Küresel Gazeteciler Konseyi, Enginyurt'un gazeteci Şimşek'e saldırısını kınadı

Küresel Gazeteciler Konseyi, Enginyurt'un gazeteci Şimşek'e saldırısını kınadı
Küresel Gazeteciler Konseyi, Enginyurt'un gazeteci Şimşek'e saldırısını kınadıDemokrat Partili Cemal Enginyurt, canlı yayında gazeteci Latif Şimşek ile tartıştı, Enginyurt ve korumasının Şimşek'e saldırması tepki topladı....

Küresel Gazeteciler Konseyi, Enginyurt'un gazeteci Şimşek'e saldırısını kınadı

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, canlı yayında gazeteci Latif Şimşek ile tartıştı, Enginyurt ve korumasının Şimşek'e saldırması tepki topladı. Küresel Gazeteciler Konseyi de yaşanan saldırıyı kınadı.

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, canlı yayında gazeteci Latif Şimşek ile tartıştı, tartışma kavgaya dönüştü. Enginyurt ve koruması, Şimşek’e saldırdı. Bu anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

tv100 ekranlarında Pınar Ardor'un sunduğu “Gündeme Dair” programına Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, gazeteci Latif Şimşek, gazeteci Barış Yarkadaş ve yazar Doğan Çağlar konuk oldu.

Programın ilerleyen saatlerinde Enginyurt ve Şimşek arasında tartışma çıktı.

Tutuklu yargılanan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili görüşlerin konuşulduğu esnada Şimşek, “Herkes verilen karara saygı duyacak. Kimse bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini küçümseyemez” dedi.

Bunun üzerine Cemal Enginyurt “Bırak bu savunuculuğu, bırak bu işleri” diyerek tepki gösterdi, sonrasında ortalık karıştı. Cemal Enginyurt ve korumasının sonrasında Latif Şimşek'e saldırı anları sosyal medyada tepki topladı. 

KGK KINADI 

Küresel Gazeteciler Konseyi resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "TV canlı yayını esnasında ve sonrasında gazeteci Latif Şimşek'esaldıran ve şiddet uygulayan DP Milletvekili Cemal Enginyurt’u esefle kınıyoruz. Bu çirkin ve zorbaca davranış şekli Demokrat Parti geleneğine hiç yakışmadı. Meslektaşımıza çok geçmiş olsun" denildi. 

DİM: BUGÜN BANA YARIN SANADIR

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim de kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sadece canlı yayında değil her nerde olursa olsun, kimden gelirse ya da kime yapılırsa yapılsın şiddetin her türlüsü kınanmalıdır. Çifte standart şiddeti hoş görmek ve meşrulaştırmaktır. Bugün bana yarın sanadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.