KUR’AN KURSLARINDA EĞİTİM VE ÖĞRETİM SEVİNCİ

KUR’AN KURSLARINDA EĞİTİM VE ÖĞRETİM SEVİNCİ
KUR’AN KURSLARINDA EĞİTİM VE ÖĞRETİM SEVİNCİ2021-2022 Kur’an Kurslarında yeni eğitim ve öğretim dönemi başladı. Kurslara ilginin yoğun olduğu gözlendi.Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş grubu ve ihtiyaç...

KUR’AN KURSLARINDA EĞİTİM VE ÖĞRETİM SEVİNCİ

2021-2022 Kur’an Kurslarında yeni eğitim ve öğretim dönemi başladı. Kurslara ilginin yoğun olduğu gözlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş grubu ve ihtiyaç odaklı Kur'an kursları uzun bir aranın ardından yeniden öğrencileriyle buluşuyor. 4-6 yaş aralığındaki çocukların eğitim gördüğü ‘4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları’ ile yetişkinlerin eğitim aldığı ‘İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları’nda 2021-2022 eğitim öğretim dönemi başladı. Çeşitli dini bilgilerin Kur'an ve sünnet temelinde öğretildiği Kur'an kursları, 12 Haziran 2022 tarihinde sona erecek. 4-6 yaş grubu ve ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarına kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, Kur'an kurslarına müracaat ederek kayıt yaptırabilecek. Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, bu kapsamda eğitim ve öğretime başlayan Onikişubat İlçesine bağlı 4-6 yaş Kocabeyli Kur’an kursu ile Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı İhtiyaç odaklı Evliya Kur’an kursunu ziyaret ederek öğreticilerden bilgi aldı. Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin’e ziyaretlerinde, aynı zamanda Kur’an Kursu öğreticisi olan eşi Muradiye Tekin, Onikişubat İlçe Müftüsü Süleyman Yavuz, İl Müftü Yardımcısı ve Dulkadiroğlu İlçe Müftü Vekili Cafer Kılınç ile Dulkadiroğlu Şube Müdürü Mikail Koç da eşlik etti.

“HİÇ KAPANMADAN BU YIL EĞİTİM-ÖĞRETİMİ GÜZELCE TAMAMLARIZ”

Minik öğrencilerle kahvaltı yaptıktan sonra oyun oynayıp resim yapan Müftü Tekin, kursta görevli öğreticilerle istişarelerde bulundu. Ziyaretleri esnasında açıklamalarda bulunan Tekin, Kovid-19 pandemisi sebebiyle kursların uzun süredir kapalı olduğunu söyledi. Tekin, “Uzun bir aradan sonra 2021-2022 yılı eğitim-öğretim dönemimize başladık, besmelemizi çektik. Bütün okullarımız, bütün Kur’an kurslarımız ile 4-6 yaş eğitim yuvalarımız açıldı. Rabbimizden niyazımız İnşallah bu açılış bereketli olur, sağlıklı sıhhatli bir şekilde hiç kapanmadan bu yıl eğitim-öğretimi güzelce tamamlarız. Cenab-ı Allah bütün ümmeti Muhammet’i, bütün insanlığı virüs belasından muhafaza buyursun. Yeni eğitim-öğretim yılımız insanlığa hayırlara getirsin inşallah. En güzel şekilde burada dinimizi öğrenmeyi, yaşamayı ve insanlığa da öğretmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

“AŞIYI VURULMAK BENCE HER MÜSLÜMAN’IN ÜZERİNE FARZ-I AYN’DIR”

Kursa gelen kadınlara aşı olma noktasında uyarılarda bulunan Tekin, aşı olmamanın vebalinin büyük olduğunu belirterek, “Cenab-ı Allah, ‘bilen konuşsun, bilmeyen sussun’ diyor. Herkes konuşuyor aşı şöyle yapıyormuş, böyle yapıyormuş diye. Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Allah bilmediğiniz bir şeyi uzmanına götürün diyor. Bu işin uzmanı da doktorlardır.  Benim kızımda doktor, bas bas bağırıyor, kendisi üçüncü aşıyı da oldu. Birileri biliyormuş gibi konuşuyor ama sonrasında Allah göstermesin başına gelince anlıyor. Şuan da aşıyı vurulmak bence her Müslüman’ın üzerine farz-ı ayn’dır. Allah’ın emridir çünkü birinin ölümüne vesile olursan kul hakkına da girmiş oluyorsun. Bir bakıyorsunuz hiç ummadığınız kişi virüse yakalanıyor, hayatını kaybediyor. Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmektir diyor, bütün insanlığı öldürmüş olursun. İlla silah alıp öldürülmüyor ki insan. Uzmanlar söylüyor aşı olmayanlar ölüyor, günde 300-350 kişi hayatını kaybediyoruz, bunlar annemiz babamız. Böyle bir konuda keyfi davranırsan din ne yapsın, Kur’an ne yapsın. Okuduğun Kur’an gözüne dizine durur. Onun için kesinlikle aşımızı olalım, aşı olmadan gelmeyelim. Hem kendimizi hem de yanımızdaki insanları koruyalım” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ, VELİLERİMİZİN BİZLERE BİR EMANETİDİR”

4-6 yaş Kocabeyli Kur’an Kursu Yöneticisi Mehri Bilgen ise kurslar hakkında bilgi vererek, yeni öğrencileri davet etti. Bilgen, “Türkiye genelinde 2021-2022 eğitim-öğretim sezonumuz hayırlara vesile olması dileklerimizle başlamıştır. Bizim kursumuz iki sabah iki de öğlen grubu olmak üzere dört sınıftan oluşmaktadır. Kursumuzda değerler eğitimi, deneyler, drama gibi birçok farklı alanda öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sunmaktayız. Çocuklarımızla zevkli, eğlenceli bir eğitim-öğretim dileklerimizi iletiyoruz. Bütün öğrencilerimizi kurslarımıza davet ediyoruz. Çocuklarımız, velilerimizin bizlere bir emanetidir. Bu emanet bilincini her daim yaşatmaya çalışıyoruz. Rabbim çocuklarımıza zihin açıklığı ve kolaylıklar versin” dedi.

“KURSUMUZUN KIYMETİNİ ÖĞRENDİK”

Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı İhtiyaç odaklı Evliya Kur’an kursunda eğitim gören kadınlar da kursun yeniden açılmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “2021-2022 eğitim-öğretim döneminde hamdolsun kurslarımız açıldı. Kursa gelen bütün arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum, gelmeyen herkesi davet ediyorum. Bu güzel kurslar boş kalmasın, Kur’an-ı Kerim’ler kitaplıkta kapalı duracağına önümüzde dursun. Okuyarak hem ruhumuza, hem kalbimize hem geleceğimiz hem de geçmişlerimiz için dualar edelim. Pandemiden dolayı herkes evlerindeydi, herkes istediği gibi davrandı. İlk gün kursumuzun kıymetini öğrendik açıkçası çünkü bayadır kapalıydı, hem kursu hem de arkadaşlarımızı özlemişiz” şeklinde konuştu.

Bir diğer kadın öğrenci de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı, “Bugün kursumuzun ilk günü, artık eğitime başladık. Bu kursları yeniden açan devletimize, Diyanet İşleri Başkanlığı’mıza teşekkür ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.