MAHÇİÇEK: “ ÖZEL HAVA YOLU ŞİRKETİ KURALIM”

MAHÇİÇEK: “ ÖZEL HAVA YOLU ŞİRKETİ KURALIM”
MAHÇİÇEK: “ ÖZEL HAVA YOLU ŞİRKETİ KURALIM”ONİKİŞUBAT / 2023 yılında Kahramanmaraş Kılavuzlu mevkinde Onikişubat Belediyesi tarafından yapılan EXPO 2023 alanında 6 ay süre ile yapılacak etkinlikleri Onikişubat Belediye...

MAHÇİÇEK: “ ÖZEL HAVA YOLU ŞİRKETİ KURALIM”

ONİKİŞUBAT / 2023 yılında Kahramanmaraş Kılavuzlu mevkinde Onikişubat Belediyesi tarafından yapılan EXPO 2023 alanında 6 ay süre ile yapılacak etkinlikleri Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek basın mensuplarına tanıttı.

    Bugün 25 ülkenin devlet başkanı veya başbakanı düzeyinde 2023 yılı Nisan ayında yapacağımız törene katılacağını Cumhurbaşkanlığı himayesinde olması ile 60 dan fazla ülkenin devlet başkanı veya başbakanını EXPO 2023 geleceğini tahmin ettiklerini ifade eden Başkan Hanefi Mahçiçek: “ Kahramanmaraşlı iş adamları otel yapmalı, lokanta yapmalı, bizlerde iç ve dış ulaşım için belediyeler sivil toplum kuruluşları ortaklaşa bir hava yolu şirketi kurmalıyız,” dedi.

     Kahramanmaraş Hava Limanını pist yonun kısa olduğunu söylüyorlar, illede Devlet Hava Meydanları İşletmesinin yapmasına gerek yok, bize versin biz belediyeler olarak 15 günde yaparız, Karamanmaraş 2023 yılına hazırlamamız gerektiğini söyledi.

     Yurt içi , yurt dışı  ve şehir halkına EXPO yu tanıtmak için var gücü ile çalıştıklarını ifade eden Başkan Hanefi Mahçiçek : “ Bir defa uçağa binmek için komşu illere gitme işini bitirmemiz gerekiyor, bunun için THY ve Özel şirketlerle bu iş olmuyorsa bir şirket kuralım uçak kiralayarak seferlerimizi kendimiz yapalım..

     Kahramanmaraşlı sabah İstanbul ‘a gitmek , akşam veya gece geri dönmek istiyor, sabah Ankara’ya gitmek gece geri dönmek istiyor..

     Antalya, İzmir, Trabzon ve çapraz uçuşlar istiyor..

     Hafta da bir de olsa : Almanya, İngiltere, Fransa, Kıbrıs, Azerbaycan, Cidde seferi istiyor bunu yapacak olan kurum yoksa kendi şirketimizi kuralım..

     Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan , gençlerle buluşmaya geldiğinde EXPO tanıtımı  yaptım, bizi himayenize alırsanız, devlet başkanlarını davet etmemiz daha kolay olacağını söyledik, inşallah bu olacak bu olduğu zaman 6 ay her gün 10 binlerce kişi gelecek ondan sonraki senelerde en az yılda bir milyon kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz..

     EXPO alanı bir yaşam merkezi olacak yılın 365 günü öncelik bölge ve Türk milletine hizmet vereceğini söyledi.

     Gazetecilerin sorularını cevaplandıran başkan Mahçiçek , daha sonra alanda yapılan hizmetleri yerin de gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.