OLİMPİYAT 3. OLAN SEVİLAY ÖZTÜRK, EVİNE DÖNDÜ

OLİMPİYAT 3. OLAN SEVİLAY ÖZTÜRK, EVİNE DÖNDÜ
OLİMPİYAT 3. OLAN SEVİLAY ÖZTÜRK, EVİNE DÖNDÜTokyo 2020 Paralimpik oyunları yüzme branşında ülkemizi temsil eden Sevilay Öztürk 50 Metre sırtüstü S5 kategorisinde 43.48 lik zamanlaması ile 3.olarak Madalyanın sahibi oldu....

OLİMPİYAT 3. OLAN SEVİLAY ÖZTÜRK, EVİNE DÖNDÜ

Tokyo 2020 Paralimpik oyunları yüzme branşında ülkemizi temsil eden Sevilay Öztürk 50 Metre sırtüstü S5 kategorisinde 43.48 lik zamanlaması ile 3.olarak Madalyanın sahibi oldu. Ayrıca bu branşta tarihimizin ilk madalyasının kazanan ve 17 yaşında olan sporcumuz en tarihimizin genç sporcusu oldu.

Şampiyon Öztürk,  Kahramanmaraş’a dönüş yaptı. İstanbul’dan Gaziantep gelen sporcumuza ilk karşılama hava alanında yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Yüzme Antrenörleri ve Sevilay’ın sporcu arkadaşları ile Ailesinin katılımıyla gerçekleştirilen karşılamanın ardından Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün tertiplediği kısa kale programı yapıldı. Gaziantep programın ardından şampiyon  Kahramanmaraş’a evine getirildi. Şampiyonu evinde davullar çiçekler ile karşılandı

 Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz kaşlıma töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi.” Güzel bir karşılama oldu. Şehrimizin evladı Sevilay Öztürk Kardeşimiz Tokyo Paralimpik Oyunları yüzme branşında tarihimizin ilk Madalyasını kazandı. Sevilay elde ettiği bu başarı ile tüm Ülkemizi ve bizleri gururlandırdı bu gururu bizlere yaşattığı için Sevilay Öztürk Kardeşimizi gönülden tebrik ediyor başarılarının daim olmasını temenni ediyorum, burada özellikle ailesini annesi babasınıda kutlamak gerek çocuklarına çok ciddi destek oldular ”dedi.

Sevilay Öztürk  ise açıklamasında “ Çok çalıştık emek verdik emeklerimizin karşılığını da aldık. Tokyoda yarışırken tüm ülkem için yüzdüm 3. Oldum. Madalya kürsüsünde çok duygulandım İstiklal Marşımız okunurken göz yaşlarımı tutamadım. Bana bu yolda desteklerini hiç esirgemeyen hep yanımda olan aileme, Büyükşehir belediye başkanımız Hayrettin Güngör’e Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’a Beni duaları ile destekleyen 83 milyon tüm ülkemize teşekkür ediyorum” dedi..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.