceksiniz. Bütün hain planlarınız bozuluyor ve bozulacak. Ekonomi darbenizde hayal oldu.

Sırada ne var? Sıradaki gelsin!

Muhabbetlerimle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi