Milli Birlik Günü Anma programı, tüm camilerde selaların okunması ve dualarla sona erdi

Milli Birlik Günü Anma programı, tüm camilerde selaların okunması ve dualarla sona erdi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Valilik önünden Demokrasi Meydanına kadar “Milli Birlik Yürüyüşü” ile devam etti.Demokrasi Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Valilik önünden Demokrasi Meydanına kadar “Milli Birlik Yürüyüşü” ile devam etti.

Demokrasi Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerimiz için dualar edildi.

Demokrasi Nöbetine, Vali Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Milletvekili Ahmet Özdemir, 15 Temmuz gecesi tüm dünya bu milletin devletine, demokrasisine ve bağımsızlığına nasıl sahip çıktığına bir kez daha şahit olduğunu belirterek, 15 Temmuz direnişinde tereddüt etmeden canını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle andıklarını gazilerimize de şükranlarını sunduklarını ifade ettiler.

Vali Coşkun ise “ Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında sonsuza kadar bağımsız yaşamaya ant içmiş Türk Milleti istiklali ve istikbali uğruna canını ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmeyecektir. İçten ve dıştan birlik veberabirliğimizi bozmaya çalışanlara karşı 15 Temmuzda nasıl bir araya geldiysek bundan sonra da bu milli şuuru ortaya koyacağız.

Devletimizin tüm kurumları, silahlı kuvvetleri, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna, devletimizin bekasına kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verilen mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin 15 Temmuz gecesi verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır.” dedi.

Programda, vatandaşlarımız dev ekrandan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajını izledi.

Şair-Yazar Mehmet Ercan’ın şiir ve kahramanlık türküleri ile devam eden etkinlikler, Orhan Hakalmaz konseri ile devam etti.

Kuranı Kerim tilaveti ve kaside-ilahi dinletisinin yapıldığı programda 15 Temmuz Şehitler Sancak Koşusu sonucunda Ay Yıldızlı sancağımız Valimiz Ömer Faruk Coşkun’a takdim edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı, tüm camilerde selaların okunması ve dualarla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.