“İSRAFI ORTADAN KALDIRMAK ZORUNDAYIZ”

“İSRAFI ORTADAN KALDIRMAK ZORUNDAYIZ”
“İSRAFI ORTADAN KALDIRMAK ZORUNDAYIZ”BEKİR DOĞANKAHRAMANMARAŞ/  Malatya dan Elbistan’a ordan Afşin , Göksun ve Kahramanmaraş merkez de esnaf ziyareti yapan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener , “ İsrafı ortadan kaldırmak...

“İSRAFI ORTADAN KALDIRMAK ZORUNDAYIZ”

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ/  Malatya dan Elbistan’a ordan Afşin , Göksun ve Kahramanmaraş merkez de esnaf ziyareti yapan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener , “ İsrafı ortadan kaldırmak zorundayız,” dedi.

      Kahramanmaraş'ta Demokrasi meydanında  halka seslenen İyi  Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “OHAL ilan edilsin, sermaye kontrolü yapılsın' deniliyor, yok öyle şey. Bu can bu bedende oldukça sizin üzerinizden rant elde ettirmeyeceğim. Sizin haklarınızın elinizden alınmasına müsaade etmeyeceğiz, ekonomik krzin çaresi ise israfı önlemektir” dedi.

 ‘Yurt Gezileri’ adı altında Türkiye’nin bütün şehirlerini tek tek gezerek halkın nabzını yoklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu kez ki durağı Kahramanmaraş oldu. Sabah saatlerinde Kahramanmaraş’a gelen Akşener, ziyaretlerinin başlangıcını Elbistan’dan yaptı. Beraberindeki partililerle esnaf ziyaretinde bulunan, vatandaşlarla görüşüp, sorun ve talepleri dinleyen Akşener, Elbistan’da yoğun ilgiyle karşılaştı. Akşener, geldiği İyi Parti otobüsünün önünde  kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara seslendi.

İnsanların iş, aş istediğini, işsiz gençlerin umutsuz olduğunu savunan Akşener, "Tepede başka şeyler konuşulurken, siz çırak çıkıyorsunuz. Bu çırak çıkma halini ortadan kaldırmanın yolunu bulmak lazımdır. Ben de esnafı gezerek aranıza gelmeyi tercih ettim. Şu dükkanların içinde tam 24 aydır iktidar partisini yermedim. Ben kendi partimi de övmedim. Elbette oylarınıza talibiz ama bu seçim zamanı bütün siyasi partiler gelecekler, kim ikna edebilirse oylarınızı alacaklar." diye konuştu.

Esnafları ziyaret ettiğini, dertlerini dinlediğini, işsiz gençlerin feryadını duyduğunu ifade eden Akşener, karşılaştığı sorunların çözümü için geziler yaptığını dile getirdi.

Çok düşük emekli maaşlarıyla insanların geçim derdinde olduğunu aktaran Akşener, şunları kaydetti:

"5 maaş alan danışmanlar varken, 1600 lira emekli maaşı alan bir insan nasıl geçinir? Bunların konuşulmasını sağlamak için yollardayım. Sizin derdiniz konuşulur, bunlara çözüm üretilirse vatandaş kazanır. Bir restoran, müşterisine birinci sınıf hizmet üretirse kazanır. Yani rekabet hizmet ürettirir. Siz seçmensiniz. Bizim isteğimiz seçmenin velinimet olması. Seçmen velinimet olunca herkes buraya gelir."

Meral Akşener, ekonomik sıkıntılar nedeniyle OHAL tartışmalarının olduğuna değinerek, "'OHAL ilan edilsin, sermaye kontrolü yapılsın' deniliyor, yok öyle şey. Bu can bu bedende oldukça sizin üzerinizden rant elde ettirmeyeceğim. Sizin haklarınızın elinizden alınmasına müsaade etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

ARDINDAN AFŞİN VE GÖKSUN’A GEÇTİ!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş'ın Afşin ve Göksun ilçelerinde esnafı ziyaret etti.

Akşener, Afşin ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, esnaf gezileri sayesinde sorun ve talepleri dinleme imkanı bulduğunu, o yüzden bu ziyaretleri önemsediğini söyledi. Türkiye'de bazı şeylerin yanlış gittiğini ifade eden Akşener, mevcut düzeni değiştirmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Afşin ve Göksun ilçelerinde esnafla da bir araya gelen Akşener, Göksun ilçesinde girdiği bir iş yerinde yüzde 80 engelli raporu olduğunu belirten Erdoğan Aşçı ile bir süre sohbet etti. 650 lira engelli maaşıyla geçimini sağladığını anlatan Aşçı, "Askerlerimize kurşun sıkan, müdahale edenlerle yürüyorsunuz ya o bizi çok üzüyor. Bu yolda yürümeseniz de sade ve özgün, dimdik, tertemiz bir yolda yürüseniz bu sizin için daha iyi olmaz mı?" ifadesini kullandı.

Akşener, bunun üzerine, "Öncelikle 650 lirayla harika bir hayat yaşıyormuşsun, ne kadar güzel. Harika, sen buna devam et." diyerek iş yerinden ayrıldı.

“SİZİNLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Akşener, daha sonra Kahramanmaraş merkeze gelerek, esnaf ziyaretlerine devam etti. Ziyaretler sonrası konuşan Akşener, Aranızda işsiz gençler var. 82 puanla atanamamış öğretmenler, sağlıkçılar var. Sen 82 puanla atanamazken, 50 puanla dayısı olduğu için atananlar var. Biz ele ele verip bu harami düzeni sandıkta oylarımızla yeneceğiz. Senin çocuğun işsizken 5 maaş alan danışmanlar var. Bu haksızlıkları gidermek için el ele vereceğiz. Bir olup bütün olacağız bu düzene son vereceğiz. 24 aydır esnaf esnaf dükkan dükkan geziyorum. Tencere kaynatamayan anne görüyorum. Orada besicilikte çıkan besiciler gördüm. İneklerini kesime gönderen kardeşlerimi gördüm. Yıkılmış çiftçiler gördüm. O kadar çok şey gördüm ki bunu görebilmek için gezmeye, sizinle buluşmaya, dertlerinizi dinlemeye devam edeceğim. Rahatlarını bozduk. Sizi cepte keklik görüyorlardı ama bundan sonra hayır diyoruz.

“KAHRAMANMARAŞ’TA İNANILMAZ HİKÂYELER İŞİTTİM”
Şimdi bugün Kahramanmaraş’ın ilçelerinden merkeze geldim. İnanamayacağız hikâyeler işittim. Yaşlı bir Hanımefendi kulağıma yalnız yaşıyorum, kocam öldü, 15 gündür yemek pişiremedim” dedi. Şimdi ben böyle dediğim zaman sarayda oturanlar, ‘2 tane domates alın yiyin’ diyorlar. Ben o şişko adamlara diyorum ki, kendiniz alında yiyin bakalım görelim. Acayip şekilde zenginleşmiş bir avuç insan var, bunların hepsi AK Partili, gittikçe sayısı büyüyen fakir fukara var, haksızlığa uğramış insanlar var, onlar diğer partili. Buradan size samimiyetle söylüyorum. Bu gece yemek pişirmekte zorlanan kadınlara söylüyorum: Sizi velinimet yapmak boynumuzun borcudur. Ama el ele vermek durumundayız. Bu ülkenin kaynakları var, bu ülke zengin, insan kaynağı var, çalışkan insanlardan oluşuyor ama bu ülkede israfı ortadan kaldırmak durumundayız. Yolsuzluğu, hırsızlığı, bu yolda yol yürüyenlerin önünde durup, bunu kaldırmak zorundayız. Üretimi, üretim, üretimi teşvik etmek zorundayız, istihdam yaratmak durumundayız. Üretenin yanında olmak zorundayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.