MEHMET DOBOĞLU'UN ARDINDAN

     MEHMET DOBOĞLU'UN ARDINDAN

                                              

    Tarih 01.10.2021, günlerden Cuma. . Saat 14 oo suları. Gazeteci Niyazi KARA bey aradı. "Hocam Mehmet DOBOĞLU vefat etti" Önce şaşırdım. Hangi  Mehmet ,yazar Mehmet mi diye şaşkınlık içinde  sordum. "evet " dedi. Çok etkilendim. Ne diyeceğimi şaşırdım. Nasıl olmuş diyebildim. "Kalp krizi geçirmiş " dedi.

   Çarşamba günü beraberdik. Kahramanmaraş milletvekilİ sayın Ahmet ÖZDEMİR'in katılımı ile Kahramanmaraş KÜLTÜR TARİH VE TURİZM PALTPORMU toplantısı vardı. Orada Mehmet DOBOĞLU da vardı.  On beş kadar sivil toplum kuruluşunun katılımı ile gerçekleşen toplantıya Mehmet Bey de  gazeteci olarak katılmıştı. Bu toplantıda Mehmet bey de bir konuşma yaptı. Sosyal alanda  gençliğin problemlerini anlattı.

    Mehmet DOBOĞLU memleket sever bir eğitimci idi. 35  sene çalıştıktan sonra  emekli olmuştu. Mesleğini çok severdi. Aynı zamanda kendisi ile aynı gazetelerde ( Kahramanmaraş'ta Bugün ve Kahramanmaraş gazeteleri) köşe yazıları da yazıyorduk. Zaman zaman bir araya gelir ülkenin ve şehrimizin meselelerini konuşurduk. Milli ve dini konuları içeren çok sayıda makaleler yayınladı. Hayatını bu uğurda adamıştı.

    Mehmet DOBOĞLU ile  45 yıllık dostluğumuz vardı. Kendisini çok yakından tanıyorum. Memleketin dertlerini kendi derdi bilmiş bu uğurda gücünün yettiğince çalışmıştır.

    En son yapılan sivil toplum toplantısında düşüncelerini rahatlıkla anlatmış. Milletvekiline ;  konuşulanların takibi konusunda söz vermesini ve  daha sonra bir toplantı yaparak bilgi vermesini talep etti.

     Sayın vekilde burada gündeme getirilen konuların takipçisi olacağını, yapılan çalışmaları toplantı yaparak bilgilendirme yapacağını söyledi.

     Bir heyecan ve dava adamı olan Mehmet DOBOĞLU TARİH KÜLTÜR VE TURİZM  üyesi olarak her toplantıda değerlendirmelere katılarak fikirlerini söylerdi.

    Donanımlı insan yetişmesi zor. Kendini davasına adayan insan zamanımızda çok az. O  yetiştirdiği evlatları ile  ülkesine  katkı sağlamış iyi bir eğitimci olduğunu ispat etmiştir.

    Mehmet DOBOĞLU kardeşimize Allahtan rahmet dilerim. Evlatlarına ve sevenlerine taziyelerimi sunarım. Mekanı cennet olur inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi