GAP dan Gazetemize Ödül

GAP dan Gazetemize Ödül
GAP dan Gazetemize ÖdülMALATYA / 15. GAP  Oscar’ları ödül töreni Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında yapıldı. Pandemi Sürecinde aksatmadan yayın hayatına devam...

GAP dan Gazetemize Ödül

MALATYA / 15. GAP  Oscar’ları ödül töreni Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında yapıldı. Pandemi Sürecinde aksatmadan yayın hayatına devam eden Kahramanmaraş Gazetesi ise ödüle laik görüldü.

    GAP Gazeteciler Birliği geleneksel olarak her yıl düzenlediği ödül töreni Korona Virüs sebebi ile 3 yıldan beri yapılamamıştı.. 15. İse Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Malatya da siyaset ve iş dünyası ile yabancı devlet adamlarının katılımı ile yapıldı.

    Türkiye de sadece Kahramanmaraş Gazetesine : Korona Virüs, Pandemi sürecinde günlük gazetelerin bile iki gün yayın yaptığı bir dönemde aksatmadan her hafta yayın yapan Kahramanmaraş Gazetesi Ödüle laik görüldü..

    GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Taş’ın teklifi ile Kahramanmaraş Gazetesi, Başkonuş Yaylası Turizme katkısından dolayı iki ödül alan il oldu..

    Gazetemizin yazı işleri müdürü Bekir Doğan, Başkonuş Yaylası İşletmecisi Serdar Erdoğanyılmaz, ödülünü Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın elinden aldı.

    GAP Gazeteciler Birliği 15. GAP OSCAR'ı ödülleri Malatya'da sahiplerini buldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Maraş’ımızın okunması ile başlayan  Programın açılış konuşmalarını yapan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, “Geleneksel olarak yaptığımız organizasyonumuzu geçtiğimiz dönemlerde ülkemizde ve dünyada yaşanan bazı gelişmelerden dolayı gerçekleştirememiştik. Bu süreçte ülkemizde ve uluslararası alanda insanların, dünyanın, içinde yaşadığımız kentin daha refah, daha mutlu, daha huzurlu yaşanabilmesi için emek veren alın teri döken kişi, kurum ve kuruluşları ödüllendirdiğimiz bu organizasyonda dostlarımızla birlikte olmak çok güzel. Ülke içinden ve ülke dışından çok önemli iş insanları organizasyonumuz dolayısıyla Malatya’ya geldi. Birçoğu ilk defa Malatya’ya geliyor. Ulusal ve uluslararası anlamda önemli devlet ve iş insanlarımız organizasyonumuza geldi.

     Organizasyonumuzun Malatya’ya katacağı çok şey olacak. Ben Malatya’yı çok seven biriyim. Annem ve babam Malatyalı, bende Malatya’nın Adıyaman ilçesi doğumluyum. Adıyaman-Malatya kardeşliği, dostluğu, birliği, beraberliği var. Malatya’yı çok gelişmiş buldum. Gelen misafirlerimizin tamamı kenti çok modern ve güzel buldular. Malatya’nın gelişmesinde ve kalkınmasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın uzun yıllardır belediye hizmetlerinde Malatya’ya kattığı değerlerin mutlaka etkisi var. Malatya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde tıpkı İç Anadolu bölgesinde Kayseri ve Konya gibi modern bir kent olmayı başarmış. Özellikle 15. GAP Oscarı ödül törenimizin Malatya’da yapılmasını sağlayan Hamit Özpolat kardeşimize de teşekkür ediyorum” dedi.

    Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Nikah Sarayı Salonu'nda düzenlenen törende, çeşitli dallarda ödüller dağıtıldı.

    En başarılı insan ve kurumlara verilen ödüller:

  "En başarılı devlet adamı" ödülüne layık bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın teşekkür mesajının, sinevizyon eşliğinde görüntülü izlendiği, ödülünü ise Tatar adına KKTC Gaziantep Başkonsolosu Fahri Yönlüer'in aldığı törende, "En başarılı makam" ödülü Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev'e, "En başarılı bakan" ödülü ise Irak Bölgesel Yönetimi Etnik ve Dini Oluşumlar Sorumlu Devlet Bakanı Aydın Maruf'a verildi.

     "En başarılı siyasetçi" ödülünün TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'a, "En başarılı vali" ödülünün Hakkari Valisi İdris Akbıyık'a, "En başarılı belediye başkanı" ödülünün Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a verildiği törende, Kahramanmaraş Gazetesi Ödülünü Yazı İşleri Müdürümüz Bekir Doğan , Başkonuş yaylası işletmecisi Serdar Erdoğanyılmaz ise ödülünü Ahmet Aydın elinden aldı.

    Törende "En başarılı bürokrat" ödülü alan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu da millet olarak her zaman başların dik olacağını belirterek "Tam bağımsız, her alanda güçlü bir Türkiye ile en hem bölgemizde hem dünyadaki bütün küresel oyunları Uzun Adam'la birlikte bozacağız. Kimse bizi Kürt'ü ile Alevi'si ile Türkmen'i ile bir millet olmaktan alıkoyamayacak, bir vatan olmaktan alıkoyamayacak, bir bayrak olmaktan ayrı koyamayacak, bir devlet olmaktan ayrı koyamayacak. Önümüzdeki asır Türk asrı olacak." dedi.

    GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da ödül törenini Kovid-19 salgını döneminde gerçekleştiremediklerini belirterek refah içinde, mutlu, huzurlu şekilde bundan sonraki süreçte de ödül törenlerine devam etmek istediklerini dile getirdi.

     Malatya’da yaptığı çalışmalarla 15. GAP Oscarı Ödül töreninde Başkan Gürkan, ‘Yılın Başarılı Belediye Başkanı’ ödülünü aldı. Başkan Gürkan ödülünü Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yalçın Topçu’dan aldı.

      Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Biz Malatya’yı tarif ederken insanlık medeniyetin başladığı Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri Malatya diye tarif ediyoruz. İnsanlık tarihinin medeniyet olarak başladığı yer Malatya’dır. Şanlıurfa Göbeklitepe tarihin sıfır noktasıdır ama UNESCO tarafından medeniyetin başladığı yer Arslantepe olarak tescil edilmiştir. İlk devlet hayatının, ilk bürokrasi hayatının, ilk yerleşik hayatın, ilk taş devrinden demir devrine evrilme ve demirin silah olarak kullanılması, ilk gümrükleme işlemlerinin yapılması Malatya’da olmuştu. Malatya’nın insanlık medeniyetinin önemli bir merkezi olduğu UNESCO tarafından da tescil edilmiştir. Türk İslam tarihi açısından baktığımızda Malatya’ya; Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri diye tarif ediyoruz. 1071 yılından 400 yıl önce Anadolu’da, Anadolu’nun fethini başlatan Malatya sancağıdır. Hasangazi Sivas’ın fethinde, Melikgazi Kayseri’nin fethinde, Battalgazi’nin babası Hüseyingazi Ankara’nın fethinde ve Battalgazi’nin kendisi Eskişehir’in fethinde şehit olmuştur. Onun içindir ki biz Malatya’yı tarif ederken Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri diyoruz.

Yine Anadolu’nun irşad edilmesi noktasında ilk medreselerin olduğu yerde Malatya’dır. Şahabiyye-i Kübra ve Sura medreseleridir. Mevlanalar, Sadreddin Koneviler, İbni Arabiler bu medreselerde yetişmiş ve Anadolu’nun ilim irşadını Malatya’da başlatmışlardır. Dolayısıyla bulunduğumuz şehir vebal anlamında önemli bir sorumluluk yükleyen bir şehirdir. Bu şehirde yaşamak hem vebaldir, hem de vecahattir. Vebali sorumluluğunuzu yerine getirirseniz şerefe talip olursunuz. Eğer vebalin altında ezilir kalırsınız. Onun için biz belediye başkanlarını tarif ederken belediye başkanı sadece seçildiği beş yıllık bir döneme kendisini hapsedemez. Bizim vizyonumuz geçmiş bin yılların nasıl belediye başkanı olunur, gelecek yüz yılların nasıl belediye başkanı olunur vizyonu içerisinde görev anlayışıyla bakıyoruz. Bizler atalarımızdan aldığımız destan kahramanlarının, ilim irfan kahramanlarının, medeniyet kahramanlarının ve bu destanları yazan büyüklerimize ilave olarak bizde şehrimizde hizmet destanları yazmakla mükellefiz ve mecburiyetinizdeyiz. Bu anlamda bizler gece gündüz durmadan, Malatya’nın yıllardır neşter vurulmayan sorunlarının hepsine neşter vurduk. Malatya’nın her tarafı şantiyelere dönmüştür. Büyükşehir Belediyemiz, belediyelerimiz, devletimizin kurumları büyük bir çalışma içerisindeler. Çalışmalarımızda bizlere destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, yerelde belediye başkanlarımıza, STK’larımıza ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Programa katılan misafirlerimizi kadim şehrimizde ağırlamaktan dolayı onur duyduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

    Ödül töreni sonrası : Konuklar Malatya gezisi ile şehre veda ettiler..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.