MEHDİ GELECEK Mİ ?

                        MEHDİ GELECEK Mİ ?

                                                CEVDET ALPEREN

                Son zamanlarda yine Mehdi hikayesi gündeme gelmeye başladı.  2008 yılında Suriye’ye gitmiştik.  Şam da bulunan Emevi  camisinde  bir vakit bulunduk. Dört mezhep imamına ait dört mihrap var. Dedim ki Allah’ım sen bir din gönderdin. Bu dine ait bir kitap gönderdin. Bunu anlatması için son peygamber gönderdin. Şu hale bak  camii içinde bile dört parçaya bölünmüşler. Nasıl bir oyun bunlar akılların alması mümkün değil. O güzelim tevhit dinimizi dörde bölmüşler . Hemde herkes kendinin doğru olduğunu haykırarak. Ayrı ayrı mihrap yapmışlar. Bu mezhep kavgası camiinin içinde başlamış. Ne acı bir durum.  Allah bir. Kitap bir. Peygamber bir. Ama mihrap dörde bölünmüş. Hemde aynı camii içinde. Bu konuyu bir kenara bırakıyorum.

   Bir de Emevi camiisinin hatırasına bakalım. Oradaki konuyu bilenlerden dinliyoruz.  Emevi camisinin minarelerinden birinin dibine geldik. “İşte şu minarenin dibinde bir tabur atlı asker yıllarda  nöbet tutmuş. Ben dayanamadım daha sözü bitmeden atıldım . Neden ? Neden olacak bir rivayete göre Mehdi bu minareden inecekmiş. Bu atlılarda   Mehdiyi alıp götüreceklermiş. Nasıl yani. Bir insan bu minareden  mi inecek ? Evet ne yapacak . O tüm insanları kurtaracakmış. Herkes Müslüman olacakmış vesaire. Adam anlatıyor. Benim içim almaz oldu. Kuranın meal-tefsirini baştan sona okuyan  bir insan olarak yerin dibine giriyordum. Neresinde var bu Kuranın. Hangi sözünde var peygamberin. Netice ne oldu beklenen Misafir gelmedi . Atlı askerler artık  misafiri beklemekten vazgeçmişler.  Ne kadar gülünç değil mi ? Ne kadar İslamiyet’e ters bir şey. İslamiyet’e bidat sokmanın çok bariz bir örneği değil mi ? Bu kasıtlı olarak değilse ,gaflettir.  Bu gaflette dine zarar verir.  Kuranın mesajlarına aykırıdır.

    Sonra size Kuran yetmiyor mu Mehdi olarak. Son peygamber Hz. Muhammed yetmiyor mu ? Haydi diyelim ki bir an sizin dediğiniz gibi Mehdi gelecek. Ne yapacaksınız. Ne zaman bile geleceğe  bilinmeyen böyle bir  hikayedeki adamdan ne alacaksınız. Elinizdeki Kuranı okumuyorsunuz. Mehdi bekleyip kendinizi mi kurtaracaksınız. ?

     Müslümanlığı yaşamak için elinizdeki kuran yeter. Yok sizin derdiniz Müslüman olmak değilse hayallerinizi Müslüman kılıfı içine koymayın. Yani Müslüman mahallesinde salyangoz satmayın . Gidin size inanacak başka insanları kandırın.

    Kuranı okuyup anlayın. Kuran ve peygamberimiz Hz. Muhammed bizim Müslüman olmamıza yeter.

    Kuranı Kerim gibi bir kitaba tabi olan İslam alemi neden halen başka şeylerle meşgul olur anlamak mümkün değil. Eğer İslam alemi elindeki kuranı anlamış olsaydı bugün  teslim olduğumuz  batı teknolojisini biz yapardık.

    Savaş teknolojisi, sağlık teknolojisi, ilaç sanayii gibi dünyanın bel kemiği buluşları bizim yapmamız gerekirken  bugün karşı geldiğimiz Hristiyan alemi yapıyor. Neden, biz halen  hurafelerle  uğraşıp duruyoruz da ondan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi