Göksun’da Devri Alem !

Göksun’da Devri Alem !

    Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesinde , belediyecilik yayında , özel sektörün de önünü açan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile geçtiğimiz Cumartesi günü ilçe de şöyle bir devri alem yaparak yapılan hizmetleri yerinde görme imkanı bulduk..

    Hafta içi : gelen giden, telefon trafiği sebebi ile görüşme imkanı kısıtlı olan Göksun Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın beyle geçtiğimiz Cumartesi sabah Gazeteci Halil Hınaz beyle birlikte ziyaret ettik..

     Belediyecilikten, siyasette, toplumdan, genel ahlaka, dünü bugünü her konuyu konuştuk..

     Kültür Merkezi, Kapalı Pazar yeri, Alpaslan Türkeş Mesire alanı da yapılan yenilikler, Bozhöyük köyü, Konfeksiyon atölyesi, yeni satılacak olan arsalar, Taş ocağı, Batı Çevre yolu, GES , Çardak, Soğuk Hava Deposu, TOKİ konutları, ile noktalanan bir gün boyu gezi yaptık..

     Belediyecilik demek: Ankara dan gelen parayı harcamak değil, Kaynak üretmektir.. Mahalli kaynakları faaliyette geçirmek demektir.. bunu yapan başarılı oluyor..

     Belediye Başkanı demek: parası olan iş adamlarını bir araya getirerek onları ortak yapmak ve bağlı olduğu yere yatırım yapmak demektir ki : Sayın Hüseyin Coşkun Aydın , bunu kurduğu iki konfeksiyon atölyesi ile çok güzel yapmış.. şimdilik her iki atölye de 100 üzerinde çalışanla insanların karınları doyduğu yerde doyması çok güzel bir olay..

     GES ile elektrik üretimi yaparak günlük 7 bin TL belediye kasasına para girdirmenin mutluluğunu yaşarken, Adatepe Barajı içindeki iki ada, sahil yolu ve burada yapacağı projelerle ilçe ekonomisine turizm katkısı vermeyi planlıyor.. projeleri bana heyecan verdi.

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan soğuk hava deposunun işletmesini üzerine alarak, ünlü Göksun elmasını daha çok para etmesi için yöre çiftçisine katkı veriyor.. soğuk hava demek çiftçinin cebine daha çok para girmesi demektir.

     Yeni imara açtığı bölgelerde ürettiği arsaları satarak : ilçe ekonomisine katkı sunan Başkan Aydın: “Benim bildiğimi belediyecilik kaynak üretmektir,” diyor ve onu yapıyor..

     Göksun tünelleri ile bugün ortalama günlük 23 bin aracın , Kahramanmaraş Göksun, Kayseri üzerinden Ankara , İstdanbul, Samsun başta olmak üzere Karadeniz gittiği Göksun yolu  üzerinde bir konaklama tesisi yapılması gerekiyor.. ki bunu da yapacak galiba..

     Bu sebeple : Göksun çıkışı, Mehmet bey civarında, Petrol, lokanta, yöresel ürün satılan yerler, turistlik ve hediyelik ürün satış mağazaları, dondurma ve biber satışı yapılan yerler olmak üzere, camisi , dinlenme alanları ile ; Gaziantep, Kilis, Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya dan çıkan şehirler arası otobüs ve özel araçlar için bir çarşılı dinlenme yeri yapacağını bunun çalışmasının devam ettiği müjdesini bizlere verdi.

     Bu konuda daha önce defalarca yazı yazdım: Kahramanmaraş Göksun- Mehmet Bey arasına geliş ve gidişe göre karşılıklı , böyle bir tesis yapılmalı, Fabrika Satış mağazaları da olmalı diye yazmıştım..

     Başkanın yeri fazla büyük olmadığı için , Fabrikalara yer vermese de ihtiyaca cevap verecek bir tesis yapılını sağlayacağını söyledi.

     Yol ulaşım çok önemli, Tünellerin açılması ile yoğun trafik alan ilçe, Doğu ve Batı Çevre yolları ile Göksun geçecek olan Karayolları Göksun için yeni yatırım planlaya dursun, Başkanımızın yaptığı Güneş Enerjisi Santralını gezdik..

     Allah bize güneşi fazlası ile vermiş, var olan güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren GES projesini yerinde gördük..

     20 yıl masrafsız güneş den elektrik üretecek olan tesisler ilçe ekonomisine ciddi katkı sağlayacak.

     TOKİ : Göksun ilçesine sayı az olsa da Göksun için üretilen konutları gezdik, İki artı biri ve üç artı biri harika plan güzel proje güzel, Göksun ayrı bir hava katmış..

     Arsası geniş olan TOKİ konutlarına yeni kardeş yapmak için yakında talep toplama ile konut yapmaya başlayacaklar..

     TOKİ yanı başına özel sektörün inşaat yapması oraya ayrı bir renk katmış ve de çok güzel olmuş, Göksun ilçemiz , yayla ilçemiz, 2 +1 veya 3+1 den yaylalık ev almaya gelen çok fazla vatandaş olduğunu gördük, demek ki eli ayağı düzgün özel sektör inşaat yapsa Göksun da yayla evi olarak satılacağına şahit olduk..

    Göksun çok güzel yer , kaynaklar var, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın bunun farkında ama , mevzuat ve engeller elini kolunu bağladığını gördük, başkanların önü açılsa çok işi yapacaklarından ben eminim..

    Tüm bunları üst üste koyduğumuzda Başkan Aydın kaynak üreten bir başkan olarak ilçesine hizmet etmeye devam ettiğini gördük..

    Yolun açık olsun başkanım

     Göksun dan iyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi