Çevreci Tiyatro !

Çevreci Tiyatro !
Çocuklara Lavanta ve Kekik Tiyatro İle Sevdiriliyor..Çevreci Tiyatro !AFŞİN / Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde , belediye tarafından kurulan Tiyatro Ekibi, çocuklara lavanta ve kekik dikimini hasatını tiyatro oyunu ile sevdiriyor..   ...

Çocuklara Lavanta ve Kekik Tiyatro İle Sevdiriliyor..

Çevreci Tiyatro !

AFŞİN / Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde , belediye tarafından kurulan Tiyatro Ekibi, çocuklara lavanta ve kekik dikimini hasatını tiyatro oyunu ile sevdiriyor..

    Lavntanın , kolonyasını, kremini, yağını, şampuanını , sabunu yaparak ekonomiye katkı sağlayan Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “ Afşin ilçe meydanı, ana cadde üzerindeki orta refüjlere, lavanta ekimi yaptık, bunların korunması, bakılması, ancak gelecek nesil olan çocuklarımızın sevmesi ile mümkün olacaktır. Bu sebeple bizde belediye olarak bir tiyatro ekibi kurduk, okullarımızda parklarda çocuklara oyunla , Lavanta, Ekik, Gül ekimi , sulanması, bakılması bir oyunla anlatarak onu çocuklara sevdiriyor böylece Türkiye de Lavantanın merkezi Afşin ilçemiz olması için çalışıyoruz,” dedi.

    Uygun koşullarda lavanta ekimi ve endemik bitkilerin katma değerinin diğer tarım ürünlerine göre çok yüksek olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Fatih Güven: “ Özellikle lavanta kırsal kesimde yetişen su istemeyen, 3-4 yıl sonra ürün vermeye başlayan ve 20 yıl sürekli ürün veren bir ürün , katma değeri de çok yüksek belediye olarak biz başladık ama bugün 9 çifçi ailemiz ekimini yapıyor onların para kazandığını gören diğer vatandaşlarımızın da bir iki bu kervana katılacağına inanıyorum,;” dedi.

    Doğayı koruma ve çevreci tiyatro ekibinin sergilediği Lavnta mı ? Kekik mi ? oyunu izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

    Çevreci Tiyatro ekibi uzun süre alkışlandı..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.