Esnaf Odaları Seçimi

Esnaf Odaları Seçimi

     Türkiye de olduğu gibi : Kahramanmaraş’ta da bugünlerde esnaf odalarında seçim heyecanı yaşanıyor.

      Kahramanmaraş Kuyumcular Odası : seçim heyecanını yaşandığı merkezlerden biri olarak dün basın mensupları ile bir araya geldi.

      Hacı Gülpak , ilk adaylığını açıklayan bu işte bende varım diyen aday oldu.

      Terziler Konfeksiyoncular Odası Başkanlığı için Mustafa Çiçek aday olduğunu açıkladı.

      Esnafların üye olduğu , odaların seçimi 2022 yılı ocak ayı, şubat ve mart ayı içinde yapılacak , bu sebeple odaların bir kısmı baskın seçime giderken, bir kısmı en sona bırakarak aday olanlar çıksın diyor..

      Bu arada baskın seçim yapacak olan oda başkanları ise üye listelerini sır gibi saklamaları gözden kaçmadığını görüyoruz..

      Burada şunu yapamıyoruz: uzun yıllardan beri oda yönetimi, başkan yardımcılığım başkanlığım var, ben artık aday olmayım da yerime bir genç çıksın diyemiyoruz, koltuk sıcak geliyor ve yapışan bırakmıyor..

      Tabi en büyük yarış ise : KMESOB , Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği başkanlığı için olacak gibi duruyor..

      Başkan Ahmet Kuybu karşısına bu dönem aday çıkacak gibi duruyor..

      KMESOB Başkanlığına aday olmak için : önce bağlı olduğun esnaf odasında seçimi kazanman gerekiyor, tüm odaların seçimi bittikten sonra o  odaların yönetimleri ile görüşerek destek alabilirse Birlik Başkanlığına aday olması gerekiyor ki , bugünden birliği düşünenler yoğun çalışıyor..

     Çağrılan yere erinme , çağırılmayan yere görünme sözü mucibince Mehmet Gülpak kardeşimin daveti ile Kahramanmaraş Kuyumcu Kent gittik.

      Gazeteci dostlar : Kenan Onaran, Mahmut Beyaz, Serkan Ercüment Kuzu, Mesut Tuğrul, ile yola çıktık, Mehmet Taş selamını ilettik ve  Sevgili umre arkadaşım Mehmet Gülpak, Ak Parti den dost olduğumuz yönetim kurulu üyesi  Ahmet Gülpak ve ağabeyleri Hacı Gülpak  Kuyumcular Odası Başkanlığı adaylığı açıklamasına şahit olduk..

      7 asıl, 7 yedek, 3 denetleme asıl, 3 denetleme yedek 21 kişilik kadro ve çevresindeki dostları ile çalışmaya başlayan genç ekip , Maşallah ihlasla yola gidiyor..

      15 yıldan beri veya fazlamı oldu bilemiyorum : Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz karşısına çıkan Hacı Gülpak, yönetimi ile göz doldurmaya başladı.

      Kahramanmaraş’ta esnaf oda seçimi üzerine : Hacı Gülpak ile sohbet ettik, Hacı Gülpak:”Bizim kimse ile alıp veremediğimiz yok, ancak genç ve heyecanlı bir yönetim göreve gelsin, bununla birlikte yeni projelerle kuyumcu esnafımızın önünü açmak istiyoruz, İhracat, yapan Markaların artık Kahramanmaraş Kuyumcu esnafı içinden çıkmasını istiyoruz,” dedi..

     Esnaf odalarını seçimi , bugünlerde siyasetin önüne geçti, aday olarak çıkanların seviyeli medeni çalışma yapması işin doğrusu bizim ne kadar olgunlaştığımızı gösteriyor..

     Sanıyorum : bugünden sonra diğer odaların adayları da kendilerini gösterecektir..

     Bizden söylemesi..

     İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi