CHP HER YAPILAN HİZMETE KARŞIMI OLACAK?

CHP HER YAPILAN HİZMETE KARŞIMI OLACAK?

CHP gün geçmiyor ki; yapılan ve yapılması hedeflenen hizmetlere karşı tepkili  bir açıklama yapmasın. Yahu! Milletten böylemi helallik isteyeceksiniz? Toplumun manevi değerleriyle bütünleşmeyen açıklamalarla mı helallik isteyeceksiniz?  Milli, manevi, sosyal nasıl bir hizmet adımı atılsa karşı duran, elinden gelse engel olmak için her yolu deneme niyetiyle bütünleşen bir CHP iktidarın her yaptığı hizmete bütünüyle karşılar. Bu nasıl bir ilke ki, devlet yönetmeye talip olunuyor. CHP’ li Engin Altay partisinin ilkesiz siyasetini itiraf etmedi mi? Hatırlayalım Altay’ın ifadelerini “ Hükümet dünyanın en doğru işini yapsa bile biz ona doğru demeyiz.” İlkeli bir siyaset bu mudur? Yoksa helallik böylemi alınacak?

Zaman zaman CHP liderinden veya yetkili isimlerden yapılan hizmetlere karşı duruş sergilenmesine üzülerek şahit oluyoruz. Son olarak CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel TBMM’ de basın toplantısında öyle bir konuşma yaptı ki; yine karşı duruş yine manevi değerlere karşı tepki… Diyanet İşleri Başkanlığının 4-6 yaş için Kur’an-ı kerim kursları ve okul öncesi dini eğitim hakkında bakınız ne diyor. “Orta Çağ zihniyeti “olarak tanımlıyor ve Özel devam ediyor. " Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Millî Eğitim'in işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmaya, kalıcılaştırmaya zorunlu yapmaya çalışıyorlar. Bu kafayla, bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir Orta Çağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu cumhuriyete ne bu millete faydası var ne de anayasaya uygunluğu var."

CHP nedense karşı duruşlarında cumhuriyeti öne sürer, anayasadan dem vurur. Her doğruyu kendileri bilir gibi düşüncelerden nasıl, ne zaman kurtulurlar? CHP en doğruyu yapar veya açıklar gibi bir yanılgının içine düşmekten de kendilerini alamıyor.

Sayın Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in, dünyada ilmin öncüleri olan ve İslam ahlakı ve kültürüyle yetişen ilim adamlarından haberi var mı? Hani bilimin B’si yok diyorsunuz. İbni Sina, hastalıkların mikroplardan ilk bulan hekimdir. Biruni, dünyanın döndüğünü ve yer çekimini Newton’dan önce ispat etti. Ali, Kuşçu, büyük astronomi âlimi ilk defa ayın şekillerini anlatan kitap yazdı. Fiziğin F’si yok diyorsunuz. Farabi, ses olayını ilk defa fiziki yönden açıklamıştır. Sesin fiziki izahını ilk defa o yapmıştır. Kadızade Rumi, yaşadığı asrın en büyük matematik ve astronomi bilginidir. Fizik kurallarını astronomiye uygulamıştır. Matematiğin M’si yok diyorsunuz. Ebu Kamil Suca, Avrupa’ya matematiği öğretmiştir.  Ebul Vefa, trigonometride tanjant, kotanjant, sekant, kosekantı bulan matematikçidir. Gıyasüddün Cemşid, Matematikte ondalık kesir sistemini ilk defa bulmuştur.

Sayın Özel;  işte o küçümsediğiniz okul öncesi eğitim yolundan ilim, bilim adamları yetişmiştir. Cabir bin hayyam, atom bombası fikrinin ve kimya ilminin babasıdır. Huneyn bin İshak, göz doktorlarının babası sayılır. İbni Haldun, tarihi ilim haline getirmiş, sosyolojiyi kurmuştur. İbni Türk, cebirin temelini atan bilginlerdendir. Lagari Hasan Çelebi,   füzeciliğin atasıdır.

Müslüman bilim adamlarını yazsam köşem yetersiz kalır. Bilmeyenler veya işine gelmeyenler Bilsinler ki, Müslüman bilim adamları ilmin öncüleridir. Yüce dinimiz İslamiyet; dini bilgileri öğrenmeyi emrettiği, gibi, fen bilgilerini de emretmiştir.

CHP ne zaman yapılanlardan bir güzelliği görür? Görür müyüz acaba?

Muhabbetlerimle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi