SAYGI KÜLTÜRÜ VE HAKARET KÜLTÜRÜ

SAYGI KÜLTÜRÜ VE HAKARET KÜLTÜRÜ

                                                  CEVDET ALPEREN

     Saygı Kültürü ve Hakaret Kültürü iki ayrı başlıkta işlenebilir ama ben bu haftaki  köşe yazımda ikisini bir makalede  işlemek istedim.

    Son zamanlarda  ülkemizin siyasileri saygı sınırlarını terk ederek hakaret kültürüne indirgendiklerini maalesef müşahede ettim.

    Tabi ki bu durum bir vatandaş olarak, bir memleketin evladı olarak beni de üzüyor. Ömrünün 47 yılını eğitime vermiş bir eğitimci ve eğitim yöneticisi olarak kendimden utanır oldum.  Birbirinin fikir ve düşüncelerine tahammül etmeyen  koca adamlar. Koca dememdeki sebeb şu. Bulundukları makam koca. Bizi yetiştiren öğretmenlerimiz aklıma geldi. Biz bir yerde hatamı yaptık. Nasıl olur da devletin önemli mevkiine gelmiş insanlar  birbirine hakaret eder.

    Üstelik bu kişiler milletin oyları ile seçilmiş kişiler. Acaba şunu düşünmezler mi ? Bize oy veren insanlardan ayıp olur. Biraz daha saygılı olalım. Birbirimizin fikirlerini daha nazik eleştirelim, demiyorlar mı ?

    Yazık dünyaya rezil oluyoruz. Ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için yeni fikirler geliştirmeyi bir kenara bırakmışlar kavga ediyorlar.

    Kime güveneceğiz. Kimin peşine gideceğiz. Acaba diyorum ki bu milletin eseri mi bunlar? O zaman layık olduğumuz kişiler mi yönetiyor bizi.

    İçim dolup dolup geliyor. Üzülüyorum.  Biz bu ülkeyi ayağa kaldırmak için yüzbinlerce insanı şehit verdik. İhtilaller yaşadık. 1960  Menderes ve arkadaşları,1972 de Deniz Gezmiş ve arkadaşları,1982 de bir sağdan bir soldan 50 tane genci astılar. Suçlu suçsuz demeden kara toprağa nice gençleri gömdük. Anarşi, terör, cinayet, katliamlar ,çocuk cinayetleri, kadın cinayetleri, gazeteci cinayetleri nasıl bir ülkeyiz böyle.

      Dünya insanlığına sunacağımız bir eserimiz yok. Uçağı batı yapıyor. Arabayı batı yapıyor. Tekstil teknolojisi batının. Bilgisayarı batı yapıyor, cep telefonunu batı yapıyor. Buz dolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, tıbbı teknoloji, ilaç sanayii batının. Hakikaten biz ne yapıyoruz. Dünya insanlığına ne verdik ? Hep kavga ile mi gündemde de olacağız.

     Ayıp bize . Kınıyorum bu birbirine  saygısızca söz sarf edenleri.   Yazık. Halen sokakta kavga ediyorsunuz. Bırakın hakaret kültürünü, saygı kültürünü yaşayın. Size verilen oyların ve paraların hakkını ödeyin. Yoksa bu millet sizi sandığa gömer. Kıymetini bilin elinizdeki imkanların .

    Ey siyasiler kendinize gelin. Ülkemiz insanlarını geren konuşmalar yapmayın. Bu millet size  ülkenin kalkınması ve ilerlemesi için oy verdi.  Yoksa oylarını çekecek  haberiniz olsun. İnsanları kandırdığınızı zannetmeyin. Birbirinize hakaret etmeyi bırakın. Saygılı olun. Hakaret kültürünü terk edin. Saygı kültürünü yaşayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi