Hedefiniz tutmayacak!

Hedefiniz tutmayacak!

Amerika’nın Türkiye üzerinde birçok hedefi var.  En büyük hedeflerinin    ve arzularından en önemlisi Suriye’nin kuzeyine terör devleti inşa etmek. Türkiye’nin bu konu da tavizsiz karşı duruşunun da farkında olduğu için bütün yoğunluğunu Suriye de PKK/YPG’ ye silah yığınağı yapmaya devam ediyor. Orta Doğuda her huzursuzluğun arkasında Türkiye sınırına bir göç dalgası bekleniyor. Amerika’nın Afganistan’dan çekilmesinde ki hesaplardan biri de iç karışıklık çıkartmak ve göç hareketi başlatarak Türkiye sınırına akın ettirmekti ama tutmadı…

Sınırlarımıza yığılan göç dalgasıyla uğraşırken Suriye de, sınırlarımızda bir terör devleti kurmaları daha kolaylaşacaktı. Bu kolaylığı bulamayınca sınırımızda ki, teröristlere silah desteğini yoğunlaştırdı. Türkiye buna seyirci mi kalacak, asla!

Daha önce,  sınırlarımızda ki, oynanmak istenen hain planlara karşı 24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı Harekâtı, 20 Ocak 2018 Zeytin Dalı Harekâtı, 9 Ekim 2019 Barış Pınarı Harekâtı olmak üzere üç hareket yapılmadı mı? Bekleyin dördüncü harekâta ramak kaldı.

Öyle ki, Amerika ve Rusya Suriye konusunda tam bir mutabakat içinde Beşar Eset Rusya’nın kuklası olmuş durumda böyle olunca Türkiye çok dikkatli ve sabırla hesabını yapıyor ve yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki mücadelelerinin bundan sonra çok daha farklı bir şekilde devam edeceğini belirterek, “Bu terör örgütlerine, Amerika'nın oradaki malum güçlerine karşı, rejim güçlerine karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz” ifadeleri bir kararlılığın duruşu ve dördüncü harekâtın sinyali gibi görünüyor.

Amerika sınırımızda bir terör devleti kurmak isterken, başta Türkiye den toprak almak, Irak ve İran dan da toprak payı kazanma hesapları yapıyor. Suriye de PKK/YPG ile güç kazanmak Suriye de Rusya’yı saf dışı bırakma hesabı yapılmaktadır. Putin bu hesabı görmüyor mu? Kim bilir kendinin nasıl bir hesabı var…

Bu hesaplar her gün yeni bir boyut kazanırken Doğu Akdeniz de Fransa destekli,  Türkiye ye yönelik Yunanistan üzerinden gerginlik tırmandırılıyor, sonrasında ABD, Yunanistan ile de savunma odaklı anlaşmalar ile gerginlik üst düzeye çıkarılmak isteniliyor. Kim ne hesap yaparsa yapsın. Türkiye karşıtı hesaplar, planlar tutmayacaktır. ABD sözde Türkiye müttefiki, özde, fiiliyatta terör örgütü PKK/YPG ile Türkiye sözde müttefiki ABD’ye yaptığı bütün samimi ikazlar yerini bulmamış, bulmadığı gibi Türkiye aleyhine attığı adımları artırmıştır.

Her köşede bir düşman seni bekliyor. Kim kiminle müttefik, kim kiminle dost belli değil. İçimizde ülke düşmanlarına sevdalı olan yok mu? Olmaz mı? Ümitsizlik yok! Vatan, millet, devlet sevdalısı olan yiğitlerin ve sevdalı yüreklerin bu aziz vatanı muhafaza etmeye gücü vardır. Allahü teâlâ bu idraki yüreğinde barındıranların sayısını artırsın. Bütün Türkiye üzerinde hesaplanan komplolara karşı Türk milleti gerektiğinde gerekeni yapacaktır. Sınırımızda beslenen terör odaklarına karşı dördüncü harekâtı yapmaktan zerre kadar taviz vermez. ABD Afganistan da nasıl 20 yıl beyhude zaman geçirdiyse, Suriye de desteklediği PKK/YPG ile de maksadına ulaşamayacaktır.

Muhabbetlerle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi