Saklı Tarih Gün Yüzüne Çıkıyor

Saklı Tarih Gün Yüzüne Çıkıyor
Arkeolojik Kazı Öncesi Hazırlıklar…Saklı Tarih Gün Yüzüne ÇıkıyorBüyükşehir Belediyesi, Valilik ve KMTSO ile imzalanan protokol çerçevesinde Germanicia Antik Kenti’nin yeni kazı alanında çalışmalara başladı. Çalışmalarla,...

Arkeolojik Kazı Öncesi Hazırlıklar…

Saklı Tarih Gün Yüzüne Çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve KMTSO ile imzalanan protokol çerçevesinde Germanicia Antik Kenti’nin yeni kazı alanında çalışmalara başladı. Çalışmalarla, sit alanı ilan edilen bölgede yer alan yapılar yıkılarak, zemin arkeolojik kazılara uygun hale getiriliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihini zenginleştirecek önemli bir çalışma gerçekleştiriyor. Kısa süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından Valilik ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile imzalanan protokol çerçevesinde yeni kazı alanı ve turistik bölge projesine ilişkin çalışmalar başladı. Bu kapsamda, Dulkadiroğlu ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde yer alan antik bölgenin etrafındaki yapılarda yıkım çalışmalarına start verildi. Ekipler, ilk etapta Germenicia mozaik alanı etrafındaki kamulaştırılan 4 yapının yıkımınıgerçekleştirecek. Yıkımlar, kültürel mirasın korunması için iş makineleri yerine el ve beden gücüyle yapılıyor. Yıkım çalışmalarından dolayı mozaik alanların zarar görmemesi için gerekli önlemler de alındı. Hazırlıkların hızla devam ettiği alanda arkeolojik kazıların da kısa süre içerisinde başlaması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.