"OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE BİLGİLENDİRME VE KOORDİNASYON TOPLANTISI" YAPILDI

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE BİLGİLENDİRME VE KOORDİNASYON TOPLANTISI" YAPILDI
"OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE BİLGİLENDİRME VE KOORDİNASYON TOPLANTISI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ.Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi kapsamında  İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman Başkanlığında Milli Eğitim  Bakanlığı...

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE BİLGİLENDİRME VE KOORDİNASYON TOPLANTISI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi kapsamında  İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman Başkanlığında Milli Eğitim  Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ekrem Cinoğlu ve Şube Müdürü Hüseyin Kaplan'ın katılımıyla "Okul Öncesi Eğitimde Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı" gerçekleştirildi.

Kalkınma Planı ve 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında tüm bireylerin kapsayıcı ve nitelikli bir eğitime erişiminin sağlanması amacıyla erken çocukluk eğitiminde eğitime erişim oranlarının artırılması, beş yaş grubunda okullaşma oranının %100’e ulaştırılması hedeflenmekte.

Bakanlıkça bu hedeflerin gerçekleştirilmesi amacıyla 10 Bin Okul Projesi başlatıldı. Projenin tanıtılması amacıyla  Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ekrem Cinoğlu ve Şube Müdürü Hüseyin Kaplan,  İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, ilçe milli eğitim müdürleri, İl Millî Eğitim Müdürlüğü destek hizmetleri, temel eğitim, inşaat emlak ve insan kaynaklarından sorumlu müdür yardımcıları/şube müdürleri ile ilçede temel eğitim ve inşaat emlak şubelerinden sorumlu şube müdürlerinin katılımıyla bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

Toplantıda Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ekrem Cinoğlu’ yapmış olduğu sunumunda eğitime erişim oranlarının artırılması, fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi amacıyla yürütülen Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi'nin başlatıldığını belirterek üst politika belgelerinde yer alan hedefler hakkında il, ilçe ve mahalle bazlı okul öncesi eğitime erişim oranları, yeni açılacak ana sınıfı ve anaokulları konularında katılımcıları bilgilendirdi. Proje kapsamında il ve ilçelerimizde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bilgilendirmenin ardından katılımcıların soru ve önerilerini aldı.

Toplantı sonunda İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, yapmış olduğu bilgilendirmeden dolayı daire başkanımıza teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.