EĞTİMDEN İŞ DÜNYASINA BİR YILDIZ

EĞTİMDEN İŞ DÜNYASINA BİR YILDIZ

                                                    CEVDET ALPEREN

         Ramazan SAÇMALI Kahramanmaraş'ta yetişen çalışkan  bir öğretmen. . Milli eğitim camiasında çalışkanlığı ile bilinen  matematik öğretmeni ve idareci.  Meslek hayatında bir çok öğrencinin üniversiteye girmesinde  önderlik etmiştir.  Çeşitli liselerde öğretmenlik ve idarecilik yapmıştır. Bir süre Milli Eğitim müdürlüğünde Şube müdürü olarak görev yapmıştır.

     Ramazan Saçmalı beyi ben de yakından tanırım.  Gözü ve gönlü bol. Arkadaş canlısı,memleket sevdalısı. İşini dürüst yapan.  Geleceğe  ümitle bakan. Geleceğe bir eser bırakma gayretinde olan bir kişilik. 

     Milli eğitimden emekli olunca yeni bir işe başladı.  İplik ve kumaş üzerine  bir fabrika kurdu. Biz iş  kurma aşamasında çok görüşemedik. Daha sonraki zamanlarda bir araya geldik.  Bir gün beni aradı. "Cevdetim, bizim dönem arkadaşlarımız ile  bir araya gelelim. Ortak dostlarımızla  beraber olalım. " Dedi.. Ben de "olur" dedim. Benim organize etmemi istedi.  Bende ortak arkadaşlarımızı ve hukukumuz olan arkadaşları tespit ettim. Ramazan bey , iş yerimde dostlar ile  dertleşmek,eskiyi yad etmek bir sofrada beraber olmak ruhunu taşıyordu. Netice itibarı ile bir kısım arkadaşları  davete çağırdım.  On beş kişi  bir araya geldik.

       Ramazan hoca iş hayatına başlama serüvenini anlatırken duygulu anlar yaşadık. Çocukluk yıllarına gitti. Bizimde aşına olduğumuz zor yıllar. 65 li yıllar . Ramazan bey kendini kaptırdı. Bizi de o yıllara taşıdı. Sabah kahvaltısını çökelek ile  yaptıkları yılları hatırladı. Bir gün  babasına  bu çökelek yerine az da olsa peynir alsak deyince. Babası " peynire paramız yetmez oğlum." deyince ," Ama baba az az yeriz. Peynirinde tadını alalım. " dediğini anlattı. Netice de  baba bir gün   biraz peynir almış. Sofrada az az ağzına değdirdiği günleri anlattı.

     Babasının hastalanması üzerine kilim dokuma işi yapan babasının dükkan işleri üzerine kalır. İlk okul 5. sınıf öğrenci.Evin en büyük çocuğu. Her gün sabah erkenden dükkanı açar.  Okul vaktine kadar çalışır. Okula gider,okul kapandıktan sonra tekrar dükkana gelir.  Evet bugün geldiği duruma sürekli şükürler eden bir öğretmen ve iki fabrika sahibi. Çok zorlukların ardından gelinen durum. " Allahın bir lütfü oldu. Hep çalıştık. Ama Allah layık gördü. Bu günlerime çok şükür."  Gelecek nesillere örnek olacak bir iş insanı.  O kendisi ile gurur duyuyor. Bizde arkadaşları olarak kendisinden gurur duyduk. Gerçekten yoktan var eden Allahtır. Ama Allah çalışanın hakkını zayi etmiyor. Şimdi de idealindeki okul açmak hayallerini gerçekleştirmenin peşinde.  Kendisi Matematik öğretmeni. Sayısal kafası var. İyi bir matematikçi.Öğretmenlik yıllarında kafasına koyduğu Fen lisesi açmak için çalışıyor. Devlete hibe edecek.  İyi bir evlat yetiştirmiş. İşinin başına koymuş. Bununla da Allaha çok şükür ediyor.  Yolu açık olsun diyoruz.

       13 Kasım 2021, günlerden Cumartesi.  Kavlaklı OSB de Ramazan Saçmalı hocanın iş yerinde bir araya geldik. Katılanlar, Harita Mühendisi Mehmet Timur AKTEMUR , Eğitimci Yazar Mehmet Fatih ERDOĞAN, Kahramanmaraş Kültür,Tarih ve Turizm  Platformu Başkanı Ahmet KOLUTEK, Yazar Salman KAPANOĞLU, Emekli Öğretmen Şeref KUTSAL, Emekli öğretmen Hacı ÇETİNDOĞAN, Emekli Milli Eğitim Müfettişi Hacı Bayram BEŞÇOCUKLU, Bertiz Spor Kulübü Başkanı Fatih YILDIZ, Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem AYDOĞAN, Yazar Ali AVGIN, Emekli öğretim görevlisi Naim PAKSOY, Emekli Öğretim görevlisi Mücahit ASLAN, Özel Necip Fazıl Mesleki Teknik Lisesi kurucu heyeti Zafer BAŞA ve Veli SEVMEZ.

      Dostlarla güzel günler geçirdik.   Ramazan Saçmalı şehrimizde örnek bir eğitimci ve iş adamı olarak daima anılacaktır. Tekrar kutluyorum. İşi gücü rast gelsin.

     Eğitimden iş dünyamıza bir yıldız gibi parlayan Ramazan Saçmalı'nın hayat hikayesi bence bir tez konusu olabilir. Bu hususta  üniversitemizde bir çalışma yapılmalıdır diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi