MUHALEFETTEN AYNI SES, AYNI MUTSUZLUK…

MUHALEFETTEN AYNI SES, AYNI MUTSUZLUK…

Geçtiğimiz hafta Türkiye önemli bir NATO zirvesine iştirak etti. Bu toplantının merak edilen konusu terör besleyici iki ülke Finlandiya ve İsveç’in üyelik müracaatlarına Türkiye’nin nasıl davranacağını tüm üye ülkeler merak ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dik ve kararlı duruşu ve şartlı kapı aralaması batı basını Erdoğan’ın zaferi gibi manşetleri atarken bizim muhalefet yine mutsuz. Altılı masa Erdoğan’ın başarısından ve Türkiye lehine yapılan hiçbir eylemden mutlu olur mu? Olduğu görülmedi!

Türkiye İsveç ve Finlandiya’dan istediğini aldığı üçlü mutabakat muhalefeti rahatsız etti.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener NATO zirvesin de “iktidarın İsveç ve Finlandiya nezdinde herhangi somut gelişme olmaksızın attığı bu imza maalesef ülkemizin çıkarlarıyla bağdaşmayan bir tavizdir.” Nasıl bir taviz verildi. Sayın Akşener? Erdoğan kaç defa daha açıklasın. Hatırlamadıysanız tekrar hatırlatayım!  Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasın da  “Bu ülkeler altına imza attıkları metindeki taahhütleri yerine getirmezlerse, Türkiye’nin üyeliğe giden yolu üç ayrı noktada kapatması mümkün. Ankara bu ülkelerin NATO’ya katılım senedine imza koymayabilir. Hükûmet antlaşma metnini onaylanmak üzere TBMM’ye göndermeyebilir. TBMM bu antlaşmayı onaylamayı reddedebilir.” Erdoğan bu iki ülke İsveç ve Finlandiya’ ya ödev verdi. Çok çalışmaları ve sözlerine sadık kalmaları lazım… İlk sınavları kucak açtıkları teröristlerin iadesi, eğer ki, bu ödevler yerine gelmezse Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekeni yapacaktır. Bu üçlü mutabakat, adaylıklarına değil, adaylık sürecinin başlamasına yol vermiştir.

 Muhalefet her zaman ki, gibi istediği gibi konuşuyor.  NATO Batı medeniyetinin kurduğu küresel bir güç olma ve askeri dayanışma ile menfaatlerini korumak için kurulan bir birliktir. Türkiye’nin üyeliğe kabulü üye diğer batılı ülkelerin kendi menfaatleri için Türkiye de her istediğimizi yapar düşüncesi ile kabul gördü gerektiğinde yumruğu masaya vuran bir Türkiye görünce başta ABD şaşırdılar. Terör besleyicisi, hamisi Finlandiya ve İsveç’e bütün üyeler kucak açtı Türkiye ne yaptı? Dur bakalım siz önce şu ödevleri yerine getirin diyerek, gücünü gösterdi. Türkiye NATO için önemli bir ülke…

NATO Madrid zirvesinde birçok üye ülke liderleri Erdoğan’a sizi Kiryakos Miçotakis ile görüştürelim teklifleri karşısın Erdoğan’ın “ görüşecek zamanım yok, lüzumda yok” diyerek liderliğini ve dik duruşunu bir kez daha konuşturdu. Eğer ki, görüşme kabul etseydi. Batı medyası da, bizde ki muhalefette Erdoğan’ı küçük düşürmek için ellerinden geleni yapacaklardı. Erdoğan Yunanistan’ın silahlanmasından çekindi de görüştü gibi yaygaraya başlayacaklardı. Muhalefet hiç durmayacak ne taviz verdin gibi asılsız, mesnetsiz konuşup duracaklardı. Erdoğan’ın taviz veren değil, taviz koparan bir lider olduğunu dünya biliyor. Muhalefet bilse de bilmez. Çokta önemli değil, onlar görevini yapıyorlar.

NATO kararlarında küresel haksızlık ve zorbalıkların karşısında duracak güçte artık bir Türkiye var.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi