Özel Uçak Firması Kuralım

Özel Uçak Firması Kuralım

     2023 yılı Nisan ayında açılacak olan EXPO 2023 hızla yaklaşırken, Onikişubat belediyesi üzerine düşeni yapıyor ama : diğer kurumlar maalesef !..

     Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek , bugün Kahramanmaraş’ta görev yapan gazetecilerle EXPO alanında basın toplantısı yaptı.

     Beş dakikalık tanıtım filminden sonra bir konuşma yapan başkan Hanefi Mahçiçek:

     Bugüne kadar devletten beş kuruş almadık ve burasını kendi imkanlarımızla yaptık, yüzde 70 tamamlandı.. 2,5 yılda da gerisini yapar bitiriz..

     Ancak önümüzde iki sorun var !

     Bir yurt içi ve yurt dışı uçak seferleri..

     İki konaklama ve lokanta ihtiyacımız var..

     Açılışa : Cumhurbaşkanımız ve 25 ülkenin devlet ve hükümet başkanı katılacağını bugünden bildirdi..

     Yurt dışından gelecek olan uçaklar nereye inecek ? nerede park yapacak , pist boyu kısa diyorlar.. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Belediyesi biz bu pisti 15 gün de istedikleri yöne uzatır asfaltını dökeriz..

     Devlet Hava Meydanları müdürlüğü: EXPO ‘ya gelecek kişi sayısı ve özel ve tarifeli uçak sayısına göre hazırlık yapması gerekiyor..

     Aksi halde : Gaziantep , Adana ‘ya kaptırız..

     Kahramanmaraşlılar :

     Sabah saat 05 00 de veya 06 00 Ankara , İstanbul seferi istiyor..

     Akşam veya gece Saat 24 00 da Kahramanmaraş’a dönüş seferi istiyor..

     Hafta da : Bir gün Almanya, İngiltere, Azerbaycan, Kıbrıs, Cidde, seferi istiyoruz.. yurt içinde ise İzmir, Antalya, Trabzon, Dalaman seferi istiyorlar..

     THY ve Özel şirketler bu seferleri koyamıyorsa, Belediyeler sivil toplum kuruluşları birlikte bir özel hava yolu şirketi kuralım 4-5 tane uçak kiralayalım bu işi biz yapalım..

     Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek açık ve net konuştu..

     Devlet Hava Meydanları müdürlüğü ile koordineli çalışma yaparak pisti uzatmaz, yurt içi ve yurt dışı uçak seferi koyamazsak, bu işin pastasını Gaziantep, Adana ve komşu iller yer ! diyerek açık ne konuşuyor..

     Kahramanmaraşlı sanayici ve iş adamlarımız : 5 yıldızlı oteller yapması gerekiyor..

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait olan Sarı bina, otel için biçilmiş kaptandır. Burası otele çevrilmelidir..

     Bugün için 25 ülkeden gelecek olan devlet adamlarını nerede ağırlayacağız, ? nerede yatıracağız, nerede yemek yedireceğiz ? bunların hepsi bir sorun..

     Kimse kusura bakmasın : EXPO 2023 Kahramanmaraş Hanefi Mahçiçek aldı ama bunun alt yapısını hazırlamakta hepimize düşüyor..

     Bir : ulaşım, yani uçak seferi, İki : otel ve Lokanta yemek yiyecek yerler. Günlük 18 bin kişinin gelmesi planlanıyor bunu nerede yatıracağız nerede yedireceğiz, bu da bugünden açık ve net görülüyor ki , Gaziantep, Urfa , Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Adana, Malatya dahil bizim EXPO nimetlerini yiyecektir..

     Biz ancak konuşuyoruz, dedi kodu üretiyoruz ama elimizi taşın altına koyamıyoruz..

     Kahramanmaraşlı uçağa binmek için Gaziantep gidiyor , bir tanesi bile çıkıp , bu konuya sahip çıkmıyor..

     Her türlü yatırım yapılmış : ek bir yatırıma gerek yok, THY veya Özel şirketlerin patronun iki dudağı arasında : Maraş uçak seferi koyun diyecekler tamamı bu ! ama biz bunu bile yaptıramıyoruz..

     EXPO sadece Hanefi Mahçiçek , derdi veya meselesi değil, bundan 6 ay süre ile Kahramanmaraş yararlanacak, ondan sonra Turizm olarak bu şehir yararlanacak hepimizin birden sahip çıkması gerekiyor..

      Mesele çözümü: Ulaşım, Konaklama, DHMİ pistin 500 metre uzamasını istiyor , belediyemizde onu yapmaya hazır ama bir patronumuz yok , ilimizin bir sahibi yok, yazık işin doğrusu ben üzülüyorum..

      Başkanı Hanefi Mahçiçek dinlerken bile çok üzüldüm 30 yıldan beri bir uçak seferi konusun çözemedik yazık bu şehrin sahibiyim ağasıyım diyenlere..

      İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi