Sağlık Gibi Zenginlik Yok !

Sağlık Gibi Zenginlik Yok !

    2021 yılı öyle veya böyle geçti gitti. Yılın son günlerine geldiğimiz bugün , hani hep deriz ya “ Sağlık Olsun !” evet sağlık olsun, en büyük zenginlik sağlık.

    2022 yılı acılımı ? , sancılı mı ? , tatlımı gelir orasını bilemiyorum, ancak : 2021 yılında bir çok dostumuzu Korona Virüs sebebi ile toprağa verdik.. acısını yüreğimizde yaşatıyoruz..

    Dostluk, arkadaşlık, komşu ziyareti, akraba ziyareti, düğün, nişan, toplu yemek , dostlarla bir araya gelme olayını galiba unutacağız..

    İnsanlar : gittiğim yerden virüs mü bulaşır, yada ben anneme , babama bulaştırım korkusu ile en yakını bile uzaktan veya telefonla selamlıyor..

    Hal böyle olunca dünyanın tadı kalmadı..

    Sağlık olsun , ama insanlıkta olsun be !

    Dinimizin emri : Hiç ölmeyecekmişiz gibi, dünya için, bir dakika sonra ölçekmişiz gibi, ahret için çalışmamız gerekiyor..

    Dünya malına tapmayacağız, dünyayı bırakarak ölümü de beklemeyeceğiz..!

    Bir emekli dostumuz: ben öleceğim , yaşlandım diyerek içine kapandığını her gün ölümü beklediğini gördüm, yazık çok üzüldüm..

    Doğduğumuza inanıyorsak: Yarın öleceğimize de inanıyoruz..

    Dedelerim, Nenelerim, Annem, Babam , dostlarım nasıl öldü ise yarın bir gün bizde öleceğiz, ama bir saniye sonra ölecek gibi içimize kapanmak o psikolojiye girmek doğru değil, Müslümanın emeklisi olmaz ! ölüsü olur !..

    Boş durmak evde oturmak doğru değil..

    Her insanın yaşlanınca yapacağı bir iş vardır.. bir hareket vardır.. Bu sebeple hayata dolu dolu, sıkı sıkıya sarılarak bir saniye bile yaşasak onu mutlu yaşamaya bakmalıyız..

    Sağlık olsun , hepimize salık olsun, dünyanın en büyük zenginliği sağlıklı yaşamak, ama belli bir yaşa geldiğinde : özellikle 40 yaş üstü gözler bozuluyor..

    50 yaş üstü , ağırılar sızılar başlıyor..

    60 yaş üzeri olunca bizim gibi : ameliyatlar ve ilaç tedavisi ile hastalıklar devam ediyor.. 3 Ocak 2022 Pazartesi günü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde küçük bir operasyon geçireceğim, küçük de olsa dualarımızı bekliyorum..

    Yani 2022 yılı bize nasıl olacağını bugünden bilemiyorum, Allah tüm hastalara şifa versin sevgili okurlarım..

     Bugün biraz kısa yazacağım sözün sonu : Allah herkese sağlık versin, Allah herkese mutluluk versin, Rabbim gülücükleri yüzünüzden eksik etmesin..

     Kalın Sağlıcakla ..

     İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi