Hava Alanını Kapatın !

Hava Alanını Kapatın !

    400 personelin maaş aldığı, doğru düzgün bir uçak seferi olmayan Kahramanmaraş Hava Limanını bir anlamı ve gereğinin olmadığını düşünüyorum !.. bu sebeple diyorum ki, bu hava alanını kapatın gitsin ! Maraş’ı da Gaziantep ilçe yapın mesele kökten çözülsün.(!)

    Cumartesi günü sabah saat 08 30 da Kahramanmaraş’tan İzmir Adnan Menderes Hava Limanına güzel bir uçuş yaptık..

     Türkiye ve Kahramanmaraş’ın gururu Kipaş Holding Batı Kağıt Fabrikası açılışını Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açtı , güzel bir açılış oldu, bugün aslında ben onu yazacaktım ama bu mesele : Açılışın önüne geçti..

      Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Sanayici ve iş adamlarımız, gazetecilerin içinde yer aldığı 180 kişilik kafile Kahramanmaraş Hava Alanına cihaz arızası ve sinyal alamadığı için inmeyerek Gaziantep gitti.

     Bu ilk defa olan bir olay değil, hafta da hemen üç gün yaşanan bir olay ve Kahramanmaraş Hava Limanını çalışmasını istemeyen Gaziantep lobisi baskın geliyor..

     Gaziantep Hava Alanı bakıma alında 6 ay süre ile Gaziantep uçakları, Malatya, Adana’ya indi..

     Oysa : Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay, tüm bunlardan daha yakınında 70 km. uzaklıkta ki Kahramanmaraş bir tek uçak indirmediler..

     Gaziantep uçaklarının büyük bölümü Adana hava alanını kullandı.

     Kahramanmaraş inse alışkanlık yapardı..

     Yıllar önce : Atlasjet Kahramanmaraş gece saat 24 00 gibi geliyor sabah saat 05 00 de İstanbul hareket ediyordu..

     Yüzde yüz doluluk yakalamış, Adıyaman ve Gaziantep den çok fazla yolcu alıyordu.. İstanbul dan misafirim gelecek gece saat 24 00 da hava alanında bekliyorum, uçak hava da görüldü , Vali, Emniyet Müdürü de misafir bekliyor bizde vip den dışarı çıktık..

    Atlasjet uçağı piste yaklaşınca ışıkları kapattılar..

    Uçak zor bela havalandı.. iki tur attı sonra yeniden inişe geçti yeniden ışıkları kapattılar, Vali soruşturma açtı.. Arıza var ! dediler ve uçak Gaziantep iniş yaptı rezil olduk..

    Sonra Valilik toplantı salonunda : Atlas Jet sahibi Murat beyinde katıldığı bir toplantı yapıldı.. zarar ettiğini Kahramanmaraş uçuş yapmayacağını söyledi.

    Kipaş Holding yönetim kurulu başkanı Hanefi Öksüz : Tüm koltukları satın alıyorum, boş kalan koltukların parasını ben ödeyeceğim “ dedi ama Murat bey bunu kabul etmeyerek seferleri durdurdu..

    Yüzde yüz doluluk garantisini başka il veriyor mu ?

    Sorun belli , ama bunu çözecek bir irade ortada yok..

    O zaman ki Gaziantep’li görevliler buradan gönderildi ama THY ve Özel Şirketler Kahramanmaraş gelmemek için bin bir türlü bahene çıkarıyorlar.. son olayda işte aynı olay.. seneler geçti ama olay aynı olay değişen bir şey yok..

     Bir süre önce Kahramanmaraş’a gelen Senexpress yetkilileri : İzmir Maraş seferi için alt yapı çalışması yaptı..

     Bunun üzerine ilk seferlerini böylece yaptılar ama ciddi uyarı alarak..

     Senexpress– İzmir , Kahramanmaraş seferi yapmak istiyor hafta da bir veya iki sefer işte bunun önünü kesmek için yapılan bir uyarıdır bu..

    Açık ve Net olarak: Sunexpress sen Kahramanmaraş gelme , gelirsen başına geleceklerin bu ilk uyarısı dediler.. benim anladığım bu.. Artık İzmir Kahramanmaraş seferi de yapılamaz.. nokta ..

    Pegasus  da Kahramanmaraş uçuşlarını iptal etti.. oysa sürekli takip ediyorum yüzde 90 dolu gidip geliyordu.. çoğu zaman yüzde 95 doluluk vardı..

    Kader : bu ya , sevmediğimiz ot bizim başımızda bitti..

    Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Her ilimize bir hava limanı yaptık diyor, 400 personelin maaş aldığı, gümrük ve dış hatların , yurt dışı ve yurt içi uçak seferinin olmadığı , haftanın belli günü Ankara ve İstanbul seferi olan Kahramanmaraş hava alanını kapatılmasını istiyoruz..

    Niye ? : Sanayici ve iş adamlarımız ki uçağı en çok kullananlar , bunlar Gaziantep den gelip gidiyor, Vekillerimiz, belediye başkanlarımızda öyle, geriye bir şey kalmıyor , böyle bir havalanın gereği de yok kapatın gitsin..

    Özetini  anlattım, anlayan çıkar mı bilemiyorum..

    İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi