Mehmet Fatih Erdoğan

Mehmet Fatih Erdoğan

ŞİDDET VE ÖZEL OKULLAR

ŞİDDET VE ÖZEL OKULLAR

Ne yazık ki bu cennet vatanda biz vatandaşlara cehennemi yaşatıyorlar. Yüzümüzü ne yöne çevirsek şiddetle karşılaşıyoruz. Evde, sokakta, çarşıda, okulda, yurtta, hastanede, trafikte yaşanan şiddetlere şahit oluyoruz.

Şiddet kelimesinin anlamını bilmeyen yoktur ama şu şekilde tanımlayabiliriz. Yaralanma, ölüm, psikolojik zarar veya kayıp ile sonuçlanan veya bunlarla sonuçlanması muhtemel olan, kişinin kendisine, başka bir kişiye, bir gruba veya topluluğa karşı fiziksel güç uygulamak, tehdit etmek veya fiili olarak kasıtlı kullanımıdır.

Şiddet, Arapça bir kelimedir ve ‘katlanılması güç olan şey’ anlamında kullanılır. Türkçedeki kullanımında ise şiddetin, karşıt görüşte olanlara, ikna etme ve uzlaştırma yerine karşıt bir şekilde kaba kuvvet kullanma anlamına vurgu yapılmaktadır. Kişisel özgürlüğü zor yoluyla kısıtlama, büyük güç, sertlik gibi anlamlarını da barındırmaktadır.

Şiddet; cinayet, işkence, darbe, vuruş ve etkili eylem, baskı, sindirme, tehdit, şantaj vb. tüm davranışları kapsayabilir. Bedensel saldırı olarak şiddet kolaylıkla ayırt edilebilir. Kuralların çiğnendiği davranış olarak değerlendirildiğinde ise hemen her şey şiddet olarak algılanabilir. Şiddet kavramının kökeninde güç yatar. Fizik ya da psikolojik ölçütlere göre de güç, yaratıcılığın, gelişmenin, iyiliğin aracı olabileceği gibi, başlı başına, kötülüğün de aracı olabilir.

Bizlere her an her yerde yaşatılan şiddet kısa bir zaman sonra çığ gibi büyüyecek ve etrafımızı kan gölüne çevirecektir. Bu sebeple her Allah’ın günü televizyon ekranlarında izlemek zorunda bırakıldığımız şiddet içerikli filimler, katılımcıların birbirine küfrettiği programlar yayından derhal kaldırılmalıdır. Kendisi gibi düşünmeyen siyasi rakiplerine ağza alınmayacak küfürlerle hakaretler yağdıran siyasiler mutlaka engellenmelidir.

Son dönemde okullardan ekrana yansıyan şiddet görüntüleri eminim ki herkese derin üzüntüler yaşatmıştır. İlk olarak Aksaray'daki bir okul koridorunda öğrencisini tekme tokat döven öğretmenin görüntüleri sonra Kadıköy'de bir okul müdürünün görüntüleri ve son olarak Muğla'nın Milas ilçesindeki bir İlkokulda yaramazlık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini cetvelle döven öğretmenin görüntüleri toplumumuzu kahretmiştir. Görüntüleri kaydedilen ve televizyon ekranlarından yayınlanan bu olaylar eminim ki sadece görünenler. Allah bilir ama okullarımızda şiddet adına yaşananlar herhalde bunlardan ibaret değildir!

Şahan GÖKBAKAR dostta da düşmana da; ‘ insanlık ölmedi’ dedirtti.

Aksaray'daki okulda öğretmeni tarafından tekme tokat dayak yiyen öğrenciyle ilgili ‘içimizi ısıtan ve bu ülkede her şeye rağmen iyilerde var’ dedirten bir gelişme yaşandı. Ünlü komedyan Şahan GÖKBAKAR sosyal medya hesabından, dayak yiyen o öğrencimizin tüm masraflarını karşılayarak Aksaray’daki bir özel okula kaydının yapıldığını duyurdu.

Şahan GÖKBAKIR bu davranışıyla, ruhsal yönden rencide olan, yaşadığı sarsıntı yüzünden eski okuluna devam edemeyen bu yavrumuzun tekrar normale dönmesine vesile olacaktır. Kendisini kutluyoruz. Dua ediyoruz. Allah hizmetini ibadet saysın inşallah.

Eğitimde Özel Okul Farkı ve Bursluluk Sınavları

Özel okullarımızda bazı aksaklıklar yaşanabilir ama ‘Öğretmen şiddeti asla yaşanmaz.’ Özel okullarda çok uzun yıllar idarecilik yapmış birisi olarak bu cümleyi rahatlıkla kullanabiliyorum ve bu hususta Kahramanmaraş’ımızdaki tüm Özel Okullarımıza kefil olabilirim. Ekonomik yönden yeterli olan vatandaşlarımız çocuklarını mutlaka özel okullarda okutmalılar.

Özel Okullarımız kendi ekonomik koşullarına ve öğrencilerin başarılarına göre bir takım burslar vermektedir. Bu bursları belirlemek için her biri ‘Bursluluk Sınavı’ yapmaktadır. Sayın Velilerimizin sınav tarihlerini öğrenip öğrencilerimizi bu sınavlara girdirmeleri hayırlı olacaktır. Bu sınavlara öğrenciler internet üzerinden kayıt yaptırabilmektedir. Burs kazanan yavrularımızın burs kazandığı okulda okuması daha kolay olacaktır.

Şiddetin ve psikolojik baskının her türlüsünü gür bir sesle kınamalıyız. İnsanlara yapılan şiddeti, hayvanlara reva görülen şiddeti ve doğayı kirleterek, ormanları yakarak, suyu bilinçsiz kullanarak yapılan şiddeti lanetlemeliyiz…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Fatih Erdoğan Arşivi