KSÜ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı Çevrim İçi Etkinlikle Kutladı

KSÜ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı Çevrim İçi Etkinlikle Kutladı
KSÜ, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı Çevrim İçi Etkinlikle KutladıKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesince 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle “Atatürk’ün Gençlik...

KSÜ, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı Çevrim İçi Etkinlikle Kutladı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesince 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle “Atatürk’ün Gençlik ve Spora Bakışı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının Önemi” başlıklı çevrim içi konferans düzenlendi.

KSÜ personeli Cumali Öztürk’ün moderatörlüğünde gerçekleşen ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Müjde Atıcı’nın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Milletlerin geleceğini gençlerin inşa ettiğini ve büyük düşünen toplumların gençlerine yatırım yaptığını ifade eden Rektör Can, “Türk milleti de aynı şiarla gelecekle ilgili yatırımlarında gençliği merkeze alıyor. Bu doğrultuda üniversitelerde eğitim, öğretim ve bilim üretme çalışmaları toplumun tüm kesimlerine yönelik olsa da bu çalışmaların merkezinde gençlik vardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.’ diyor. Biz de bu çizgide hareket ederek gençlerimizin bu ideal çerçevesinde en iyi şekilde yetişmesi için bütün imkanlarımızı seferber ediyor, gayret gösteriyoruz.” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın cumhuriyeti ve milli iradeyi hatırlattığını işaret eden Rektör Can, “Bizler halkın kararına, kendi irademizin hakimiyetine çok önem veren bir milletiz. Nitekim bunu Kurtuluş Savaşı’nda gösterdik. Kıbrıs Barış Harekatı’nda gösterdik. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde gösterdik. Millet olarak milli irademize sahip çıkıyoruz ve bu iradenin üstünde başka irade tanımıyoruz. Gençlerimizi de bu şuurla yetiştiriyoruz. Ve inanıyoruz ki gençlerimiz yarınlarımızı bugünlerden daha iyi noktalara taşıyacaktır.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Müjde Atıcı, “Atatürk’ün Gençlik ve Spora Bakışı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının Önemi” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

19 Mayıs 1919 tarihinin Türk milletinin kaderi için dönüm noktalarından biri olduğuna değinen Dr. Öğr. Üyesi Müjde Atıcı; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün böylesine anlamlı bir günü Türk gençliğine armağan ettiğini belirterek, Atatürk’ün spora ve gençlere verdiği öneme ilişkin bilgiler aktardı. Dr. Öğr. Üyesi Atıcı, Atatürk’ün gençlik ve sporla ilgili şu sözlerini paylaştı:

“Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.”

“Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum.”

“Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu yardım işe eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.”

“Cumhuriyet fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.