Nilüfer Çiçeklerine Temizlik

Nilüfer Çiçeklerine Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden Örnek Bir Çalışma !Nilüfer Çiçeklerine TemizlikPAZARCIK/ Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Evri Mahallesinde bulunan Mizmilli gölündeki Nilüfer Çiçekleri için çevre temizliği yapılarak...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden Örnek Bir Çalışma !

Nilüfer Çiçeklerine Temizlik

PAZARCIK/ Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Evri Mahallesinde bulunan Mizmilli gölündeki Nilüfer Çiçekleri için çevre temizliği yapılarak nahoş görüntü büyük bölümü ortadan kaldırıldı.

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çok sayıda ekip Pazarcık ilçesi Evri Mahallesinde bulunan Mizmilli gölü ki buradan Gaziantep içme suyuda verilen bölgenin tek Nilüfer çiçek bahçesi turizme kazandırmak için proje çalışması başlatıldı.

     Mizmilli gölü  “Nilüfer Gölü” etrafında temizlik çalışması gerçekleştirdi. Gölden toplanan tonlarca ağırlıktaki plastik, evsel ve hafriyat atıkları bertaraf edildi.

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi doğal güzelliklerini koruma altına alıyor. Bu kapsamda, Pazarcık ilçesi Evri mahallesinde bulunan Nilüfer Gölü de atıklardan kurtarılarak temizlendi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinesindeki çok sayıda ekibin sevk edildiği gölden, çeşitli ambalaj atıkları, ömrünü tamamlamış araç lastikleri benzeri sayısız atık çıkarıldı. Yapılan çalışmayla birlikte, ender rastlanan türlerden Nilüfer çiçeklerinin botanik sağlığı iyileşecek. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Nilüfer Gölü’nde yaptığımız çalışmayla kentimizin nadide bir doğal güzelliği temizlendi. Vatandaşlarımız da bölgeye karşı azami bir hassasiyet göstererek, göle atık bırakılması durumunda ALO 153 Çözüm Masası’na bildirerek bizlere yardımcı olabilirler” ifadeleri kullanıldı.

    Çiçek Müzesi Olmalı

    Mizmilli gölünün etrafının koruma altına alınarak burasının çiçek müzesi ve kuş cennetine dönüştürülmesini isteyen vatandaşlar: Nilüfer çiçekleri bölgemizde sadece Kahramanmaraş’ta burada Mizmilli gölünde yetişmekte ve koruma altına alınarak burasının çiçek müzesine dönüşmesi ve bu nesli korunmasını istiyoruz..

     Doğa meraklıları ve fotoğraf çekenler belediye görevlisi kontrolünde buraya girip çıkmamasını istiyoruz,” diyerek Başkan Hayrettin Güngör den detaylı bir proje beklediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.