ELBİSTAN FESTİVALİ BAŞLADI

ELBİSTAN FESTİVALİ  BAŞLADI
ELBİSTAN FESTİVALİ  BAŞLADIELBİSTAN / Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde bu yıl 3. Düzenlenen Elbistan Festivali, Kortej yürüyüşü ve 100 binlerce kişinin katıldığı Haluk Levent Konseri ile başladı.   ...

ELBİSTAN FESTİVALİ  BAŞLADI

ELBİSTAN / Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde bu yıl 3. Düzenlenen Elbistan Festivali, Kortej yürüyüşü ve 100 binlerce kişinin katıldığı Haluk Levent Konseri ile başladı.

    Tertip Komitesi ve  Elbistan Belediyesi tarafından  Asrın Ozanı  Aşık Mahzuni Şerif anısına düzenlenen Elbistan Festivali  Battal Gazi Caddesi de davul zurna, Mehter Takımı ve 100 metrelik Türk bayrağını açılması ile sanat sevenlere merhaba dedi.

     Elbistan Kaymakamı Özkan Demir , Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu , Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kayhan , Siyasi Partilerin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Tertip Komitesi, Sanatçıların yerini alması ile yürüyüş başladı.

     Elbistan ilçe protokolünün ve çevre illerden gelen, ilçelerden gelen Belediye Başkanları, STK Başkanları ve  vatandaşların yoğun katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

     Atlı zabıta ekipleri, mehter takımı eşliğinde  Şehit Er Rahmi Koldan Meydanında muhteşem bir festival meşalesi yakıldı. Güney Kore’den gelen misafirlerinde eşlik ettiği Dulkadiroğlu Caddesi, Ahmet Karacabey Caddesi’nde devam eden kortej yürüyüşü başladığı yerde sona erdi.

     Elbistan Festivali  ile ilgili burada açıklama yapan Elbistan Belediyesi Başkanı Mehmet Gürbüz,    “Bugün Elbistan halkının tamamını meydanlarda ve bundan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bugün 7’den 70’e herkes ile kortej yürüyüşünde bir araya geldik.  Tüm siyasi partiler burada, Elbistan halkı burada bu beni fazlası ile mutlu ediyor..Dünyada ve Türkiye’de iddialı bir festival yapmaya karar verdik ve bu yıl 3. Düzenlediğimiz  festivale Aşık Mahsuni Şerif teması ile yapıyoruz..

     Elbistan, Afşin, Ekinözü bölgemizin şairi , ozanı çoktur, Aşık Mahsuni Şerif bu memleket için çok önemli bir değer ve bu değere sahip çıkabilmek adına onun ismini bu yıl festivalimizde kullanmaya karar verdik.

      Burada tüm partiler, tüm STK’lar, tüm vatandaşlar burada ve şunu anladık ki biz biriz ve hep beraber bu festivali gerçekleştiriyoruz. Elbistan’ın ismini her yerde duyurabilmek için Avrupa’da Asya’da her yerde festivalimizin reklamını yapmaya çalıştık. Bu festivale 1 milyondan fazla ziyaretçi bekliyoruz.

     Biz Elbistan Kahramanmaraş’ın en büyük ve en güçlü ilçelerimizden biriyiz. Biz bu gücü festivalimizde göstereceğiz, Elbistan’a yakışır bir coşku ile bu festivalimizi gerçekleştireceğiz. Bugün hep beraber Pınarbaşı’na gidelim ve Haluk Levent’i dinleyelim” dedi..

     Başkan Mehmet Gürbüz , Pazar günü akşama kadar her gece bir sanatçımız var, Festivalimiz Pınarbaşı da bir hafta devam edecek bölge halkını her akşam Elbistan bekliyoruz,” diye konuştu..

     Kortej yürüyüşünün ardından konser alanı olarak belirlenen Elbistan Pınarbaşı’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yöresel ürün satanların çoğunlukla stand açtığı Pınarbaşı Mesire alanı bir alış veriş Fuarı gibi bölgeye canlılık getirdi.. 

    Saat 21 00 de çıkması beklenen  Haluk Levent 45 dakika gecikmeli konserine başladı..

    Konser öncesi ise : Çekilişle bir firmanın televizyonları, buz dolabını dağıttığını gördük.

    Haluk Levent konser alanına gelen binlerce  kişiyi şarkılarıyla coşturdu.

    Öte yandan Elbistan belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Ünlü Şarkıcı Haluk Levent’e çiçek yerine Lavanta takdim  etti.

    Her akşam Pazar günü akşama kadar konser var , Elbistan buyurun diyen Başkan Mehmet Gürbüz, sürpriz hediye dağıtımımız devam edecek dedi..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.