DİJİTAL PARA TEDAVÜLE GİRDİ

 DİJİTAL PARA TEDAVÜLE GİRDİ

Kripto, sanal ve son olarak dijital paralar dünya gündemindeki yeri korumaya devam ediyor.  Hatta biz ülke olarak dijital paralarla ilgili yasal düzenlemeleri bile yaptık. Yanlış bilmiyorsam bu konuda Türkiye, AB ülkeleri arasında 1. Sırada yer alıyor.

Peki dolar yerine dijital paraya geçin ne faydası olacak? Bu sorunan cevabını Küresel Çeteye infaz, Kökten Siyasi Çözümleme kitabında Yazarlar Murat Bahadır Akkoyuncu ve Orhan Özenç şöyle cevaplamışlar. “Dijital para tedavüle girince, kalpazanlık yok, karşılıksız para basmak yok, vergi kaçırmak yok, servet gizlemek yok. Tüm işlemlerin izi sürülebiliyor, kimliksiz ticaret yapılamıyor. Hepsi kalkıyor ortadan.

Kimileri bunu büyük felaket zannedip, “Küresel Çete’nin dünyayı ele geçirmek için ihdas ettiği bir şey” diyerek uydurup, uydurup durdular.(Not. Cevabım saklı kalsın görüşümü açıklayacağım)

Neyse, şimdilerde o uydurmalardan vazgeçmiş görünüyorlar. Resmen doların, dolar hegemonyasının bitirilme işidir.(Buraya katılıyorum)

Biliyorsunuz 2. Dünya Savaşından Yalta DÜZENİNİN, Bretton-Woods’dan Petro-Dolar’a dek, tüm sömürücü ekonomik düzeninin sona erdirilişidir bu. İktisadi adaleti sağlama yolunda en gerekli ön koşuldur.(Bunlara da katılıyorum)

Ve tabi aslında siz her ne kadar böylesi terimlerle konuyu açıklasanız da, ben şahsen bu Petro-Dolar tabirini çok doğru bulmuyorum, çünkü Amerika’nın öyle dolarını petrole endekslediği falan yok. Bir özel banka olan ve Küresel Çete’nin tüm dünyanın ekonomisine çökmekte kullandığı bir finas aygıtı hüviyetindeki FED, her gün dünya ülkeleri bazında, matbaada basacağı doların fiyatını belirler. Bunu yapmadan önce de dünyadaki ibliklerine tüyo verir ve onları zengin eder. Yani, para piyasaları falan dedikleri, aslen bir tiyatrodur. Petro-Doların tabirinin kullanılmasının sebebi, petrol ülkelerinin ABD bankalarındaki hesaplarında bulunan paraların adı bu olduğu içindir. Ve dijital para, Küresel Çete’nin bu inisiyatifini, keyfiyetini ortadan kaldıracaktır!(S. 629-630)

PARANIN KONTROLU DİJİTAL DÜNYA DÜZENİNİ KURANLARIN OLURSA?

Evet normal şartlar altında eğer dijital paraya geçilirse, paranın seyri yine dijital sistem üzerinden kontrol edileceği için yazarların dediği gibi olur ancak, benim gibi düşünen insanların itirazı veya tereddüdü var ve şu sorulara cevap arıyorlar: “Dijital Sistemi kontrol edenler kimler? Yine küresel çetenin akrabalar değil mi? Eğer, Dijital Dünya Düzenine geçildiğinde, bizim gibi ülkelerin özel dataları yoksa, yani paranın hareketlerini biz hem kendi ülkemizde hem de dünya genelinde kontrol edemez isek yine aynı şu andaki mevcut durum hasıl olmaz mı?

Yani, şu anda döviz kurlarını kim kontrol ediyor, istedikleri zaman yükseltip, istedikleri zaman düşürenler kimler? Keza altını zaptı rap altında tutan o güçler emperyalist dünyanın para babaları değil mi? Yeşil kağıda dolar yapıp, dünyanın kaymağını yiyen bir avuç elit yine aynı olmayacak mı?

Şunu söylemek istiyorum, ADİL BİR DÜZEN OLMALI. HAKÇA PAYLAŞIM OLMALI. BUNUN İÇİN DE HAK’KAN HAKİM OLMASI GEREKMEZ Mİ?

Sömürü düzeni devam edecekse, ha DOLARCILAR kazanmış, ha DİJİTAL PARACILAR kazanmış ne fark eder.

Biz vatandaş olarak perdenin arka kısmını bilmiyoruz, bildirmiyorlar. Bunun için bu tereddütleri yaşıyoruz.

Eğit DİJİTAL DÜNYA DÜZENİNDE GÜÇLÜLER KAZANACAK, HAKLILAR KAYBEDECEKSE, Maraş ağzıyla ha Ali yülük, ha Veli yülük ne fark eder değili mi?

Son söz, vatandaşımız okumalı, araştırmalı, adaletli bir yönetimi talep etmeli, haksızlık karşısında susmamalı diyorum.

Bilinmesi gereken şu; “Düzen değişmedikçe, düzen üzerinden sömürülenler değişmez!” Adı ister eski dünya düzeni olsun ister YENİ DÜNYA DÜZENİ ne fark eder.

Selam ve sevgilerimi ileterek, bu yazıları devam edeceğimi ifade ederim.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Aydın Arşivi