Deva Partisi Pazara İndi..

Deva Partisi Pazara İndi..
Deva Partisi Pazara İndi..KAHRAMANMARAŞ/ Deva Partisi il ve ilçe yönetimi Semt Pazarlarına inerek pazarcı esnafı ile sohbet etti.DEVA Partisi Türkiye genelinde toplam 81 il ve 420 ilçede kurulan pazarlarda üretici ve esnafın derdini...

Deva Partisi Pazara İndi..

KAHRAMANMARAŞ/ Deva Partisi il ve ilçe yönetimi Semt Pazarlarına inerek pazarcı esnafı ile sohbet etti.

DEVA Partisi Türkiye genelinde toplam 81 il ve 420 ilçede kurulan pazarlarda üretici ve esnafın derdini çözmek ve dinlemek için  “DEVA Pazarda” etkinliği adı altında cumartesi günü sahadaydı. DEVA Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Uz.Dr.İrfan Karatutlu başkanlığında Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Salih Dökme ve tüm İl ve İlçe teşkilatlarıyla Kahramanmaraş'ın Doğukent, Milli Eğitim Cumartesi Pazarı ve Kültür Merkezi Sosyete pazarında pazar yerlerini dolaşarak, üreticinin ve pazar esnaflarının sorunlarını dinledi.

Esnafın ve üreticinin yoğun ilgisiyle karşılanan DEVA Partisi teşkilatı bir yandan onların şikayetlerini dinleyip notlar alırken, bir yandan da parti politikalarını anlatarak esnafla sohbet gerçekleştirdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın selamlarını ileterek vatandaşları dinlemeye başladıklarını ifade eden Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Uz.Dr.İrfan Karatutlu: “Pandemi dolayısıyla zaten sıkıntılı durumda olan esnafımız artık mevcut iktidara inancını yitirmiş durumda ve yeni bir arayış içinde olduklarını gözlemliyoruz. Çiftçimiz, üreticimiz doğrudan ürettiğini pazarlarda satamadığından, sadece Cumartesi Pazarında belediyenin üretici ve çiftçiye izin verdiğinden diğer hiçbir semt pazarında üreticiye, çiftçiye yer verilmediğinden dert yandı. Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz, ürünlerini satabileceği bir pazar yeri olmadığından söz ettiler. Belediyenin Cumartesi pazarı dışında hiçbir pazarda çiftçinin, üreticinin ürünlerini satmasına izin vermediğini söylediler. Bu durum tabi ki fiyatlara da yansıyor.  Esnafın yüzü gülmüyor. Bundan önceki yıllarda Cumartesi pazarında normalde geçecek yer bulamazdık. Ancak görüyoruz ki vatandaşın alım gücü bitmiş. Günde 1200 köy yumurtası satan bir üreticimiz artık 200 yumurtayı zor satıyorum, diyor. Fiyatlar dolar kuru gibi yerinde durmuyor. Enflasyonun %19 olduğunu söyleyenler pazara gelip gerçek enflasyonu görsünler. Enflasyon %19 değil, pazarda %80. Deva Partisi tüm bu sorunları çözmek için tüm proje ve çalışmalarıyla iktidara hazırlanıyor. Az daha sabır " diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.