Lebbeyk

Lebbeyk

     Günahımız çok fazla olduğu için : Allah bizlere hac ve umre kapısın kapadı..

     Oysa bugün benim gönlüm Arafat yolunda..

     Sabah Namazdan sonra : Arafata yürür gibi yürüdüm.. Hac yapıyormuşum gibi yürüdüm, dilimde ise : Lebbeyk, Allâhümme Lebbeyk, lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk, İnne'l-hamde ve'nni'mete leke ve'l-mülk, lâ şerîke lek”

     Arafata yürüyorum : bedenim burada ama ruhum orada !

     Aslında : dün Telbiye  için Minaya çıktığım sanıyorum, bugün sabah ise boynum bükük , kalbim kararmış günah deryası için de üzgün bir halde : Lebbeyk diyorum ama buradayım..

     Beni hacılar anlar !..

    Uzun çarşının önünde bir sağa bir sola giderken dilimde : Lebbeyk, Allâhümme Lebbeyk, lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk, İnne'l-hamde ve'nni'mete leke ve'l-mülk, lâ şerîke lek”

    Diyerek yürürken, Kendimi Arafatta görüyorum..

    Beyaz ihram içinde : Hac yapmak için Arafatta gelen müminlerin arasında görüyorum..

     Sözleri sonra manasını düşündüm : "Rabbim, davetine sözüm ve özümle tekrar icabet edip, emrine boyun eğdim. Rabbim, davetine icabet, boynumun borcudur. Senin, eşin ve ortağın yoktur. Rabbim, bütün varlığımla sana yöneldim. Hamd senin, nimet senin, mülk de senin. Bütün bunlarda eşin ve ortağın yoktur. Allahım emrine uyarak buraya geldim diyemedim.. Çünkü Türkiye de Kahramanmaraş’tayım ..

     Rabbim : Umre ve Hac nesip eti.. tekrar gidermiyiz bilemiyorum, Rabbim bizi çağırırmı onuda bilemiyorum..

     Hac ve Umre yapanlar bizi anlar !

     Ancak : Günah deryası içinde yüzerken bir umudum var !

     Akşam haberlerde Kabeyi gösterdi.. üç beş kafile iki metre sosyal mesafe ile tavaf yapıyorlar , kabe etrafına duba koymuşlar yaklaşmak mümkün değil..

     Hacerül esfeti uzaktan selamlama ve mübarek taşların kokusunu alamadan dönmek var ya çok acı olsa gerek..

     Benim bu yazımı : Hac yapmış olanlar anlar..

     Benim bu yazımı : Umre ziyareti yapanlar anlar..

     Suudi Arabistan Vatandaşları : ki onlara da sınır koymuşlar 60 bin kişi bugün Arafata çıkıyor hem de : : Lebbeyk, Allâhümme Lebbeyk, lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk, İnne'l-hamde ve'nni'mete leke ve'l-mülk, lâ şerîke lek” diyerek..

     TEŞRİK TEKBİRİ

     Bugün 19 Temmuz 2021 Pazartesi Arefe günü sabah Namazanından  Kurban Bayramının 4. Günü ikindin namazına kadar : Farz namazları peşinden Teşrik tekbiri, arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü gününün ikindi namazına değin, 23 farz namazının arkasından birer defa "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd" diye tekbir getirilmesini gerekmektedir..

     Bayram Namazına giderken ve Kurban Keserken teşrik tekbirlerini unutmayalım..

     Hac görevini yerine getiriyor olsak çok daha güzel bir bayram olacaktı.. ama nasip edeğilmiş Korona Virüs sebebi ile bu senede geçen yıl gibi boynumuz bükük geçiriyoruz..

     5 milyon kişinin bir araya geldiği Arafatta bugün 60 bin kişi var belki o heyecan olmayacak belki o coşku olmayacak ama akşam güneş battıktan sonra Müzdelifeye hareket edecek olan hacı adayları , Sabah namazı ve vakfesini yaptıktan sonra ise Kabeye doğru yürümeleri , şeytan taşlamaları, kurban kesmeleri, kabeyi tavaf ve say yapmaları, Sefa ve Merve arasında gidip gelmeleri ayrı bir heyecanını yaşamaları ne kadar güzeldir..

     Özlüyoruz, ama orayı yaşamak gerekir..

     Kul hakkı, hayvan hakkını gözetmek gerekir , adil olmak gerekir, hile yapmadan helal ekmek yemek gerekir..

     Kurban’ı üçe bölerek birini ev halkı ile, birini, eş dost ile, birini fakir fukara, kurban kesemeyen komşularımıza ulaştıra biliyor muyuz .?

     Öncelik komşularımızı kollaya biliyor muyuz ?

     Kurban Bayramını , Bayram gibi yaşamanızı Allah’tan diliyorum..

     Hayırlı Bayramlar..

     Sözün sonu :  Lebbeyk, Allâhümme Lebbeyk, lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk, İnne'l-hamde ve'nni'mete leke ve'l-mülk, lâ şerîke lek  “ diyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi