İLERİ YAŞ PROJESİ

                           

  İLERİ YAŞ PROJESİ

                           

            Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Aile v e Sosyal hizmetler daire Başkanlığı   Engelli ve Yaşlı Şube  Müdürlüğü tarafından, 2020 yılı kapsamında projelendirilen  İleri Yaş  Atölyesinin çalışmalarını  yerinde görmek için  kapanış törenine katıldık.

             Yazar Araştırmacı değerli dost insan Yaşar ALPASLAN hocam davet edilmiş. Bana sende gel dedi. Onu kırmadım. Ben fazla programlara katılmıyorum ama hocamı kırmak istemedim. İbrahim Parsıl kardeşimizin daveti üzerine   programa katıldık. Ben fazla resmi ve protokol törenlerini sevmiyorum.   Korktuğum  gibi de olmadı. Önce Büyükşehir Belediye Başkanı, Vali Bey ,il Müdürleri katılacak dediler. Bende sergiyi gezip gidelim, dedim Yaşar hocama.  O arada  İbrahim Parsıl kardeşimiz bize sergiyi gezdirdi. Gideceğimizi söyledik. Ancak o bize  Proje sorumlusu şube müdürümüzle tanıştıralım dedi.  Müdüre hanımın odasına  girdik. Tuba  GÖKŞEN hanım ile müşerref olduk.

             Daha sonra Aile ve sosyal hizmetler daire başkanı Ayşe TAŞKIRAN hanım geldiler. Ayşe hanım ile  daha önce belediyede bende görev yaparken tanışırdık.  Güzel bir ortamda proje, Maraş yemekleri ve kültürümüz üzerine Yaşar Alpaslan hocam sohbet etti.

            Proje tamamen Yaşlılarımıza yönelik olması taktire şayan buldum. Gerçekten yaşlılarımızın ciddi olarak ilgiye ihtiyacı var.

            Projenin sılagonu “ Desteğim seninle her yerde, araman yeter sadece “  Evet bende beğendim.  Yaşlılarımızın ortaya koyduğu eserler gerçekten görülmeye değer.

           Projeye katılan katılımcı öğrencilere   belgeler verildi. Yaşlı  atölye öğrencilerinin Türk halk müziği sunumları ayrıca taktire değer.

         Zaten protokolden hemen hemen hiç kimse katılmadı. Büyük şehir Belediye Başkan vekili değerli dostum  Arif Şen katıldı.   Konunun  önemi hakkında  ciddi bir konuşma yaptı.

            Gönül isterdi ki yaşlılarımızın ortaya koyduğu bu eserler tüm  halkımız görsün ve onların halen yaşayan bir becerileri olduğunu anlasınlar. Basınımızın büyük bir ekseriyeti katıldı.

            Projede emeği geçenlerden başta daire başkanı Ayşe Taşkıran hanıma, Şube Müdürü sayın Tuba Gökçen hanıma , atölyenin genç  öğretmeni sayın Belkıs Akdere hanıma böyle bir çalışmada gösterdikleri gayretten dolayı kutlarım. Daha ileride  daha büyük projeler yaparak yaşlılarımızı  ihmal etmemelerini tavsiye ederim. Büyük Şehir Belediyemizin de bu  gibi projelere daha büyük maddi ve manevi  destekler vermesini isterim.

            Kurslara katılarak  güzel eserler ortaya koyan yakından tanıdığım başta  İbrahim Parsıl, Abdurrahman Terzi , Ahmet Hocaoğlu ve saz  ve söz ekibini  ileri yaş gurubu  adına   ayrıca  kutlarım.

            Çok güzel bir program oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi