SAĞLIK-SEN BAŞKANI BÜNYAMİN MUTLU DEMİRCİ GÜVEN TAZELEDİ

SAĞLIK-SEN BAŞKANI BÜNYAMİN MUTLU DEMİRCİ GÜVEN TAZELEDİ
Sağlık – Sen Kahramanmaraş Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu Yapıldı. Başkan Bünyamin Mutlu Demirci Güven tazeledi. Genel Kurul’da konuşma yapan Sağlık – Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık çalışanlarımızın sorunlarını...

Sağlık – Sen Kahramanmaraş Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu Yapıldı. Başkan Bünyamin Mutlu Demirci Güven tazeledi. Genel Kurul’da konuşma yapan Sağlık – Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık çalışanlarımızın sorunlarını çözmek için her türlü adımı attık ve atmaya da devam edeceğiz” dedi.



Sahra Otel’de düzenlenen kongreye, . Genel Kurula, Sağlık – Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık – Sen Genel Başkan Yardımcıları Yunus Barutçu ve Mahmut Faruk Doğan, A K Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Memur – Sen üyesi sendika kuruluşlarının il başkanları, çevre illerden gelen Sağlık – Sen İl Başkanları, Sağlık – Sen üyesi sağlık çalışanları ve üyeler katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan program, divan kurulu ve seçim kurulunun belirlenmesiyle devam etti. Divan kurulu ve seçim kurulunun belirlenmesinin ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

Genel kurulda konuşan Sağlık – Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Toplu sözleşme hakkının elde edilmesi memurlar için sendikalaşmanın ardından atılmış en önemli adım. Sağlık çalışanlarının her türlü sorununu çözmek için gayret gösteriyoruz. Sağlıkta şiddetin katalog suçlar arasında gösterilmesi konusu çok önemli bir adım.BU konu da daha caydırıcı adımlar atılması için mücadele ediyoruz” dedi.

.

Kongrede konuşan Sağlık-sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci şunları belirtti:  “Sayın Divan, Sayın Genel Başkanım, Sayın Milletvekillerim, Sayın Rektörüm, Sayın Belediye Başkanlarım, Sayın AKPARTİ İl Başkanım, Sayın Genel Başkan Yardımcılarım, Sayın Ak Partiİ ilçe Başkanlarım, Sayın il Müdürlerim, Memur-Sen’e bağlı sendikalarımızın değerli Şube Başkanları, Çevre İllerden gelen Sağlık-Sen’imizin kıymetli Başkanları,  çok kıymetli Delegasyon, Değerli Misafirler, Basınımızın güzide mensupları Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubemizin 7 . olağan genel kurulunda sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor hepinize hoş geldiniz diyorum. 

Kıymetli Dava Arkadaşlarım Değerli Misafirler Hak ve emek mücadelesinde çeyrek asrı geride bırakmış bir hareket olmanın verdiği gururla 7. Olağan genel kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. Genel Kurulumuz vesilesi ile geçmişte hizmet sendikacılığı bayrağını dalgalandıran bütün dava arkadaşlarımızı hayırla yad ediyor, Pandemi sürecinde görevi başında hayatını kaybeden kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.

Biliyoruz ki bu Genel Kurullardaki coşku ve heyecanla çok şeyi değiştirdik. Milletinden kopuk, emeğin gündemine yabancı sendikacılık anlayışını tarihin çöplüğüne hep beraber gönderdik. Bugün de ülkemiz ve milletimiz üzerinde en kirli oyunların sahnelendiği bir dönemde oyunları bozmak, ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmak için buradayız” dedi.

Mutlu Demirci; “Sendikamızın kurucusu merhum Mehmet Akif İnanın da ifade ettiği gibi sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi olarak gördük. İşte bu yüzden ülkemizin bu günlere gelmesinde özgürlükler ve demokrasi mücadelesinde, Darbelere karşı dik duruş sergilenmesinde öncülük ettik. Ülkemizin ve milletimizin geleceği adına bu soylu mücadelede her zaman ön saflarda yer aldık. Kendi dinamiklerimizle çağın gerektirdiği koşullarla örnek bir sendikacılık yapmaya çalıştık.

Sendikacılığın bir hizmet ve değişim aracı olduğu bilinciyle gelişim odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi olarak sendikamızı, sendikal birikimimizi, gücümüzü çalışanlarımızın özlük ve sosyal haklarını arttırmak için kullanmakla yetinmeyeceğiz. İnsanımıza, ülkemize ve mensubu olduğumuz medeniyete hizmet etmek için de kullanarak sağlam adımlarla geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz.

Toplu Sözleşme masalarında sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için birçok kazanım elde ettik. Bu kazanımlar Sağlık-Sen’in verdiği mücadelenin, döktüğü alın terinin sonucudur. Özellikle Genel Başkanımız Sayın Semih DURMUŞ’a ve Genel Merkez yönetim kurulu üyelerimize verdikleri mücadelelerden dolayı teşekkür ediyorum. Altına imzasını attığımız kazanımlar sayesinde günden güne büyüyoruz. Bu kazanımlar Sağlık-Sen’e olan güvenin boşuna olmadığını gösteriyor” dedi.

Bünytamin Mutlu Demirci; “Değerli misafirler, Kıymetli Dava Arkadaşlarım, Sağlık-Sen ve Memur Sen hareketi olarak kurulduğumuz günden itibaren her zaman geleceğin Güçlü Türkiye’si özleminin peşinden koştuk. İnsanı merkeze alan, adalet, özgürlük ve kardeşlik temelinde büyüyen bir Türkiye için gecemizi gündüzümüze kattık. Bu yüzden her zaman kendimizi Milletimize, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımıza layık olma adına Türkiye’nin Dönüşüm yolculuğunun neferleri olarak gördük.

Biz Türkiye sevdalıları olarak, geleceğe umutla bakan Milletin evlatları olarak dik duruşlu bir sendikacılık yapıyoruz. Sendikacılığı sadece sorunları teşhis etmekten çıkarıp, sorunların yanında çözüm önerileri de sunan bir noktaya taşıdık. Bazı sendikalar gibi sadece sorunları kaşıyarak, kurumlarda çalışma barışını bozarak, sahayı kirleterek kurumları ve şahısları karalayarak; kargaşa ortamı oluşturup bundan nemalan bir anlayış içinde olmadık.

 Böyle sendikacılık anlayışı benimseyenler kısa vadede kazandıklarını zannedebilirler ama uzun vadede ve gerçekte sadece kendilerine zarar vermekle kalmayıp tüm emek ve alın teri döken arkadaşlarımıza, kurumlarımıza ve sendikacılığa da zarar vermektedir.

Bu konuda sendika olarak siyasi iradeden ve bürokrasiden beklentimiz; milli ve manevi değerlere sahip çıkan, haklı ve güçlü çoğunlukların küçük azınlıklara boğdurulmamasıdır.

Biz Sağlık-Sen ve Memur Sen teşkilatı olarak kimsenin ne dediğine aldırmadan bu ülkeye sahip çıkmaya, başımız dik alnımız ak bir şekilde devam edeceğiz..

Bu davayı omuzlarda taşıyarak Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarımıza, ülkemize ve milletimize hizmet etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Sağlık-Sen Kahramanmaraş şubesi olarak bu yolda bizimle beraber yürüyen binlerce teşkilat mensubumuza, dava arkadaşlarımıza ve delegasyonumuza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.

Sözlerimi daha fazla uzatmadan Sağlık Sen Kahramanmaraş Şubemizin 7. Olağan Genel Kuruluna teşriflerinizden dolayı tüm misafirlerimize ve yol arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

ÖZDEMİR; “BİZ SİZİN YAPTIĞINIZ İŞİ KIYMETLİ BULUYORUZ”

Programa katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise, “Ben AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana siyaset yapıyorum. Bu kürsülerde sunuculuk yaptığım günleri hatırlarım. Kimi zaman Sağlık – Sen’in sorunları için ben uğraştım, kimi zaman benim sorunlarım için onlar uğraştılar. Neticede şehrimizin kalkınması için, şehrimize daha iyi hizmet verilebilmesi için, Kahraman şehrimiz daha mutlu ve huzurlu olsun diye, insanlarımız daha sağlıklı olsun diye onlarla biz el ele verdik ve çalıştık. Bu anlamda aramızda bir kardeşlik hukuku var. Ben de siyaset yaptığımdan biliyorum. İnsanlar yaptığınız şeye görev yaparken pek önem vermezler. Çok büyük fedakârlıklar yaparsınız ama dışarıdan bakınca çok kıymetli görmezler. Bünyamin Başkanımız da öyle birçok hizmette bulundu. Ne zaman kıymetli görürler? Sendikalaşma ve siyaset ortadan kalkınca önemli olduğunu görürler. İnşallah onun ne kadar kıymetli olduğunu görecek musibetle karşılaşmayız. Bu millet kurulduğundan bu yana hiçbir baskıyı kabul etmemiştir. Özgür düşünmeyi, özgür yaşamayı seven bir milletiz. Toplumumuza da kıymet veririz. Sağlık-Sen, AK Parti’ye her zaman doğru bilgiyi ve doğru eleştiriyi getirmiştir. Biz o doğru bilgiyle ve doğru eleştirilerle siyasetimize yön verdik. Sonunda da hem bizim şehrimiz kazandı hem de ülkemiz kazandı. O yüzden biz sizin yaptığınız işi kıymetli buluyoruz. Verdiğiniz emeğin kıymeti salgın ortaya çıkınca anlaşıldı. İnsanlar sizin ne kadar kıymetli bir iş yaptığınızın farkına vardı. Arkadaşlarımızın bu emeğine karşılık bazı adımlar atalım dedik. Sağlıkta şiddet gibi, özlük hakları gibi birçok konuda adımlar attık. Başka adımlarda atacağız. Kardeşiniz olarak sizinle yol yürümekten gurur duyuyorum. Bünyamin Mutlu Demirci başkanımıza ve yeni yönetimine başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan Kongre’nin ardından Başkan Bünyamin Mutlu Demirci güven tazeledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.