Gençler, ödüllerini muhteşem bir geceyle aldı

Gençler, ödüllerini muhteşem bir geceyle aldı
Gençler, ödüllerini muhteşem bir geceyle aldıKAHRAMANMARAŞ Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Geleceğin Medyası Germanicia'da  Buluşuyor' projesinin ödülleri muhteşem bir Gala gecesiyle sahiplerini...

Gençler, ödüllerini muhteşem bir geceyle aldı

KAHRAMANMARAŞ Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Geleceğin Medyası Germanicia'da  Buluşuyor' projesinin ödülleri muhteşem bir Gala gecesiyle sahiplerini buldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projelerini Destekleme programı kapsamında Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti tarafından şehrin doğası, kültürü, tarihi ve edebiyatını tanıtmak amacıyla genç gazeteci ve sinemacılara yönelik düzenlenen 'Geleceğin Medyası Germanicia'da  Buluşuyor' projesinin galası ve ödül töreni yapıldı. MADO Sarayı'nda düzenlenen geceye; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, daire amirleri ile gazeteciler katıldı.

ÇUHADAR: ÜLKE ÇIKARLARINI VE KİŞİLİK HAKLARINA SAYGILI OLUN

Gecenin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar, şehrin tanıtımı açısından projenin çok önemli olduğunu söyledi. Projede emeği geçenlere de teşekkür eden Çuhadar; "Proje, özellikle geleceğin medyasının Kahramanmaraş'ın tanıtılması ve bunların önümüzdeki yıllarda çok iyi bir gazeteci olması için neler yapılması gerektiği noktasında bir katkıda bulunmak istedik. Yaptığımız çalışmalar süre içerisinde bir nebzede olsa Kahramanmaraş'ın tanıtımına katkı sağladık. TRT Çukurova Radyosu bizi mikrofonlarına davet ettiler, orada Kahramanmaraş ve Gerrmanicia'yı anlattık. Ulusal ajans muhabirlerimiz proje kapsamındaki çalışmalarımızı haberleştirerek ulusal basına çıkmamızı sağladı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Genç gazeteci arkadaşlarıma da bir çağrı yapmak istiyorum. Eğer gerçekten iyi bir gazeteci olmak istiyorlarsa özellikle ülke çıkarları doğrultusunda özel hayat ve kişilik haklarına saygılı olmaları çok önemli" diye konuştu.

GÜVENÇ: BASIN, DEMOKRATİK ÜLKELERİN 3 SİGORTASINDAN BİRİDİR

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise gazetecilik mesleğinin çok özel bir konumu ve durumu olduğunu ifade etti. Güvenç, şöyle devam etti:

"Kıvanç duymamız gereken bir şeyi de ifade etmek ve bununla da gurur duymamız lazım. Demokratik ülkelerin eğer 3 tane sigortası varsa bunlardan bir tanesi de basındır, özgür basındır. Özgür basının olmadığı yerde demokratik bir ülkeden, özgür bir ülkeden bahsetmek çok zordur. Bunun örneklerini görüyoruz dünyada. Bu anlamda da Türkiye'nin çok mesafe aldığını ifade etmemiz lazım. Ülkemize de, mesleğimize de haksızlık etmemiz lazım. Bunu, 40 yıldır içinizde, masanın diğer tarafında sizlerle beraber hizmet üretmeye çalışan biri olarak söylüyorum."

GÜNGÖR: ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORSUNUZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de, projenin isminde Germanicia'nın geçmesinin çok anlamlı güzel olduğunu belirterek, "Özellikle Sermet başkanım, gazetecilikte ülke çıkarları, özel hayatın gizliliğine vurgu yaptı kendisini tebrik ediyorum. Her meslek örgütünün çok anlamlı olduğunu, örgütlenmenin çok anlamlı olduğundan inanan bir kişiyim. Burada söz konusu basın mensupları olunca da buradaki basınla ilgili derneklerin, cemiyetlerin çok önemli olduğunu, aslında mesleği büyüten ve geliştirenin bu cemiyetlerin örgütlerin olduğunu, özellikle kurallara uymanın biz çok büyük itibar kazandıracağını biliyoruz. İnşallah bu proje kapsamında bu tip etkinlikler çerçevesinde de ben bu camianın hak ettiği haklara sahip olacağını ve mesafeler kat edeceğine inanıyorum. Gerçekten hepiniz zor şartlarda emeğinizle çalışıyorsunuz. Burada katkı veren Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, cemiyetimize ve herkese yürekten teşekkür ediyor, ödül alacak arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum" dedi.

KARACA: TÜM PARTİLER, GAZETECİLERE VERDİKLERİ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEDİLER

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ise, Anadolu basınının çok zor günler geçirdiğini, bu kapsamda geçen hafta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile de bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Karaca, "Sadece bugün ki iktidar değil, bugüne kadar iktidara gelmiş tüm partiler, 'Çalışan gazetecilerin haklarını vereceğiz' diye verdikleri sözleri, maalesef yıllardır hiçbirini yerine getirmediler. Bugün de aynı yerdeyiz. Esasında şu anda Anadolu basını yanıyor, bitiyor. Şu anda sizlere bir rakam vermek istiyorum. Anadolu'da çalışan arkadaşlarımızın yüzde 70'i asgari ücret alamıyor" diye konuştu.

BOZ: 1.5 MİLYON LİRA DESTEK FONU İLİMİZE AKTARILDI

Gecede son olarak konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz da, projenin Kahramanmaraş'ın tanıtımı açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, "İlimizde, bakanlığımızdan destek alan 28 proje bulunmakta, bu proje de onlardan bir tanesi ve yaklaşık maliyeti 1.5 milyonu bulan destek fonu ilimize aktarılmış bulunuyor. Bunlar, ilimizin tanıtımı açısından çok önemli. Bu projede de genç gazetecilerimizle bir program da üniversite de otağ içerisinde yapmıştık.  Bunların hepsinin amacı Kahramanmaraş'ımızın tanıtımı" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İnternet haberi dalında Elif Ayşenur Bay birinci, Alican Gümüş ikinci, Şerife Kübra Demirtaş üçüncü oldu. 

Görüntülü haber dalında Tunahan Akgün birinci, Umuttan İşledici ikinci, Mustafa Dilek ise üçüncü oldu.

Haber Fotoğrafı dalında birinci Mehmet Akif Parlak, ikinci Ömer Faruk Salman, üçüncü Mustafa Kömür oldu.

Röportaj Haberi dalında birinci Gökhan Çalı, ikinci Zekeriya Okutucu oldu. 

Spor haberi dalında ise birinci Murat Baltacı, ikinci Metehan Nazlı, üçüncü Atilla Şakacı oldu.

Narin Kazak, Mehmet Umut Bakay ve Alper Okçuoğlu da Jüri Özel ödülüne layık görüldü.

Ödüller, geceye katılan protokol tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.