Kim üzerine alırsa alsın !

Kim üzerine alırsa alsın !

    Bir söz var : “ Ne elime koydun ki ? yüzüne onu süreyim !”

    Son günlerde  : Siyasette veya partide emeği olmayan, Ankara ve İstanbul da yaşayan seçim zamanı memleket aklına düşenler, görüşü doğrultusunda o partiden milletvekili adayı adayı olmak için Kahramanmaraş’ın yolunu tutmaya başladı..

    Öyle ya : Partinin kuruluşu ile bugüne kadar, il ve ilçe teşkilatında görev alan, para veren, emek veren bayrak asan , “Enayi !” bizim Ankara İstanbul da yaşayanlar gözü açık uyanık olanların vekil olmak hakkı öyle mi ?

     Yada : o partiye bugüne kadar bir gram emeği olmayan kişiler milletvekilli aday adayım diyerek partilere girmeye çalışıyorlar. Onların da mı ? hakkı !..

     Onlara da diyorum ki : Partinin il ve ilçe yönetiminde görev alan, maddi ve manevi emeğini veren insanları tepeleyeceksin, birinci sıradan milletvekilli adayı olacaksın hak mı bu ?.. seni aday yaparlarsa vicdanın rahat olacak mı ?

     Kim üzerine alır bilmem ama : Arıt yeter diyorum, Ak Parti, CHP, MHP ve diğer partiler seçime katılan 29 Parti lütfen milletvekili adaylarını şehrin insanlarından seçsinler..

     Bizler Kahramanmaraşlılar olarak ithal milletvekilli adayı da, belediye başkan adayı da istemiyoruz..!

     Birde kendisini bulunmaz hint kumaşı gibi görenler var : “ Ben istemem , görev verilerse en iyisini yaparım !” yok yahu siz bulunmaz bir insansınız ya size yalvaracağız gel adayımız ol diye (!) böyle bir şey yok..

     Ufuk vizyonu olmayan insanları aday adayı veya aday yaptığın zaman iş üretemiyorlar, ancak dedi kodu yapıyorlar..

     Başarılı insanlara çamur atıyorlar..

     Egoları bin beşyüz olunca : kendilerini bulunmaz hint kumaşı gibi görüyorlar..

     Beyni sulanan ve siyasette girmeye çalışanları görüyorum: Kendisin överek, başkalarını kötüleyerek bir yere geleceğini sanıyor..

     Evi ve iş yeri Kahramanmaraş’ta olmayan hiçbir adaya oy vermememiz gerekir.. Biz yıllardır bunun zararını çekiyoruz..

     Yıllarca : Ankara ve İstanbul da yaşamış , buraya gelmiş milletvekili olmuş , belediye başkanı olmuş, “ Engin dağları ben yaptım,” diyor.. memlekette beş kuruşluk faydası yok zararını ise hep beraber görüyoruz..

     İster Milletvekili adayı olsun, İsterse Belediye Başkan adayı olsan , ama işi Kahramanmaraş’ta aşı Kahramanmaraş merkez de olan, evi çocukları burada olan insanları aday yapıp onlara oy vermemiz gerekiyor..

     Hangi parti : yerli ve millî aday koyarsa biz ona oy vermeliyiz..

     Bunu yapamaz ise : ilimizden seçilip giden milletvekili veya belediye başkanı, düğünde, cenaze de 3-5 yılda bir iki saat yüzünü görür , ondan sonra bir daha göremeyiz..

     Bunun şu anda benim aklıma gelen 10’larca örneği var..

    1974 den beri seçilen milletvekillerini tanırım, kaç tanesi Kahramanmaraş’ta oturuyor ? , bunu iyi düşünün yıllardan beri siyasi partilerin genel başkanları ve Ankara ve İstanbul da yaşayanlar bizi aldatıyor..

    Şöyle bakıyorum: Mehmet Parlakyiğit , Sıtkı Güvenç, Selahattin Karademir , İmran Kılıç, Ali Sezal, Ali Topçuoğlu, Metin Kocabaş, Hanefi Mahçiçek, Nevzat Taner , Kahramanmaraş’ta yaşıyor veya burada hakka yürüdü.. Merhumlara Allah’tan Rahmet diliyorum, sağ olanlara Uzun ömürler diliyorum..

     Peki diğer vekiller nerede ?

     Kahramanmaraş ile bir bağı olmayan ithal vekil veya dün A Partisinde iken bugün B partisinden birinci sırayı kapmaya çalışanlardan Kahramanmaraş hayır gelmez bunlara oy vermeyin..

    Haziran 2023 de yapılacak olan seçimlere 29 parti katılıyor , bakın hangi partinin adayları yerli ve milli ise ona oy verin..

    Yerli ve Milli adaylarla Kahramanmaraş’ın tüm sorunları çözülür, çünkü onun evi burada, iş yeri burada, çocukları burada okula gidiyor.. Memlekette sahip çıkmak zorunda..

    Bir kilo dondurma ve tatlı etmeyen vekil adaylarına oy vermeyin !..

    Bizden söylemesi..

    İyi günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi