MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİM OKULLARIMIZ GÜÇLENDİRİLİYOR

MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİM OKULLARIMIZ GÜÇLENDİRİLİYOR
MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİM OKULLARIMIZ GÜÇLENDİRİLİYOR‘Meslekî ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi’ kapsamında ilimiz genelindeki 18 okulda akademik, sanatsal, kültürel, sportif, teknik ve yapısal çalışmalar devam ediyor.Millî...

MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİM OKULLARIMIZ GÜÇLENDİRİLİYOR

‘Meslekî ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi’ kapsamında ilimiz genelindeki 18 okulda akademik, sanatsal, kültürel, sportif, teknik ve yapısal çalışmalar devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanlığı’nca 2020 yılında başlatılan ve ülke genelinde meslekî ve teknik eğitim kurumları arasındaki kalite farklılıklarını gidermeyi, meslekî ve teknik eğitime erişimi artırmayı ve daha iyi bir meslekî ve teknik eğitim imkânı sunmayı amaçlayan “Meslekî ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamında Kahramanmaraş’taki 18 meslekî ve teknik lisede proje çalışmaları devam ediyor.

Projeye dâhil edilen okullar, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı öğrencilerin yoğun olarak öğrenim gördüğü, devamsızlık, sınıf tekrarı,  örgün eğitim dışına çıkma oranlarının diğer okullara oranla daha yüksek olduğu; spor salonu, konferans salonu, Z kütüphane, müzik odası, tasarım beceri atölyesi (TBA) vb. mekânları olmayan okullar arasından Bakanlıkça belirlendi.

Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz; “İlimizden bu projeye dâhil edilen 18 okulumuzda çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi. Bu okullarımızın 13’ünde yeni kütüphane kuruldu ve 5’inde ise kütüphane yenilenmesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında 18 okulumuza toplamda 7464 kitap dağıtımı yapıldı.

   “Meslekî ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi’nin alt projesi olan “1000 Okul İyileştirme Projesi” kapsamında 180 “Proje Farkındalığını Artırmak ve Bilgilendirme Eğitimi” düzenlendi ve bu eğitimlere 180 okul yöneticisi ile 1253 öğretmen katıldı.

Bunlarla birlikte “1000 Okul İyileştirme Projesi” kapsamında: 122 “Proje Verimliliğini Artırmaya Yönelik Eğitim” düzenlendi ve bu eğitimlere 1150 öğretmen katıldı.

Temel beceri eğitimlerine yönelik hazırlanan destek eğitim programına 310 öğrenci katıldı. Bu destek eğitim programına yönelik 7465 öğrenciye materyal ulaştırıldı. 171 destekleme ve yetiştirme kursu açıldı ve bu kurslara 1319 öğrenci katıldı. 470 öğretmen ve 125 öğrencimiz ilk yardım farkındalık eğitimi aldı.

175 öğrencimize psikososyal gelişim desteği sağlandı. Bilim, kültür, sanat, spor ve sanayi gibi alanlarda “Kariyer Günleri” düzenlendi ve bu kariyer günlerine 1242 öğrenci katıldı.

51 okulda “Madde Bağımlılığı Üzerine Bilgilendirici Etkinlik” düzenlendi ve bu etkinliklere 3816 öğrenci katıldı. Projenin uygulandığı tarihten itibaren 139 veli açık öğretime kayıt yaptırdı. 18 okulun bakım ve onarım çalışmaları devam etmektedir.

“Meslekî ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi’nin bir diğer alt projesi olan “Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi” kapsamında 317 öğrencimiz ile birlikte 176 aile ziyaret edildi. Ayrıca bu kapsamda ilimiz genelinde resim ve müzik alanlarında iki ay boyunca çevrim içi eğitimler düzenlendi. Bu eğitimler sonunda gerçekleştirilen yarışma sonucunda resim ve müzik alanlarında il birincilerimiz belirlendi.

“Meslekî ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi’ kapsamında yapılan bu çalışmaların dışında farklı çalışmalar halen devam etmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.