İçim yanıyor !

İçim yanıyor !

    3 yıl önce Almanya’ya gitmiştim, Biremer de Suriyeli kızların halini görünce :” Suriye de Esat bombaları ile ölseniz de bu hale düşmeseydiniz ,” demiştim..  

    Yada Türkiye de aç kalıp açlıktan ölseniz bundan iyi demiştim..

     O baş örtülü, sadece gözleri görülen : Suriyeli bacılarımız kabak çiçeği gibi açıldığını , Almanlara benzediklerini görmüştüm..

     Bugün 12 Ekim 2021 Salı günü : Kahramanmaraş’ta Suriyeli bir kız ! kız denirse (!)

     Yaşı belki 15- 16 var yok ,  Belik örülü saçlarını dağıtmış, göbeğini açmış, üzerin de bir toka takmış, memeciklerin yarısı dışında, pantolonunu sormayın bende yazmayım.. yarım Türkçesi ile :” Hayatımı yaşıyorum,” diyor..

     Ehli kamil , arapça bilen bir hocamız o kıza : “ Yavrum , Suriye’den buraya böyle gelmemiştin !.. bu halinde , Cehennemde yanacaksın ! , yazık değil mi sana ! , ne güzel bir kızsın hanım hanımcık giyinsen olmuyor mu ?” diye arapça söyledi..

     O kız , Esat’ın bombası ile cehenneme gideceğim, yada Türkiye de aç öleceğim, yada AB ülkelerinin birine de aç öleceğim, ne fark eder, hayat benim değil mi ? hayatımı yaşarım, Cehennem de de yanarım,” dedi.

     Sonra : bizim gençlerle oynaştı, sağını solunu ellediler, bir şeyler aldılar o kıza verdiler.. yanında ablası var hamile başı örtülü , hoca ona söyledi.. oda hocaya cevaben : “ Buradaki kızlara uydu, eve gelmiyor cafelerde , pastanelerde gece yarısına kadar geziyor , çalışmıyor parayı nereden alıyor bilmiyorum,” cevabını verdi..

     İşin doğrusu : yüreğim yandı..

     Sonra oturduk arkadaşlarla bu olayın yorumunu yaptık..

     Biz ne kadar Müslümanız ?

     Suriye ‘den buraya geldiklerini de 5 yaşındaki kız çocuklarının bile başı kapalı olan Suriyeli ailelere böyle kısa sürede bu hale nasıl getirdik..

     Başta  Almanya olmak üzere AB ülkelerine gidenleri anlıyorum da Türkiye de Kahramanmaraş gibi yerde bu Suriyeli kızlarımızı, bacılarımızı böyle , bu hale nasıl getirdik ? bizde bir gariplik yok mu ?

     Ekonomi bozuk diyoruz,

     Geçim sıkıntısı var diyoruz..

     Hükümeti suçluyoruz, suçu kendimizde görme yerine başkasına iftira atarak günü kurtarmaya çalışıyoruz ama biz ne kadar Müslümanız bunu hiç sorguladınız mı ?

     Suriyeli kız : “ Hayat benim değil mi ? , Cehennemde ben yanacağım” demesi acı..

     Bu dünyada hayatımı yaşarım, Cehennemde yanarım diyor..

     Biz İslam’la barışık yaşaya bilir miyiz ?

     Örtünmek : edep ve haya bizde kalmadı.. başımıza taş yağsa of demeye hakkımız yok , en azından ben öyle düşünüyorum..

     Ekonomi bozukmuş, dolar 9 lira olmuş, para yokmuş, fakirleşmişiz.. Peki zina ve fuhuş artığı zaman zelzele, yani deprem kaçınılmaz olacağını bilmiyor muyuz ?

     1,5 yıldan fazla oldu : Üniversite ve okullar kapalı.. yabancı öğrenciler memleketlerine gitti.. özellikle bu yaz , genç kızlarımız göbek, memek açık, beli , sırtı komple açık çarşıya pazara çıkma modası başlattı..

     Başını hangi tarafa çevirsen orada çıplak bir genç kız görüyorsun, gözünü haramdan sakınmak imkansız hale geldi..

     Böyle bir dünya içinde : Temiz kalmak elbette çok zor, öğle bir yiğit bulursam ayağının altını öperim..

     Bir şey yapa biliyor muyuz ? hayır hayır..

     Birini elimizle, dilimizle , hareketimizle men edelim desek: Cinsel tacize uğradım diyerek Adliye de soluğunu alır..

     Suriyeli kızın son sözleri ile yazımı bitiriyorum: Mal benim değil mi ? istediğime verim, cehennemde yanacaksam da yanarım, bu benim hayatım , hayatımı yaşayacağım,” diyor.. söyleyin bana ne yapa bilirsiniz..

     Gençlere cehennem ateşi olmuş yakıyor, benim içim yanıyor sizi bilemem !

     Allah bizleri korusun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi