Bu gömlek, bedene dar geliyor !

Bu gömlek, bedene dar geliyor !

     Sevgili okurlarım : ben anlatmaya çalışıyorum bazıları anlamak istemiyor.. yada kafası basmıyor..

     Bugün kü giydiğimiz gömlek bedenimize dar geliyor.. düğümeler patlamak üzere !..

     Nasıl mı ? bir kere daha anlatayım !

     Hep başkalarına bakarak huzursuz oluyoruz, sonra ise isyan ediyoruz, Allah’ın verdiği rızka değil, başkasının malına bakıyoruz..

     Bir dostumuz var : Garip yiğit adam, yanında kendisine hizmet eden 50 kişi çalıştırıyor.. Hemşiresinden özel doktoruna kadar her türlü hizmet veren bir adam..

     Kişisel harcaması sanıyorum aylak 5 milyondan aşağı değil..

     Ekonomi bozuldu , işler kötü ne yapacağım bilemiyorum diyor.. haklı .. ne diyelim..

     Bir fabrika sahibi dostumuz var : Aylık 17 Milyon personel maaşı ödüyorum, Asgari ücrette yüzde 35 zam gelse 25 Milyon olur , ben ne yaparım diyor.. ?

     Bu da haklı çok para..

     Bir az garip ağabeyimiz var : yanında 10 kişi çalıştırıyor, ne yapıyor derseniz evinde özel hizmet aldığı kişiler.. fabrikasında sanıyorum bin kişi vardır.. oda ekonomik sıkıntıdan söz ediyor..

     Vali, Müdür, Başkan, milletvekili, ortak ölçekli sanayici iş adamı , aylık evine 20 bin TL üzerinde para giren herkes, ekonomi çok bozuk nasıl geçineceğiz diyor..

     Bir de  aylık 20 bin TL altında geliri olanlar var, onlarda da dertli.. bakıyorum, 3 bin TL kazanan da dertli, aylık sadece kendi evine 10 milyon harcayanda dertli..

     Mutlu insan yok.. niye mutlu değiliz ?

     Türkiye ve Dünyadan söz etmiyorum : Kahramanmaraş’ımızda taban da var tavanda var.. 4 milyon TL daire de var, 400 bin TL dairede var.. eski yapılardan alırsanız 150-200 bin TL alabileceğiniz çok rahat oturacağınız evlerde var..

     Yağ bal yiyecek , durumda var, zeytin , ekmekle karın doyuracak durumda var.. tüm bunlara rağmen , birde huzursuzluk var..

     Benim tespitim:  Bol bol kazanıp yedik, bedenimiz büyüdü , şimdi ise üzerimizdeki gömlek bedenimize olmuyor bunun sıkıntısını toplumun herkes mi olarak yaşıyoruz..

     Sadece Türkiye de değil : Dünyanın her yerinde bir sıkıntı var..

     Haberleri izliyoruz : İngiltere, Almanya, ABD ve dünya ülkelerinde tedarik sıkıntısı var ! , para değil, mal bulamıyorlar, mal bulsalar taşıyacak tır bulamıyorlar, böyle olunca dünyada bir darboğaz ve sıkıntı var..

     Avrupa da Enerji krizi hızla büyüyor..

     Dünyada ekonomik ve sosyal kriz var..

     Bizde her şey var, üst üste gelen zamlar sebebi ile insanlar geriye bakmıyor, hep kendinin önündeki adamlara bakıyor..

     Yarım ekmek, 3-5 zeytin buldun ise şükür dediğimiz günler geride kaldı.. Bugün 10’larca çeşit ürünle sabah yemeğimizi yiyoruz ama yine de isyandayız..

     Simit çay hesabımız vardı : Bugün açık büfe kahvaltı hesabımız var..

     Herkes şunu diyor: Ahmet’in arabası var benimde olsun, olunca, Mehmet Sıfır araba aldım bende almalıyım, alıyor, sonra Komşumuz Ökkeş bey hanımına araba almış bende almalıyım, bizim çocukluğumuz da Mahalle de en zengin olan da televizyon olurdu onlara televizyona bakmaya giderdik, bugün her evde iki – üç televizyon var..

     İki üç buzdolabı var , herkesin ayrı odası var, oysa biz 55 metre kare yerde Annem, babam, 5 kardeşim birlikte büyüdük..

     Bugün iki artı birde oturanın hedefi , üç + 1 orada oturanın hayalı 4+1 de orada oturan ise 5-6+1 bir istiyor..

     Herkes halı ile hallanmıyor, daha yukarı , daha yukarı, yukarıyı bulamayınca da huzursuz oluyor..

      Kısaca : biz rahatlık ve daha iyisini görmeye başladık.. dün iyi kazanırken, bu gün kötü kazanmaya başlayınca isyanımız başladı..

     Kabul edelim: Bedenimiz büyüdü bu gömlek bize dar geliyor dostlar..

     Geriye dönün : 10-20-30-40 sene geriye bakın, yaşınız müsait ise 50-60- sene geriye bakın bugüne bakın ne olduğumuza siz karar verin..

     Bizden söylemesi..

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi