NİKOS DENDİAS’ TAN NUMUNE DENSİZLİK.

NİKOS DENDİAS’ TAN NUMUNE DENSİZLİK.

Yunanistan’ı şımartanlar olunca, oluyor bir şımarık çocuk… Dendias sen kimsin ki, ülkemizde misafir olduğun halde haddini bilmeden ahkâm kesersin. Başbakanları da ayrı bir şımarıklık sergiler. Yunan Başbakanı Kriyakos AB inden destek alıyor ki, Türkiye’ye karşı kışkırtma adımlarından vazgeçmiyor, yaptırım yapılmasını sağlamak için elinden geleni yapıyor lakin boşa kürek çekiyor.

AB de bu küçük ülkeyi koruyor. Bunu da hissettiriyor ki, Dışişleri bakanının Türkiye ziyaretin de densiz konuşmalarını yapabiliyor. Türkiye’ ye gelirken dersine çalıştırmışlar. Ne yazık ki karşısın da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu var. Dendias’ın densiz açıklamalarına gerekli cevabı üst perdeden verdi. Cevap verirken de Avrupa Birliği’ne de mesaj göndermeyi ihmal etmemesi Türkiye’nin dik duruşunun net görüntüsüdür. Ne demişti Çavuşoğlu “ Biz AB’ den korkmayız” Yunanistan her fırsatta AB ile tehditkâr ve densiz konuşmalarına en güzel cevabı Çavuşoğlu verdi.

Yunanistan, AB ve ABD den yardım görebileceğini düşündüğü için ileri geri konuşuyor. Doğu Akdeniz ’dede Fransa’nın çok gazına gelmişti tutmadı. AB ve ABD’nin de gazı hüsran olacak. Türkiye seni şımartan kim varsa hepsiyle mücadele etmesini bilir. Bunu er geç anlayacaksın…

Türkiye ile Yunanistan arasında bir uzlaşı, anlaşma sağlanacak ama bu anlaşmanın olmasını istemeyen AB ve ABD’dir Yunanistan tek kelimeyle şımartılıyor. Türkiye Akdeniz de çok büyük mücadele ediyor. Bütün sömürgeci ülkeler pusuda bekliyor. Pusuda beklerken de Yunanistan’ı şımartmaya devam ediyorlar. Şımartılanların eline ne geçti ki? Ermenistan şımartılmadı mı Fransa, Rusya başta olmak üzere birçok ülke destek verdi şımarttı sonu hüsran rezil olarak işgal ettiği topraklardan çıkmak zorunda kaldı. Paşinyan iken Perişanyan oldu. Yunanistan da aynı akıbete uğrayacak.

Her yerde Türkiye’ye karşı saldırı var. Yavru vatan Kıbrıs’ta Kur’an kurslarının kapatılmasını isteyenler Hizmet-Sen adında ki sendika aracılığıyla damarımıza basmak istiyorlar. AYM de devletin aleyhine dava açıyor AYM de mevcut kararı iptal ederek Kur’an kurslarının kapatılması hükmünü veriyor. Bunun uzun süreceğini düşünmüyorum. AYM bu yanlış kararından dönecektir. Türkiye AYM’ nin kararına sert tepki gösterdi. AYM ‘nin İptal kararının gerekçesi ise laikliğe aykırı Türkiye’ de laikliğin arkasına sığınılarak ne zulümler yapıldı. Aynı senaryo Kıbrıs’ta oynanmak isteniyor. Türkiye bu senaryoyu bozmaya muktedirdir. Bozacaktır.

Bir başka husus ise; 24 Nisan “sözde ermeni soykırımı” yaygarası ile Türkiye’ye sıkıntı vermek isteyenlerin hesabı da ters yüz olacak. Her fırsatta Ermeni taraftarları Türkiye’ye saldırmak için harekete geçiyor. ABD’nin yeni başkanı Biden nasıl bir açıklama yapacak. Bekleyip göreceğiz.  Her yıl 24 Nisan’da Avrupa Devletleri Parlamentosun da  “Sözde Ermeni Soykırımı” anısına açıklamalar yapılıyor. Türkiye üzerine nasıl saldırabiliriz hesabını yapan ülkeler fitne kazanını kaynatma hesabını yapıyorlar…

Fransa, Rusya, İngiltere gibi Emperyalist ülkeler  “Sözde Ermeni Soykırımı” ile Osmanlı Devletinin önüne getirilmiş Ermenileri Osmanlıya karşı kullanacak bir unsur olarak görmüşler. Ne görürseniz görün. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman ifade ettiği gibi  “Dünya beşten büyük”

Allahü teâlâ aziz milletimizin yardımcısı olsun.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi