Bu Nasıl İdrak ?

Bu nasıl idrak?

Bu nasıl idrak diye sormaktan insan kendini alamıyor. İyi Parti milletvekili ve Grup Başkan Vekili Lütfü Türkan Vukuatlı bir isim daha önce çiftliğini görüntüleyen gazeteci İhlas Haber Ajansı muhabiri Mustafa Uslu’yu darp etmesini hatırlarsınız! Son yaptığı ise çok daha farklı bir rezalet, had bilmezlik değil midir? Şehit yakınının kardeşine hakaret de neyin nesi? Hani Ülkücülük, ülkücü olduğunuzu iddia ediyorsunuz ya! Şehit yakınına bunu mu layık gördünüz?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Grup Başkan Vekilinin Bingöl ziyareti Türkan’ın şehit yakınına karşı hakaretleri şehitlerimize saygısızlığı gösteren bir sayfa olarak tarihe geçti.

Kardeşi İsa Gürmen’i PKK terör örgütüne kurban vermiş acılı bir ağabey Tahir Gürmen acısı tazelenmiş “Kardeşimin parçalarını topladım” diyerek canhıraş haykırıyor. “Ateş düştüğü yeri yakıyor” Lütfü Türkan şehit yakınının bu haykırışından rahatsız oluyor demek ki; Tahir Gürmen’in yanına giderek susturmak istiyor yürek yanmış bir kere Sayın Lütfü Türkan “yüreği yanana yürek yangınıyla gitmek gerek” siz milletvekili, parti Grup Başkan Vekili edasıyla ve kibriyle giderseniz olmaz bu! Nasıl giderseniz gidin bu sizin anlayışınız ancak hakaret ve küfür ne demek oluyor?

Kim olursanız olun bir şehit yakınının acısını hissedemiyorsanız hiç gidip de kendinizi rezil edecek duruma düşmeyeceksiniz! Bu aziz vatan için şehit düşmüş yiğitlere milletin her ferdinin borcu vardır. Bu mu vefa? Bu mu saygı? Milleti ve devleti için hayatlarını seve seve ortaya koyan, hayatlarını, dahi hiçe sayan, şehitlerimiz saygı ve minnetle anılacaktır. Yakınları yakınımız olmalıdır. Şehit yakınına hakaret, şehitlerimizin aziz hatıralarına çok büyük saygısızlıktır. İdraklerinde bu milletin ve vatan toprağının sevdasını barındırmayanlar şehitlerin, gazilerin kıymetini anlayamaz. Anlayamayanlar da şehit yakınına hakaret etmekten geri durmazlar. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfi Türkan’ın şehit yakınına fütursuzca hakaret etmesi, şehit ve gazilere saygısızlık olduğu kadar aziz millete de saygısızlıktır. Sormak lazım sayın vekile bu tutum “Ülkü” davasıyla bütünleşir mi? Hani ülkücüyüz diyorsunuz ya! Ülkü sevdasını yüreklerde barındırmak cennet mekân şehitlerimizin aziz hatırasına ve yakınlarına saygı göstermeyi gerektirir.

Lütfü Türkan’a sormak gerek! Bu saygısızlığı göstermenizde ki gayeniz nedir?

Nerden destek alıyorsunuz? Bu had bilmezliğin haddini nerden buluyorsunuz? Şehitlerine minnet borçlu olan aziz milletin damarına mı basmak istiyorsunuz? Hani İYİ Parti milliyetçi, mukaddesatçı olduğunu iddia ediyordu. Şehit yakınına hakaret, şehitlerimize hakarettir. Dolayısıyla mukaddesatına bağlılık bu değil. Lütfü Türkan Gazi meclise nasıl adım atacak, hangi yüzle girecek bilemiyorum. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Lütfü Türkan’ı Grup Başkan Vekilliği görevinden aldı. Disipline vermesi olur mu? Biraz zor gibi, bekleyelim, görelim…

Vatan sevdasıyla toprağa bir damla kan düşmüşse, bu sevdaya saygı duymak insanlık görevi ve şehitlerimize ve gazilerimize bir borçtur. Saygı duymayanlar ise kendi acizlikleridir.

Vatan bizim, şehitler, gaziler bizim, şehit yakınları da bizim… Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet, dereceleri âli olsun inşallah…

Vatan için dökülen kana kurban olayım

Tut elimden Allah’ım son demde can bulayım

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi