İsmail Kurtul

İSMAİL KURTUL

     Kahramanmaraş Sanayisinin temel taşı : Tarım, hayvancılık, Sanayi alanında geçen 88 yıllık bir ömür..

     Öyle ya bir çoğumuz bilmeyiz : kim kimdir ?

     Milli Mücadele 1919 da 22 gün 22 gece süren bir kurtuluş savaşı sonunda, yanmış evler,  yıkılmış duvarlar, bir topal eşek, üç beş keçi , paçası zor tüten eveler..

     Şanlımaraş’ın şanlı tarihine damga vuran bir ailenin yeni evlatları 1933 de Mehir ablamız, Bahçeci Ali Çavuş’ın oğlu İsmail Kurtul dünyaya geldi..

     Aile büyüklerimiz : İsmail Kurtul ağabeyimizin doğumumun 1929 diyenler olsa da o kazma kürekle kazanılan bir savaşın ardından dünyaya gelmişti..

     Hep : bir taş üzerine taş koymak için gecesini gündüzüne katarak çalıştı..

     Tarım, Hayvancılık, Sanayi de hep şehirde önder oldu.

      Abdulkadir, Ayşe, Ali , Emine isminde iki kız iki oğlan evladı olan İsmail Kurtul ağabeyimiz Kahramanmaraş için çalışarak üretmeye ülke ekonomisine sürekli katkı vermeye çalıştı.

     Bir özelliği : Kahramanmaraş’ta her tanıdığını dostunun cenazesine gider, taziyesinde bulunur elinden gelen desteği verirdi..

     Oğlu Ali Kurtul, ile 18 yaşlarında iken tanışmıştık, genç dinamik, yakışıklı olduğu kadar yerinde duramayan biri idi..

     Tekstil yanında Ak Turizmi de kuran Ali Kurtul, Kahramanmaraş’a bir çok yenilik hizmetleri yapmak istiyordu ama genç yaşta kaybettik..

     Sevgili İsmail Kurtul ağabeyimiz : Ali Kurtul’un vefatına çok üzülerek yıllarca onun acısı ile yaşadı..

     Peşinden kızı : Emine , Emine Gürpınar  da merhum olunca acısına acı eklenerek 88 yıllık ömür çilesi içinde göz yaşı duası hep onlarla oldu.

     Mübarek Cuma günü : Cuma namazından sonra dostlarla Şeyhadil Mezarlığına gittim..

     Valimizden, Rektörlerimize, Emniyet Müdürümüzden daire müdürlerimize, Sanayici ve iş adamlarımızdan İSKUR çalışanlarına, Komşu illerin Sanayici ve iş adamlarına kadar binlerce kişi cezane namazına geldi.

     İş adamı Abdulkadir Kurtul , kurtul ailesinin genç üyeleri , Kurtul ailesinin amca çocukları, dayı ve teyze çocukları hala çocukları ve akrabalarını bir arada gördüğüm cenaze ki : son yılların en kalabalık cenazesidir.

     İsmail Kurtul , öyle bir çırpıda bir makalede anlatılacak veya yazılacak biri değildir..

     Onun hayatı ve ömrü ciltler dolusu kitap yazılacak konularla doludur..

     Yağ fabrikasında 1980 sonrasın da ve Tekstil fabrikasını kurduğu zaman zaman zaman bir araya geldiğimizde hayatından kesitler dinlemiştim..

     Yüreği : Kahramanmaraş için çarpan, ülkemiz ekonomisine katkı sunmak için gecesini gündüzüne katan İsmail Kurtul, Kahramanmaraş Sanayinin köşe taşıdır.

     Hep öncü olmuştur, örnek olmuştur.. yeniliklere açık biri olarak sürekli çalışarak üretirken Kahramanmaraşlılara ufuk vizyon vermiştir.

     Abdulkadir Kurtul’un oğlu İsmail Kurtul, Merhum Ali Kurtul’un oğlu İsmail Kurtul, önde diğer torunları onların yanında Dedesi İsmail Kurtul dan devir aldıkları bayrağı daha yukarı taşımak için bugün çalıştıklarını görüyoruz..

     Abdulkadir Kurtul, ülkemiz için çalışan , Kahramanmaraş’ın güzide bir sanayici ve iş adamıdır. Allah uzun ömür ve sağlık versin..

     Babasından aldığı ilhamla bugünlere kadar hep koşarak geldiği Sanayicilik caddesinde, çocukları, yiyenleri ve Kurtul ailesi olarak çıtayı bir adım daha yukarı taşımak için var güçleri ile çalışıyorlar..

     Bir tabak çorba, bir lokma ekmek : zenginden olsan , fakirde olsan yiyerek karnının doyurduğun bir kap yemek , er geç ölüm var , ölmek mesele değil, geride hoş bir seda bırakmaktır.

     Abdulkadir Kurtul ve torunları artık onun yarım bıraktığı Sanayicilik bayrağını kalenin burcuna dikmek için var güçleri ile çalışarak yollarına devam edeceklerdir..

     İsmail Kurtul ağabeyimize Allah’tan rahmet diliyorum.. Kurtul ailesine baş sağlığı diliyorum..

     Makamı cennet olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi