Mehmet Fatih Erdoğan

Mehmet Fatih Erdoğan

Geçmişlerimizin Ruhu İçin

Geçmişlerimizin Ruhu İçin

Ne yazık ki covid19 belası sonlanmadı. Gücünde azalma olsada can almaya devam ediyor. Son 24 saatte (19 Aralık 2021 Pazar günü) 171 canımızı daha aldı. İlk günden bu yana bu illete verdiğimiz canlarımızın sayısı maalesef 80.053’e ulaştı. Bu sayının daha fazla arması bence tüm vatandaşlarımızı üzecektir.

Ülkemizde aşıya ulaşma ve aşı yaptırma adına bazı aksaklıklar yaşansa da rahatlıkla AŞI sıkıntısı yaşamadık denilebilir. Covid19’un aşısını yaptırmak isteyen her kese ücretsiz olarak yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığımızın verilerine göre ülke genelinde yapılan toplam doz sayısı; 124 Milyonu aşmış. Tüm aşıları tamamlanan kişi sayısı ise 51 Milyonu geçmiş. Bir başka deyişle tüm aşılarını yaptıranların oranı %60,6 olmuş.

Tüm aşılarını yaptıran vatandaşlarımızın toplam nüfusumuza oranı %60,6’ya ulaşmış. Elbette bu oran yeterli değil. İdeal olan sayı tabiî ki %100 olması. Aşı vurulmak istemeyen insanlarımızın yanlış yaptıklarına inan sakta onların tercihlerine saygı duymalıyız. Aşı yaptırmayanlara; ‘Asarız, keseriz’ demeden onları aşı olmaları hususunda ikna çabalarına devam etmeliyiz.

Bu mikrop hepimizin akrabalarından, dostlarından ve tanıdıklarından canlar aldı. Ne yazık ki almaya da devam ediyor. Her gün bir sevdiğimizi yitirmenin acısı gerçekten dayanılmaz boyutlara ulaştı. Allah rızası için aşılarımızı zamanında yaptıralım. Maskemizi mutlaka takalım. Temizliğe mutlaka riayet edelim. Biz Müslümanlar tehlikeler karşısında; ‘Tedbiri alalım, takdiri Allah'a bırakalım’ deriz ya, yine öyle yapalım. Gerekli tedbirleri alalım sonucu Allah’a bırakalım.

Merhum Bayram DOBOOĞLU  

Bu mikroba verdiğimiz güzel insanlardan biriside Merhum Bayram Dobooğlu ağabeyimiz oldu. 19 Ekim Salı günü saat 11.00 de Şeyh Adil mezarlığına defnederek sonsuzluk âlemine uğurladık kendisini. Bir güzel insandı Bayram ağabeyimiz. Cenab-ı Hakkın verdiği 76 yıllık ömrünü işinde - gücünde, namazında - niyazında geçirdi. Birde bildiğim kadarıyla kendisi gibi 3 güzel erkek evlat yetiştirdi bu vatana. Eğitimci- Öğretmen Mehmet DOBOOĞLU, Tıp Doktoru İbrahim DOBOOĞLU ve Muhasebeci İsmail DOBOOĞLU.

Bayram Amca ve ailesi top yekûn Covid19’a yakalandılar. Hastanede tedavi altına alındılar. Ne yazık ki kendisi kurtulamadı. Eşi ve evlatları kurtuldular çok şükür.  Cenazeye katılıp, taziye ziyaretinde bulunamamıştık. Cumartesi günü eğitimci arkadaşlardan Muharrem Erantepli, İbrahim Gülsu ve Cevdet Alperen Beyefendilerle Mehmet Dobooğluna taziye ziyaretinde bulunduk. Bayram Amcanın ruhu için Kuranı Kerim ve Fatihalar okuduk.

Bu ziyaret esnasında Bayram Amcanın kendi çocuklarının yanı sıra mahalledeki diğer çocukların gelecekleriyle de yakından ilgilendiğini öğrendim. Fatih Mahallesinde oturan Bayram Amca; ‘Fatih Spor Kulübü’ ismiyle bir spor kulübü kurar ve 20 yıla yakın bu kulübün bünyesinde binlerce gencin spor yapmasına ve kötü yollara düşmelerine mani olur. Hem spor yapmalarına hem de kötü alışkanlıklar edinmelerine mani olur, ne mutlu kendisine. Eskiden her mahallede bir Bayram Dobooğlu vardı. Mahallenin gençlerini her türlü beladan korurlar ve kötü alışkanlıklar edinmelerine mani olurlardı. Benimde mahallem sayılan Mağralı Mahallesinde Ciğerci Bahattin Ağabey, Berber Hüseyin gibi ağabeyler vardı. Uzun yıllar Fidan Sporu yönettiler. Tenekeci Kemal Ağabey Maraş Gençlik Spor Kulübünü yönetti. Arsan Sümer Spor'un Teknik sorumlusu Sn. Salih Fidan, Terzi Necati, Temizlikçi Nuri, Alaaddin Alabacak, Mehmet Kayabaşı… Mahallelerindeki gençlere ve Maraş’ın spor hayatına emekleri geçen, isimlerini saydığım ve sayamadığım tüm güzel insanları hayırla yad ediyorum.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün veya Üniversitemizin Spor Bölümünün bu hususta bir çalışması var mı acaba? Bilmiyorum. Varsa ne kadar güzel, yoksa kendilerini göreve çağırıyorum. Kahramanmaraş’ın Spor Hayatına dokunan insanları tanıtan bir calışma yapmaya davet ediyorum. Bayram Dobooğlu ve geçmişlerimizin ruhu için, bakide kalanların sağlık, sıhhat ve selameti için, bilhassa Allah rızası için El Fatiha.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Fatih Erdoğan Arşivi