Merkezi Ezan ve Kapalı Camiiler

Merkezi Ezan ve Kapalı Camiiler

    Bugün 01.01.2022 Cumartesi ve 365 günün ilk günü..

    Allah herkese sağlık ve huzur versin.. Son nefes de iman ile ölmeyi nasip etsin, gerisi boş..

    Bu fakir, yüzlerce defa yazdı, şu merkezi ezanı kaldıralım, her camii kendi ezanını okusun diye..

    Yılın son günü Cuma olması sebebi ile dün merkezi vaizde hoca efendi: Doğukent camii ve Tanrıverdi Camii de sabah namazda buluşma programı yapacaklarını güzel güzel anlattı.

    Bizde: Bir başka camii namaza gidelim orası da boş kalmasın  diye sabah saat 06 00 da uyandık abdestimizi alıp caminin yolunu tutmak üzere yola çıktığımızda ezan okunmaya başladı..

    Camii önüne vardık, merkezi yayın, cami kapalı ışıklar yanmıyor , benim gibi üç beş kişi daha gelmişti.. hava soğuk olunca , onlar eve doğru yönlendi..

    Bende iş yerime gideyim orda sabah namazını kılarım diyerek otomobilimle iş yerime geldim.. gelirken yol üzerinde bir çok caminin kapalı olduğunu gördüm..

    Dün bizim mescidin imamı Dursun hoca efendi: “ Bekir ağabey sen gazetecisin bir araştırma yaptınız mı ? camilerde cemaat niye bu kadar azaldı !” diye sordu..

    Çeşitli sebepler ve yorumlar yaptık ama , bu sabah gördüğüm manzara ile aklıma şu geldi : “ Hırsızın hiç mi ? suçu yok ?” sorusu cevabını buldu..

     Cami ve imam ismini yazmıyorum çünkü bir din adamını rencide etmek doğru değil ancak onlar kendilerini iyi biliyorlar : “ Cenazeye, Mevlit okumaya, Özel davetlere “ giderek, cemaatten birine telefon ederek, anahtar alının altında namazı sen kıldırı ver !  diyenleri çok iyi biliyorum..

    Kahramanmaraş İl Müftümüz Mustafa Tekin hocam: Merkezi yayını kapatınca , müftülük telefon açtıran, şikayet dilekçesi verdirerek, merkezi yayın isteyen, biz merkezi yayından memunuz dedirten ise yine bu hocalardır..

     İl müftümüzde sanıyor ki : vatandaş şikayeti ve tepkisi var ! oysa bunların işine böyle geldiği için belki de camiye hiç gelmeyen kişilere dilekçe yazdırdıkları ve telefon açtırdıklarına şahit oluyoruz..

     Sabah namazına gitme, akşama ve yatsıya gitme böyle olunca vatandaş camii den soğudu ve evinde namazını kılmayı tercih eder oldu.. bunu üzerine Pandemi de tuz biber oldu..

     Sayın İl Müftümüz Mustafa Tekin hocam ve İlçe müftülerimiz , 2022 yılında bu merkezi yayından bizi kurtarı mı ? bilemiyorum..

     Kadıköy deyim : bir ezan sesi karşı camiden bir iki dakika sonra bir ezan sesi bu camiiden öyle güzel okuyorlar ki : “Ezanı duydum Müslüman oldum” diyenlerin sözlerinin boş olmadığına şahit oldum..

     Kahramanmaraş’ta ise merkezi yayın ezanı sesine alıştık ezan sesi duymaz oldum..

     Yurt dışından dönen Hüseyin Çınar hocam var ! o anlattı : “ Kaldığım yerin yanı kilise çan sesi beni çok rahatsız etti, aradan bir iki ay geçti , çan sesine alıştım, duymaz oldum..” diyor..

     Bizde merkezi yayın yapan ezan sesine alıştık, ezan sesini duymaz oldum..

     Allah rızası için ezan sesi duymak istiyorum.. Kesin şu merkezi yayını..

     Müftülüğümüzün kampanyası güzel : Sabah namazı camii de buluşalım , buluşalım da merkezi yayın olduğu için camiye gelmeyen hocayı ne yapacağız ?

     Görevini hakkı ile yapan imam ve müezzin kardeşlerime bir şey demiyorum, ancak camiye gelmeyenleri onlarda benim kadar biliyorlar.. biz kırk kişiyiz bir birimizi biliriz , bir birimizi kandırmaya gerek yok..

     Sevgili Okurlarım: Ezan sesi duymak, camiye gitmek istiyorsanız, sizde il müftülüğümüze, telefonla , dilekçe ile , sosyal medyadan seslenin ve merkezi yayını lütfen kapatın diyerek tepkinizi ortaya koyun !

     Çok söze gerek yok: 2022 yılı herkese huzur, mutluluk, sağlık, huzur getirsin , Bizleri merkezi ezan sesinden kurtarsın,  bu yıl içinde vefat edecek olanlara Allah iman selameti versin..amin

     Hayırlı sabahlar..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi