GIDA İHTİSAS OSB KAHRAMANMARAŞ’A HAYIRLI OLSUN

GIDA İHTİSAS OSB KAHRAMANMARAŞ’A HAYIRLI OLSUN
GIDA İHTİSAS OSB KAHRAMANMARAŞ’A HAYIRLI OLSUNTürkoğlu’nda kurulması planlanan Gıda İhtisas OSB’nin yönetim ve denetim kurulu seçildi. Kuruluş Protokolü için de mutabakata varılan konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı...

GIDA İHTİSAS OSB KAHRAMANMARAŞ’A HAYIRLI OLSUN

Türkoğlu’nda kurulması planlanan Gıda İhtisas OSB’nin yönetim ve denetim kurulu seçildi. Kuruluş Protokolü için de mutabakata varılan konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Projemiz hayata geçtiğinde, sadece Türkoğlu’nda değil, tüm ilçelerimizde gıda üretimini artıracak, binlerce kişiyi istihdam edecek. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkoğlu’nda kurulması planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyet toplantısına katıldı. Meclis Salonu’nda paydaş kurum temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantı, yapılan bilgilendirme sunumuyla başladı. Ardından toplantıda açılış konuşmalarını yapan Başkan Güngör, “Birçok tescilli lezzete sahip Kahramanmaraş’ımızda atacağımız bu adımı son derece önemsiyoruz. Büyükşehir Belediye’miz öncülüğünde, müteşebbis heyetimizin de katkılarıyla inşallah sürece hızla başlıyoruz. Türkoğlu Belediye’mizle bir an önce altyapısını gerçekleştirmiş olacağız. Projemiz hayata geçtiğinde, sadece Türkoğlu’nda değil, tüm ilçelerimizde gıda üretimini artıracak, binlerce kişiyi istihdam edecek. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

GIDA ÜRETİMİNDE KAHRAMANMARAŞ MARKA OLACAK

Toplantıda Türkoğlu’nun Çobantepe mevkiinde kurulacağı ifade edilen Gıda İhtisas OSB, kolay ulaşım ve lojistik ile düşük maliyeti buluşturarak kesintisiz üretim sağlayacak. Sadece “Kırmızı Biber” üretimiyle Türkiye’de ikinci sıraya oturan Kahramanmaraş’ın, projenin hayata geçmesiyle birlikte ürünlerini yurtiçi ve yurtdışı piyasalara markalaştırarak arz etmesi de hedefler arasında. İmzalanan kuruluş protokolüyle önemli bir aşama kaydeden projenin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yürütülecek sürecin ardından kısa süre zarfında hayata geçirilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.