Mehmet Fatih Erdoğan

Mehmet Fatih Erdoğan

Sınav Maratonu Devam Ediyor

Sınav Maratonu Devam Ediyor

1 Milyon 236 bin Ortaokul öğrencisinin katıldığı, Liselere Giriş Sınavı (LGS) 5 Haziran günü yapıldı. Bu Sınavın sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 30 Haziran’da açıklanacak. Öğrenciler ÖSYM’nin ilan edeceği sonuçlara göre Anadolu liseleri, imam hatip liseleri, mesleki liselerle, özel okullara kayıt yaptıracaklar.

3 milyon 243 bin 425 adayın başvurduğu açıklanan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı ise 18 ve 19 Haziran tarihlerinde yapıldı. Bilindiği gibi YSK’de bu yıl baraj kaldırıldı. Adayların yerleştirme puanının hesaplanabilmesi için TYT' deki testlerden birinden 0,5, AYT´ de deki testlerin en az birinden 0,5 ham puana sahip olmaları yeterli olacak. Sınav sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

Sınav Maratonu bitmek bilmiyor. ‘Sırada hangi sınavlar var’ diye merak edenler mutlaka olacaktır. Sırada herhangi bir işe girmek isteyen Lise ve Üniversite mezunlarının beklediği Kamu Personeli Seçme Sınavları (KPSS) bulunuyor.

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) Sınavı; 31.07.22 tarihinde, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) Sınavı; 1. Gün 06.08.2022 tarihinde,

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 2. Gün 07.08.2022 tarihinde,

KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınavı ise 14.08.2022 tarihinde yapılacak.

KPSS sınavlarından sonra sırayı ALES alacak. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) Sınavı; 21.08.2022 tarihinde yapılacak.

Gençlerimizin işi gerçekten zor, Cenab-ı Allah yar ve yardımcıları olsun. En az 12 sene okuyacaksın. Üniversite bitireceksin ama iş sahibi olamayacaksın. Kamu Görevlisi olamayacaksın. Kamu görevlisi olmak için bir başka sınava KPSS denilen başka bir sınava gireceksin. Oda yetmeyecek hatırlı birilerinden torpilin olacak…

Torpilin yoksa Kamu Personeli olamayacaksın. ‘İşçisin Sen İşçi Kal’ diyecekler. Hemşerimiz Aşık Mahsuni Şerif, ‘Mamudo Kurban’ isimli bestesinde olayı ne kadar güzel açıklamış:

Madem dünyaya dargınsın

Mamudo kurban niye doğdun

Kader yolunda yorgunsun

Mamudo kurban niye doğdun

Kurban gelir payın yoktur

Haftan yoktur ayın yoktur

Ankara'da dayın yoktur

Mamudo kurban niye doğdun

Kim okuyup yazar seni

Rüzgar değse bozar seni

Ölsen kovar mezar seni

Mamudo kurban niye doğdun.

Akar yaşın şakır şakır

Tahta döşek takır takır

Ölüler senden rahattır

Mamudo kurban niye doğdun

Mahzuni işin doğrusu

Öter zalimin (sazımın) borusu

Dayımın öksüz yavrusu

Mamudo kurban niye doğdun

(Söyle yavrum niye doğdun)

Hem anne ve babaların hem de Gençlerimizin işi gerçekten zor, Cenab-ı Allah yar ve yardımcıları olsun. Rabbim Onlara hayırlı bir iş, hayırlı bir eş ve başlarını sokacak hayırlı bir ev versin inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Fatih Erdoğan Arşivi