Ne yiyicik ?

Ne yiyicik ?

    Bugün sizlere ekonomik krizi anlatacağım: Bir dostumuzun çocukları sabah uyanıyor annesine soruyor : “ Ne yiyicik ?” sabah kahvaltısı- sabah yemeği ne yiyeceklerini soruyor ?

    Babası anlatıyor ! : “ Mutfağa girdim, sucuk, yumurta, siyah ve yeşil zeytin, tereyağı- bal, 10 çeşit reçel ve sebzesi her şey var.. evede yok yok olmayan bir şey , olmayan bizde kanat ve şükür eksikliği olduğunu görüyorum, bu sebeple  bizim çocuklar “ Ne yiyicik ? evde de bir şey yok ! “ diyorlar..

    Başta İngiltere, AB ülkeleri ve ABD’ye sıçrayan tedarik zinciri tıkanmasını görmeyen bakar körler :” Ekonomi çöktü !” diyorlar..

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti Büyük Devlet !

    Bugün ülkemizde yapılmayan hiçbir şey yok !

    Para küçük esnaftan , internet ortamı alış verişe kaydı ise de  , herkesin durumu çok iyi ..

    Kahramanmaraşlı Sanayici ve iş adamlarımız , işçilerine , kimi 400 TL kimi 500 TL kimi 750 TL ek para verdiği gibi , bugün bir çok sanayicimiz çalışanına her ay gıda paketi veya Market kartı veriyor..

    Kahramanmaraş’ta irili ufaklı 813 faal işletme de çalışan 238 bin SSK ‘li işçimiz öyle veya böyle maaşına ek bir ilave yapılıyor.. çok şükür aç ve açıkta kalmadan geçinip gidiyor..

    Emekli, dul , yetim , kimsesizlere : devlet para verdiği gibi halkımızda , zekatından , fitresinden bir şeyler veriyor.. öğrencilere burs verenler var..

    Sayın Cumhurbaşkanımızın gece gündüz gezileri, ülke ziyaretleri, Sanayici ve iş adamımızın elini değil gövdesini taşın altına koyarak yaptığı yatırımlara yenisini eklemesi, İhracatımız Maşallah , bin kere Maşallah çok iyi gidiyor , belki yıl sonunda ihracat – ithalat dengelemesi bekleniyor..

     Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük devlet, biz kendi kendimizi küçük görmekten bir türlü kurtulamıyoruz.. Biz büyük bir milleti , Türk Milletiyiz bunu unutmayın !..

     Bir örnek vermek gerekirse : Bugün dünya kabul ediyor, Türkiye de sağlık sistemi dünyanın bir numarası ve inanılmaz hizmet veriyor..

     Bu gün AB ve dünya ülkelerinden : göz, diş, genel cerrahi başta olmak üzere her türlü hastalık için buraya tedaviye geliyorlar , hekimlerimiz destan yazıyor..

     Bu , bir köydeki hasta için devletimiz Ambulans helikopter kaldırıyor, bir hastamız için ambulans uçakla getirilip götürülüyor..

     Bu bir gerçek mi ? evet: Dünya bunu alkışlıyor..

     Tüm bunlara rağmen , olumsuz bir kötü örnek olursa : sosyal medya da ve internet ortamında ayaklı gazeteler tarafından, Türkiye öldü , bitti, sağlık teşkilatı çöktü haberleri kol gezerek algı operasyonu yapılıyor , bizde buna hemen düşüyoruz..

     Ev kiraları yüksek, Marketler cebi değil , ciğerimizi yakıyor buda bir gerçek, İnşaat malzemelerine her gün zam geliyor, Market raflarındaki fiyatları takip edemiyoruz.. iki parça bir şeyler alıyoruz, hanımla elimizle eve taşıyoruz en az ödediğimiz zaman 750 TL ödeme yapıyorum..

     Eve gelince : Kasiyer yanlış mı hesap yatı diyoruz tek tek kontrol ediyoruz hepsi doğru buda bir gerçek.. Paramız kadar malzeme alıyoruz çok şukur var..

     Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Onursal Başkanı Mehmet Balduk beyin Nazar Tekstil yönetim kurulu başkanı olarak Nisan ayından bu yana çalışanlarına aylık 750 TL yardım, çocukları üniversitede okuyanlar 400 TL burs yardımı, Kahramanmaraş’ta dalga dalga yayılarak bugün bir çok fabrikamız yukarda yazdığım gibi işçilerine yardım vermeye başladı..

    Kahramanmaraş Sanayicileri : 1983 yılında aldığı teşviklerin yüzde yüzünü yatırıma dönüştürerek Türkiye örnek olduğu gibi , bugünde Kazandığını çalışanı ile yemesi ile Türkiye örnek oluyor.. “ ne yiyicik” demiyor , kazandığını birlikte yiyor

    Onca yiyeceğin içinde : “Ne yiyicik! ” diyenler ekonomi bozuk diyor..

    Asgari ücretle çalışarak, bir zeytini ekmeğine katık eden çalışan, patronundan gıda paketi yardımı veya nakti yardım alınca mutlu oluyor dua ediyor..

     Sayın Mehmet Balduk başkanımızın yaktığı bu meşalenin Türkiye geneline yayılmasını diliyorum.. ve KMTSO Onursal Başkanı Mehmet Balduk beye teşekkür ediyorum..

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi