KSÜ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE PROTOKOL İMZALADI

KSÜ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE PROTOKOL İMZALADI
KSÜ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE PROTOKOL İMZALADIKSÜ ile Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Arasında Koruyucu Aile ve Yanlarındaki Çocuklara Sunulan Hizmet Kalitesinin Artırılması Amacıyla...

KSÜ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE PROTOKOL İMZALADI

KSÜ ile Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Arasında Koruyucu Aile ve Yanlarındaki Çocuklara Sunulan Hizmet Kalitesinin Artırılması Amacıyla Protokol İmzalandı

Kahramanmaraş Valiliği koordinasyonunda, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında koruyucu ailelere ve yanlarındaki çocuklara sunulan hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla protokol imzalandı.

Kahramanmaraş Valiliğinde gerçekleştirilen protokol imza töreni öncesi konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 30 Haziran günü ‘Koruyucu Aile Günü’ olarak ilan edilmiştir. Koruyucu aile hizmetinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması için önemli bir adım olan koruyucu aileler gününde Valiliğimiz koordinasyonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile koruyucu ailelerimizin ve yanlarındaki çocuklarımızın esenliklerinin ve sunulan hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla bir protokol hazırlandı. İlimiz koruyucu aile sayısı bakımından diğer illerle mukayese edildiğinde oldukça iyi durumda. 147 koruyucu ailemizin yanındaki 223 çocuğumuzun sağlıklı gelişim sağlamalarına yardımcı olmak üzere bu çalışmalar yürütülüyor” diye konuştu.

Protokol kapsamında, koruyucu ailelere ve yanlarındaki çocuklara KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde (Tıp Fakültesi Hastanesi) verilecek hizmetlerle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Coşkun, protokolün ilimize hayırlı olmasını temenni ederek, çalışmaları birlikte yürütecek olan Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Can’ın şahsında KSÜ’ye ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise Kahramanmaraş Valiliği öncülüğünde şehrimizdeki kurum ve kuruluşlarla KSÜ arasında şehrimiz ve bölgemizin ekonomi, sanat, kültür, sosyal, sağlık, eğitim, bilim, teknoloji ve sanayinin gelişmesi gibi çok çeşitli alanlarda önemli işbirliklerinin olduğunu belirterek, “Bugün koruyucu ailelerimizin ve yanlarındaki çocuklarımızın esenliklerinin ve sunulan hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla imzaladığımız bu protokol de bu yöndeki çalışmalarımıza katkı sağlayacak. Bundan sonra da Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’un liderliğinde Kahramanmaraş’ta yürütülen ve planlanan çalışmalara üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim.” diye konuştu.

İmzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Can, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’a KSÜ’ye  ilişkin her alanda ilgi ve destekleri için teşekkürlerini sundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya da Vali Ömer Faruk Coşkun’un himayeleri ve Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın destekleri ile hayata geçirilen, koruyucu ailelere ve yanlarındaki çocuklara verilen hizmet kalitesinin artırılmasını hedefleyen protokolün hayırlara verile olması temennisinde bulundu.

İmzalanan protokol kapsamında; KSÜ Çocuk Üniversitesinde eğitim alacak çocukların yüzde 20 kontenjanının koruma ve bakım altındaki veya çocuk haklarına üye çocuklardan oluşması, koruyucu ailelere ve yanlarında bulunan korunma ihtiyacı içerisindeki çocuklara Tıp Fakültesi Hastanesinde verilen hizmetlerde öncelik sağlanması, koruyucu aile olmak için başvuran koruyucu aile adaylarının Tıp Fakültesi Hastanesinden alacakları heyet raporlarının ücretsiz olarak verilmesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görev yapan personellere ihtiyaç duyulan eğitim desteğinin sağlanması, koruyucu ailelerimize KSÜ tarafından belirli aralıklarla, aile eğitimleri verilmesi, KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından korunma ihtiyacı olan çocuklarımıza, müzik, resim, drama gibi alanlarda eğitici ve öğretici faaliyetler ile ilgili eğitimler verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.