Cami yapmak mı ?

Cami yapmak mı ?

Cemaat Bulmak mi ?

     Bir süre önce Kuyumcu Mustafa Müezzinoğlu beyin iş yerinde , Türk Parlementerler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil , eski belediye başkanımız Mustafa Poyraz bey ve dostlarla otururken, Mustafa Poyraz , bize hitaben: “ Sabah sizin evin orda ki camiye namaza geldim, 4 kişi vardı.. imam oldum sabah namazını kıldık, o caminin ismi Medine, senin Medine , Mekke aşığı olduğunu biliyorum, camii varken evinde namaz kılma , Medine ‘ye sahip çık dedi..

    Başkanımız Mustafa Poyraz hac yoldaşımız.. yerden göve haklı.. ne diyelim.. bizde o günden bugün Medine camin de Sabah, Akşam ve Yatsı namazını kılmaya çalışıyorum..

   8-10 kişi ile kıldığımız namaz da cemaat sayımız arttı , Maşallah bugün sabah 32 kişi ile sabah namazı kıldık..

   Korona Virüs başladığı günden bu yana bir rekor kırdık..

   Şöyle Müezzin çardağından baktım 32 kişi , 4 kişinin saçları siyah , diğerleri bizim gibi.. 16 yaşında delikanlı.. Maşallah , maşallah

   Hani derler ya : Bal eski petekten yenir buda öyle bir şey.. 32 kişi inşallah bir yakın arkadaşını daha namaza getirse sayımız 64 olur diyorum..

   Neyse : düşündüm.. yeni cami yapmak mı ? yoksa eski camilerin içini doldurmak mı ? gerekli ? ne dersiniz ? , bence camilerin içini dolduralım..

   Bu sabah için 32 kişi çok iyi ama : 32 de siyah saçlı genç getirmek gerek ki , biz hak vaki olduğu zaman onlar yerimizi doldursun..

   Ölüm: Yaşlı , genç kime gelir bilinmez ! ama her doğan çocuk büyüyecek, olgunlaşacak yaşlı olacak yaşlanacak ve ölecek bu bağlamda söyledim..

    Gelin yeni cami yapma yerine : Camilerin içini dolduralım..

     Sayın Müftümüz Mustafa Tekin bey , şu merkezi yayını bir kessin, hocalarımız cami de ezan okusun, çocuk değil beyaz saçlı delikanlılarda Kur’an-ı kerim okutmaya başlasınlar..

     Ben : Namazı en son safta kılarım. Hiçbir zaman kendimi ön safta namaz kılacak kadar yetkili görmedim..

     Arkadan izliyorum: bir çok kişi namaz kılmasını bilmiyor..

     Tadili  erkana riyaet etmiyorlar.. Secde , rükûuna uymuyorlar.. İmam dan önce secdeye giden, imamdan önce ayağa kalkanlar var..

     Her işte olduğu gibi : Namaz kılmasını öğrenmemiz gerekiyor.. bu da bir eğitim meselesi, camilerimizde hocalarımız bunu uygulamalı göstermelidir.

     Yeni cami yapmaya harcayacağımız paralarla : Camilerin içine nasıl cemaat çekeriz bunun hesabını yapmamız gerekir..

     Din düşmanları bugün sahneye çıkarak, haçlılar dışardan, yandaşları içerden dine her yerden saldırıyorlar.. : Diyanet İşleri Başkanın Adliye açılışındaki duası ile Türkiye de darbe yapılmasını istiyorlar.. FETÖ ise : “ Üç beş gönüllü, önemli kişileri öldürsün, ancak Tayyip böylece yıkılacaktır,” diyerek adamlarına ölüm saçın emri veriyor..

     Biz dini doğru elden doğru olarak öğretmez isek: Daha çok FETÖ çıkar, insanların beynini aklını çalar , sonra da darbe yaptırır olmadı.. önemli kişileri öldürtür..

     Rusya Ankara Büyükelçisi bunun bir örneğidir..

     O halde : biz Dini doğru birinci el Diyanetten camilerimizde aklını , beynini başkasına kiraya vermeyen devlet memuru hocalarımızdan öğrenmeliyiz..

     Ehlisünnet alimleriniz yazdıkları kitapları okuyarak : hayatımıza yön vermeliyiz..

     Gelin camii yapımına bir süre ara verelim: Camilerde sabah namazı sonrası çorba dağıtalım, simit , çay dağıtalım, cemaati camiye çekelim.. 32 kişiyi 64 kişi yapalım..

     Allah kelamını okumayı öğrenelim..

     Çocuklarımızı camiye namaza getirelim, Bir gün çocuklarını camiye namazı getiren : Böyle bir yiğit bir baba görürsem elini öpeceğim, çünkü ben getiremiyorum..

     Haydin gelin bir birimizi teşvik edelim, camilerimizi dolduralım dostlar..

     Kur’an-ı kerim okumasını öğrenelim..

     Bugünlük bu kadar : Kalın sağlıcakla diyorum..

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi