Kadir Gecesine

Kadir Gecesine

Kendi Penceresinden bakmak !

      Müminin en büyük silahı duadır..

      Bin aydan hayırlı olan gece ise bu gece Kadir gecesidir..

      Mübarek Ramazan ayı içindeyiz.. Kadir gecesindeyiz

      Gelin bir birimize dua edelim, kimde ne var Allah bilir..

      Hepimizin Namaz borcu var : Kadir gecesinde bolca namaz kılınır, istiğfar edilir, dua edilir, Kur'an okunur, tefekkür edilir ve geçmiş ömrün hesabı yapılır ve hayır noktasında yeni başlangıçların kararı alınır.

     Şöyle dua edelim: Allahım, Kadir gecesi hürmetine , Müslümanlara ahlak ver, haya ver, edep ver !..

     Bugün bana göre paraya değil: Ahlak ve edebe ihyitacımız var !

     Ramazan ayının son on günü girdiğinde Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem geceleri ihyâ eder, ev halkını uyandırır, ciddiyetle ibadete soyunur  dua ederdi..

      Telefon açacağız, veya mesaj yazacağız veya sosyal medya dan mesaj vereceğiz bakın nasıl ? mesajı veriken önce düşünelim:

      Bizde öyle yapmalıyız : Bu gece dua gecesi..

      Kadir geceniz mübarek olsun. İyi olsun da biz ahlakımızı düzelte bilecek miyiz ?

      Kadir geceniz nurlansın. İyi nurlanasında biz sahil Müslüman olup dua etmezsek nasıl nurlanacak ?

      Allah Kadir gecesini idrak edenlerden eylesin, eylesin de kaza namazı kıla bilecek miyiz,? herkese dua edebilecek miyiz ?

      Bu gece ibadet gecesidir, af olunmamız dileğiyle...: güzel de sen dua edebiliyor musun ?

      Cimri olmayalım, ailemize, komşularımıza, şehrimize, ülkemize, dünyamıza İslam alemine herkese dua edelim: Buyurun Allahım, Sen bizleri her zaman hakkı , hak adil olan kullarından eyle

      Dünyamıza sağlık huzur ver, Korona Virüs ve devası olmayan tüm hastalıklardan bizleri koru, seneye teravih namazı kılan, camilerde ibadet eyleyen kullarından eyle eyle Ya Rabbi!

      Allah’tan af dileyelim : Allahümme inneke afüvvün tühıbbü'l-afve fa'fu annî: Allah'ım sen çok affedicisin, affi seversin, beni affet. Kadir geceniz mübarek olsun.

      Bin aydan daha hayırlı Kadir geceniz mübarek olsun. İşte mesele burada, bu gecenin mübarek olması için önce bizim kendimizi bir düzetmemiz gerekiyor..

      Hadisi şerif : Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah'tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse geçmiş günahları bağışlanır. (Buhârî, Kadir, 1) Kadir geceniz mübarek olsun.

      Göz yaşları içinde dua edelim çünkü  : Allah'ım! Geçmiş ve gelecek, gizli ve açık bütün günahlarımı bağışla! Benim ilâhım Sensin. Senden başka ilâh yoktur. (Buhârî, Tevhîd, 35) Kadir geceniz mübarek olsun   , olsun da biz önce kendimizi bir düzeltelim..

      Sevgili okurlarım : Kadir gecesi önemli gece duaların kabul olduğu bir gece , Ya Rab, kusurumuzu affet. Bizi Kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl. Amin!

      Kadir geceniz mübarek olsun diyelim ama : Ne kadar Müslümanca yaşıyoruz ona da bir bakalım..

      Dua : Allah'ım rızkımıza bolluk, kalbimize ferahlık, ömrümüze bereket ver! Amin.

      Sevgili okurlarım: Kadir gecesine bizim penceremizden değil kendi penceresinden bakmak gerekiyor..

      Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

     Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin..

     Çocuklarımıza Ahlak versin, neslimizi Namaz kılan, oruç tutan kullarından eylesin, maddi ve manevi ahlak versin dua edelim, Kadir gecesi penceresinden bakalım dostlar..

    Allah'ü Teâla iki cihanda cümlemizi aziz ve bahtiyar eylesin. Cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin. Rıdvan-ı Ekber'ine vasıl eylesin. Korona Virüsüz ve bulaşıcı hastalık olmayan kadir gecesinde bir araya getirsin

       Kadir geceniz mübarek olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi