Sevgili Okurlar,

Sevgili Okurlar,

Ben Avukat Melike Doğan. İstanbul 1 Nolu Barosuna bağlı avukat olarak görev yapaktayım. Sizlere Türkiye’de yaşanan hukuki sorunlara ilişkin köşe yazıları yazmaya başlayacağım. Bu konuda sizlerin mail adresime göndereceği soruları dikkate alarak hukuki konuları izah edeceğim.

Türk Dil Kurumu’na göre Hak; Adaletin, hukukun gerektirdiği veya birine ayırdığı şey, kazanç” şeklinde tanımlanmaktadır. Adalet ise; “Herkese kendine uygun düşeni, kendi hakkı olanı verme, doğruluk” şeklinde tanımlanmaktadır. Her Türk vatandaşının yaşadığı ülkede bağlı olduğu kanunları bilmesi gerekmektedir. Söz konusu kanunları bilmemek Hukuk Mahkemelerinde elde edilmesi gereken hakkın kaybına sebebiyet verecektir. Ceza Mahkemelerinde ise, Türk Ceza Kanunu’na göre yaptığınız bir eylemin suç olduğunu bilmemeniz mazeret olarak kabul edilmeyeceğinden  ceza almanıza sebebiyet verecektir.

Sonuç olarak hak ve adalet arayışınızda sizlere yol gösterici olacak yazılarımı okumaya ve takip etmeye başlamanızı ve de sorularınızı [email protected] adresine göndermenizi bekliyorum. Yazıma Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü ile son veriyorum:

“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Melike Doğan Arşivi